Apple are în plan să lanseze o mașină electrică în 2028

2 minute
Publicat:
Autor: Redacția actualitate.net

Apple Inc. intenționează să lanseze primul său vehicul electric în anul 2028, un proiect care a cunoscut o serie de întârzieri și schimbări de conducere. Aceste informații provin dintr-un raport recent Bloomberg, care detaliază evoluțiile în curs în cadrul inițiativei automobilistice a Apple: Proiectul Titan.

Ilustrație Actualitate.net: Project Titan Apple

Mașina Apple: Proiectul Titan

Inițiat în 2015, Proiectul Titan a fost incursiunea ambițioasă a Apple în lumea vehiculelor electrice, aspirând inițial să revoluționeze industria cu o mașină complet autonomă, fără volan. Cu toate acestea, proiectul a întâmpinat de atunci mai multe obstacole, ceea ce a necesitat o reevaluare a obiectivelor sale.


Sub conducerea Vicepreședintelui Kevin Lynch, care a preluat conducerea în 2021, Apple a revizuit termenul de lansare pentru 2028. Această ajustare reflectă răspunsul companiei la provocările practice întâmpinate în dezvoltarea unui vehicul cu autonomie avansată.


Conform Bloomberg, planul revizuit al Apple pentru vehiculul său electric include funcții de autonomie care se aliniază cu standardele curente ale industriei, așa cum sunt exemplificate de companii precum Tesla.

Se așteaptă ca mașina Apple să ofere autonomie de nivel 2+, necesitând vigilența șoferului și pregătirea de a prelua controlul, în special pe drumuri și autostrăzi. Acest sistem este similar cu Autopilotul Tesla, o schimbare notabilă față de obiectivul inițial al Apple de a atinge autonomia de nivel 4.


Autonomia de nivel 4 în cadrul vehiculelor autonome se referă la un grad înalt de autonomie, unde vehiculul este capabil să conducă singur în majoritatea situațiilor, fără necesitatea intervenției umane.


Consiliul de administrație Apple a exercitat presiuni asupra CEO-ului Tim Cook anul trecut pentru a determina soarta Proiectului Titan, dezbătând dacă să continue sau să abandoneze inițiativa. Până în prezent, proiectul nu a produs un prototip viabil.


Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine