Samsung lansează seria Galaxy S24. Ce este nou?

4 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Alex Hortopan

Samsung a lansat oficial seria Galaxy S24, care include modelele Galaxy S24, S24+ și S24 Ultra, cu prețuri de 4499 lei, 5699 lei și, respectiv, 7199 lei.

Accentuând angajamentul său față de tehnologia AI, seria prezintă progrese semnificative în domeniul AI generativ, în special în fotografie și editare.

Samsung Galaxy S24 series - captură youtube

Noile unelte Galaxy AI oferă funcții precum ștergere, recompoziție și remasterizare pentru imagini.

Cu Edit Suggestion, AI-ul sugerează modificări optime pentru fiecare fotografie, în timp ce Generative Edit permite control creativ asupra fundalurilor imaginilor.

Pentru a aborda etica AI, imaginile editate cu ajutorul AI-ului generativ vor include un watermark digital și metadate care specifică acest lucru.Seria S24 introduce de asemenea Instant Slow-mo, care generează cadre suplimentare pentru o experiență mai cuprinzătoare de încetinire a mișcării. O altă caracteristică notabilă este Circle for Search, dezvoltată în colaborare cu Google, permițând utilizatorilor să inițieze căutări prin cercuri de text cu degetul sau S-Pen.


Parteneriatul Samsung cu Google aduce modelul Gemini Pro în seria S24, îmbunătățind aplicațiile Samsung Notes, Voice Recorder și Keyboard cu caracteristici mai bune de rezumat.

Modelul Gemini Nano va fi prezent în mesajele Google pentru sarcini pe dispozitiv, iar Samsung va fi printre primii care vor testa modelul Gemini Ultra.


Seria S24 pune accent pe fotografia computațională, cu motorul de imagistică "ProVisual" îmbunătățind captarea și partajarea imaginilor.

Galaxy S24 Ultra se mândrește cu un sistem Quad Tele cu o nouă lentilă de zoom optic de 5x și un senzor de 50MP, oferind imagini clare până la 100x cu zoom digital îmbunătățit.


Zoom optic mai slab. De la 10x la 5x

Deși a redus zoom-ul optic de la 10x la 5x, S24 Ultra compensează cu pixeli mai mari și capacități îmbunătățite de fotografiere în condiții de lumină scăzută. De asemenea, sunt notabile îmbunătățirile în stabilizarea optică a imaginii și procesarea zgomotului de imagine.


Procesor Samsung Galaxy S24

Seria este alimentată de cipul Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3, susținând caracteristici AI avansate, calitate profesională a camerei, experiențe de joc și conectivitate ultra-rapidă. Opțiunile de stocare variază între modele, S24 Ultra oferind până la 1TB capacitate.


Ecran Samsung Galaxy S24

Toate modelele prezintă rate de reîmprospătare adaptabile pentru ecranele lor, o luminozitate maximă de 2.600 de niți și sticlă Corning Gorilla Armor pentru o rezistență îmbunătățită.

Eforturile de sustenabilitate includ utilizarea materialelor reciclate în construcție și ambalaj.


Samsung Galaxy S24 Ultra

Un reviewer de pe YouTube a evidențiat îmbunătățirile de design ale S24 Ultra, creșterea RAM-ului și upgrade-urile hardware.

Ecranul plat și simetria marginilor ecranului au fost apreciate, deși au fost ridicate unele preocupări cu privire la confortul colțurilor ascuțite ale telefonului. Recenzorul a remarcat, de asemenea, caracteristicile alimentate de AI, cum ar fi traducerea în direct, încetinirea AI și funcționalitățile îmbunătățite ale camerei, în ciuda unor limitări inițiale în înțelegerea și acuratețea traducerii AI.


Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine