Cine sunt cu adevărat criminalului milionarului Adrian Kreiner. „Olteanu”, „Pușcărie” și Ghiță sunt văzuți ca familiști

7 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Redacția Actualitate.net

Mărturiile oamenilor din comuna doljeană Gighera dezvăluie o perspectivă surprinzătoare asupra celor trei suspecți în cazul asasinării omului de afaceri Adrian Kreiner din Sibiu. Cu caziere pline de infracțiuni, acești presupuși criminali sunt descriși de consătenii lor ca "familiști" care nu au creat probleme în comunitate. De frică sau nu, vecinii așa i-au numit.

Chiar dacă toți cei trei suspecți implicați în asasinarea lui Adrian Kreiner au trecut prin sistemul de justiție penală cu diverse infracțiuni, comunitatea lor îi descrie ca fiind "familiști" care nu au creat probleme în trecut. Cel puțin nu printre vecini. Cei trei suspecți, Marian Cristian Minae, Laurențiu Ghiță și Cosmin Costinel Zuleam, au un trecut comun în comuna Gighera din Dolj.

Primarul din Gighera, Florea Nacșu, îi cunoaște personal și spune: „Îi știu. Cum să nu-i știu? Sunt familiști, n-au făcut probleme. Am auzit că au făcut și prostii anii trecuți, dar au plătit pentru ele. Minae se ocupa cu agricultura, dar a plecat de câțiva ani din țară. Ghiță lucrează în construcții tot în străinătate. În vară a trecut pe acasă, dar altceva nu știu. Pot să vă spun doar că pe raza comunei nu au creat probleme."

Marian Cristian Minae, cunoscut drept „Pușcărie, a mai fost implicat într-un jaf

Cu toate acestea, Marian Cristian Minae, cunoscut sub numele de "Pușcărie", este departe de a fi doar un "familist". El a fost implicat într-unul dintre cele mai mari jafuri din Oltenia în 2013, când a furat un milion de lei din casa unei persoane. El a petrecut cinci ani după gratii, după această infracșiune. Victimele au fost bătute, legate și amenințate cu moartea. Cu toate acestea, vecinii săi îl descriu ca pe un om respectuos.

Laurențiu Ghiță avea o relație de iubire cu o tânără din localitate

Laurențiu Ghiță nu este nici el străin de infracțiuni. În 2015, a jefuit un bar și a furat peste 100 de pachete de țigări, infracțiune pentru care a făcut pușcărie.

Cu toate acestea, el este perceput ca un "băiat bun" de către cei din jur, iar sora sa a declarat că era îndrăgostit de o tânără cu care își petrecea mereu timpul cu ea.

Zuleam, zis și „Olteanu”, autorul unui jaf în Slovenia

Cosmin Costinel Zuleam nu a fost implicat în infracțiuni în România, însă a fost autorul unui jaf în Slovenia, în 2020, unde a spart un magazin de telefoane dintr-un centru comercial, provocând un prejudiciu de peste 155.000 de euro. Cu toate acestea, și el este descris de familie și cunoscuți ca fiind "un om de treabă".

Criminalul a fost prins în Slovenia și a cerut clemență, căci are acasă un copil de trei ani. În Slovenia, el a fost închis, deocamdată, 17 luni de închisoare.

Probele ADN luate de la locul crimei l-au incriminat, iar la un control de rutină pe autostradă, a fost arestat.

Milionarul Adrian Kreiner a murit în urma loviturilor primite de către cei trei tâlhari

Adrian Kreiner a fost bătut și jefuit în propria sa casă pe 6 noiembrie 2023, iar hoții i-au furat ceasuri în valoare de 200.000 de euro. Cu toate acestea, banii din casă nu au fost luați.

În momentul atacului, în casă se aflau și iubita și fiica omului de afaceri, care nu au fost afectate de agresiune, însă au fost amenințate cu moartea dacă nu cooperau. Din păcate, Adrian Kreiner a decedat două zile mai târziu din cauza rănilor grave suferite. Hoții purtau cagule negre și erau specializați în jafuri.

Adrian Kreiner a fost bătut până la moarte de cei trei criminali

Tâlharii cu antecedente penale care au fugit din țară după crima din Sibiu. La două săptămâni de la tragicul deces al omului de afaceri Adrian Kreiner, anchetatorii au dezvăluit identitatea celor trei asasini, toți din Dolj și cu antecedente penale.

Acești infractori au fost identificați datorită probelor ADN luate de la locul crimei. Chiar dacă au acționat meticulos, urmărind schițe și trasee, probele biologice i-au dat de gol. Costinel Cosmin Zuleam, unul dintre asasini, fost deja prins și condamnat în Slovenia, în timp ce ceilalți doi au fugit.

Suspecții în cazul asasinării lui Adrian Kreiner sunt toți originari din Dolj și au fost implicați în diverse infracțiuni, inclusiv tâlhării și jafuri de milioane. Numele lor au apărut pe portalul instanței în legătură cu cererea procurorilor pentru emiterea mandatelor de arestare în lipsă.

În ceea ce privește ceilalți doi suspecți, informații despre ei indică că au fugit din țară. Procurorii sunt de părere că acești fugari au părăsit România și s-au stabilit, cel mai probabil, în Germania și Belgia.

Această dezvăluire a identității și antecedentelor penale ale asasinilor aduce mai multă claritate în investigația în curs a crimei din Sibiu, dar ridică și întrebări cu privire la modul în care acești infractori au reușit să evadeze din țară și să rămână în libertate. Ancheta continuă pentru a se afla mai multe detalii despre mișcările lor și pentru a aduce justiție în cazul tragic al lui Adrian Kreiner.

Cu trecutul lor plin de infracțiuni și jafuri, comunitatea lor îi descrie ca "familiști" și "oameni de treabă".


Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine