Samsung, lord of the rings! Samsung Galaxy Ring revoluționează tehnologia portabilă

6 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Larisa Ciută

Ne află în secolul vitezei, iar în era tehnologiei, inelul Oura s-a distins ca un dispozitiv de mare avangardă, cunoscut pentru capacitatea sa de a furniza date precise și regulate despre starea de sănătate a utilizatorilor săi. După aproape o lună de utilizare, inelul Oura s-a dovedit a fi nu doar un gadget de moment, ci un indicator al direcției viitoare în tehnologia purtabilă. Însă inelul de la Samsung Galaxy îi face o concurență acerbă.

Privind spre viitor, ideea de dispozitive purtabile va evolua probabil spre soluții și mai integrate, precum tatuajele electronice. Însă, în prezent, inelele inteligente precum Oura reprezintă cea mai accesibilă și simplă metodă de a monitoriza starea de sănătate.

Pe acest fond, Samsung a intrat recent pe piața inelelor inteligente, prezentând noul său "Galaxy Ring" în cadrul evenimentului de lansare a Galaxy S24.

Despre noul inel Samsung se știe că este ușor, subțire și elegant, cu promisiunea de a incorpora tehnologii de senzori avansate. Un purtător de cuvânt al companiei a menționat că dispozitivul va fi confortabil pentru a fi purtat continuu, sugerând, implicit, o alternativă la smartwatch-urile actuale care adesea nu sunt ideale pentru purtare non-stop.

Inovațiile în monitorizarea sănătății au luat forme diverse, exemplificată prin a doua generație Nest Hub de la Google, care folosește senzori radar pentru a urmări mișcările și respirația în timpul somnului. Cu toate acestea, inelul Oura rămâne o alternativă preferabilă datorită lipsei unui ecran care ar putea perturba somnul, confortului său superior și duratei extinse a bateriei.

Oura se vinde la un preț între 329 și 399 de euro, un tarif competitiv în segmentul său. Totuși, intrarea pe piață a Samsung ar putea stimula o scădere a prețurilor. Samsung este renumit pentru strategia sa agresivă de prețuri, oferind promoții atractive și reduceri, inclusiv oferte de schimb pentru dispozitivele vechi. Acest pas al unui gigant tehnologic indică o scădere potențială a prețurilor și apariția de noi funcționalități în acest segment, scrie Forbes.com.

Acum, întrebarea este despre modul în care Samsung va implementa tehnologia AI în noul Galaxy Ring. Există posibilitatea ca AI-ul să contribuie la o înțelegere mai profundă a calității somnului și a activităților zilnice, furnizând context pentru datele colectate.

Lansarea iminentă a Galaxy Ring, alături de un posibil preț competitiv, ar putea reprezenta un punct de cotitură în industria tehnologiei purtabile. Cu Samsung și alte companii intrând pe piață, se așteaptă o creștere rapidă a segmentului inelelor inteligente, beneficiind în cele din urmă consumatorii prin mai multe opțiuni și inovații tehnologice.

Această mișcare a Samsung pare să valideze și să stimuleze piața inelelor inteligente, care până acum era dominată de puțini jucători cheie, precum Oura. Directorul executiv al Oura, Tom Hale, a subliniat forța portofoliului său de proprietate intelectuală și a salutat noua concurență ca un impuls pentru inovație și îmbunătățire.

Inelul Samsung Galaxy promite să fie în vârful tehnologiei

Prezentarea Galaxy Ring la evenimentul Unpacked a demonstrat angajamentul companiei de a inova și a diversifica gama de produse tehnologice.

Deși detaliile oferite despre Galaxy Ring în cadrul evenimentului au fost sumare, o declarație ulterioară a purtătorului de cuvânt al Samsung, Amber Reaver, a oferit o perspectivă asupra viziunii companiei. Conform Reaver, Galaxy Ring vizează să faciliteze gestionarea sănătății într-o manieră simplificată, oferind utilizatorilor date de urmărire consistente și precise. Prototipul a fost prezentat ca fiind ușor de folosit, disponibil în diferite finisaje și mărimi.

Inelele inteligente, fiind mai discrete decât ceasurile inteligente și oferind o monitorizare mai precisă a sănătății, se află într-un moment de ascensiune. Având în vedere popularitatea crescândă a smartwatch-urilor și dorința utilizatorilor de dispozitive mai simple, Samsung se duce cu pași repezi în această direcție.

Acest lucru este deosebit de relevant în contextul dominației Apple pe piața ceasurilor inteligente, sugerând că Samsung încearcă să capteze un segment de piață diferit, încă neexplorat pe deplin.

Detaliile despre cum Galaxy Ring se va integra în ecosistemul mai larg de produse Samsung rămân neclare, dar se anticipează posibile sinergii cu alte dispozitive ale companiei, cum ar fi Galaxy Watch. Aceasta ar putea deschide calea către pachete integrate de dispozitive purtabile, un model deja testat cu succes de alte companii.

Integrarea în ecosistemul Samsung, în special prin aplicația Samsung Health, ar putea oferi o experiență de utilizare mai fluidă și mai unitară, contrastând cu abordarea fragmentată a altor mărci, care necesită utilizarea mai multor aplicații pentru a accesa diferite date de sănătate.

Intrarea Samsung în piața inelelor inteligente ar putea inspira și alte companii mari să urmeze această tendință. Dacă aceasta se dovedește a fi un succes, modul în care percepem și folosim inelele inteligente ar putea suferi o transformare majoră, evoluând de la dispozitive independente la accesorii complementare pentru alte gadgeturi.

Lansarea Galaxy Ring, anticipată pentru acest an, va fi un moment decisiv pentru a vedea cum va evolua acest segment. Această mișcare a Samsung, care aduce inovații într-un domeniu stagnat, este un semnal clar că piața tehnologiei purtabile este gata pentru o schimbare, anunță TheVerge.com.


Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine