Apple lansează iOS 17.3: ce aduce nou această versiune?

3 minute
Publicat:
Autor: Redacția actualitate.net

Apple a lansat iOS 17.3, un update semnificativ care introduce o serie de noi caracteristici și îmbunătățiri de securitate pentru utilizatorii de iPhone. Punctul central al acestui update este inovatoarea Protecție Dispozitiv Furat, o măsură robustă de securitate concepută pentru a preveni accesul neautorizat la dispozitivul și informațiile sensibile ale utilizatorului.


Protecție dispozitiv furat: Noua funcționalitate adaugă un strat suplimentar de securitate, necesitând autentificare biometrică pentru anumite acțiuni. Acest lucru înseamnă că Face ID sau Touch ID sunt necesare pentru vizualizarea parolelor salvate, schimbarea codului de acces al dispozitivului sau aplicarea pentru un nou Apple Card. De remarcat, atunci când se încearcă schimbarea parolei Apple ID sau a codului de acces al iPhone-ului, există acum o întârziere de securitate obligatorie. Apple necesită "o așteptare de o oră și apoi o autentificare biometrică reușită suplimentară", asigurându-se că aceste acțiuni sensibile sunt efectuate cu adevărat de proprietarul dispozitivului.


Caracteristici Suplimentare: Playlist-uri colaborative în Apple Music

Dincolo de securitate, iOS 17.3 aduce liste de redare colaborative în Apple Music, permițând prietenilor să contribuie cu ușurință la liste de redare. În plus, update-ul permite transmiterea conținutului către televizoare în anumite hoteluri, extinzând și mai mult versatilitatea ecosistemului iOS.


Îmbunătățiri și bug-fixuri legate de securitatea ecosistemului

Update-ul include, de asemenea, corecții critice de securitate pentru diverse componente, inclusiv Apple Neural Engine, CoreCrypto, Kernel, Mail Search, NSSpellChecker, Reset Services, Safari, Shortcuts, TCC, Time Zone și WebKit. Aceste corecții abordează vulnerabilități care ar putea permite executarea de cod arbitrar, decriptarea textelor criptate RSA fără cheie privată sau accesarea datelor sensibile ale utilizatorilor.


Compatibilitatea Dispozitivelor și Detalii CVE

iOS 17.3 este disponibil pentru o gamă de dispozitive, inclusiv iPhone XS și modelele ulterioare, iPad Pro (începând cu generația a 3-a pentru modelul de 12.9 inch și cu prima generație pentru modelul de 11 inch), iPad Air (generația a 3-a și ulterioare), iPad (generația a 8-a și ulterioare) și iPad mini (generația a 5-a și ulterioare). Update-ul abordează diverse vulnerabilități, creditate cercetătorilor precum Ye Zhang, Clemens Lang, fmyy și lime, printre alții.Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine