Apple vs Samsung: Ce telefon își păstrează cel mai bine valoarea la revânzare?

3 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Redacția Actualitate.net

Se spune adesea că produsele Apple își păstrează cel mai bine valoarea pe piață, o afirmație susținută chiar de către Apple în ultimul eveniment de lansare din septembrie 2023, dar ce se întâmplă în realitate?


Vom efectua un test comparativ, luând în considerare două modele  din gama premium lansate în 2021 și 2022: iPhone 13 Pro și Samsung Galaxy S22 Ultra.

iPhone 13 Pro a debutat în septembrie 2021, în timp ce Samsung Galaxy S22 Ultra a fost prezentat în februarie 2022.

La momentul lansării, ambele modele aveau un preț asemănător, începând de la aproximativ 6200 de lei.


Pentru acest test, am analizat prețul primelor 100 de anunțuri second-hand de pe un cunoscut site de anunțuri pentru fiecare dintre cele două telefoane.

Deși testul are un caracter informativ și nu poate fi considerat precis, el ne oferă o idee generală despre care dintre cele două modele și-a menținut cel mai bine prețul în timp.


Rezultat

  • iPhone 13 Pro se vinde astăzi second-hand la un preț mediu de 3300 lei
  • Galaxy S22 Ultra se vinde astăzi second-hand la un preț aproximativ de 2700 lei

În cazul de față Apple căștigă testul reușind să obțină un preț de revânzare mai mare cu aproximativ 20% față de Samsung.


Ar trebui să ți cont de valoare telefonului la revânzare când achiziționezi un telefon?

Când decizi să cumperi un nou telefon, ia în considerare valoarea sa de revânzare dacă obișnuiești să îl înnoiești des, ești atent la buget, prețuiești eco-sustenabilitatea sau vrei să obții cea mai bună valoare financiară din achiziția ta.

Pe de altă parte, dacă intenționezi să folosești telefonul o perioadă lungă de timp, ești atașat emoțional de dispozitivele tale, preferi programele de schimb, păstrezi telefoanele vechi ca rezervă sau intenționezi să-l faci cadou mai târziu, atunci valoarea de revânzare s-ar putea să nu fie o prioritate pentru tine.

În esență, obiceiurile tale legate de telefon și prioritățile financiare determină cât de importantă este valoarea de revânzare.


Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine