Condițiile demne de „filmele horror” în care era ținută fata de 13 ani din Sighetu Marmației, dispărută de 6 zile. Sara era de nerecunoscut: „Mi-a îngheţat inima. Era vai şi amar de ea”

7 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Redacția Actualitate.net

Melinda Sara Moiș, fata de 13 ani dispărută de șase zile, a fost găsită de către directorul Poliţiei Locale Sighetu Marmaţiei, Florin Ciobanu, care a dezvăluit că adolescenta era ținută în condiții mizere, pentru News.ro.

Părinții au făcut un apel disperat: „Oferim 10.000 de euro. Ajutați-ne să ne găsim copilul”

În urmă cu aproape o săptămână, o adolescentă de 13 ani a fost dată dispărută de părinți, după ce tânăra nu a mai ajuns acasă. Părinții s-au îngrijorat de starea fetei, după ce aceasta ar fi amenințat că se sinucide.

Fata de 13 ani din Sighetu Marmației a vut să se arunce în râul Iza, dar a fost salvată de însăși bărbatul la care a fost găsită.

Rus Laurențiu Laurian (34 de ani), cunoscut de localnici drept „Mănușa Albă”, este cel care a salvat-o de la gestul sinucigaș, tot el fiind și cel care a ținut-o ascunsă timp de șase zile, deși era dată dispărută. Conform declarațiile date de bărbat, acesta nu știa că e căutată și că își dorea să aibă o relație de lungă durată cu adolescentă.

Rus Laurențiu Laurian a ținut-o șase zile departe de familie pe Sara, fata de 13 ani din sighetu MArmației

Polițiștii l-au întrebat dacă a forțat-o pe minoră să întrețină relații sexuale, însă acesta a spus că nu a încercat să-i facă rău. „ Nu am violat-o domne, ea voia să fim împreună. I-am zis să îşi continue şcoala şi să meargă mai departe. Nu am ştiut că e dispărută!”, a spus Rus Laurențiu, în cadrul interogatoriului. Polițiștii au mai spus că vecinii au văzut-o pe fată, dar nimeni nu a anunțat autoritățile în privința prezenței minorei în preajma bărbatului.

Cum a ajuns minora într-o astfel de situație? Fata de 13 ani a fost șantajată de un băiat de la școală, dar și de agresor că vor face publice imagini cu ea în ipostaze indecente. În urmă cu câteva luni, Instagramul fetei a fost spart, iar, ulterior, imagini cu ea au apărut pe internet. Familia a făcut sesizare la DIICOT, în acel moment, însă autoritățile nu au ajutat-o nici pe fată, nici pe părinți să stopeze scandalul și să dea urma infractorilor.

În urmă cu o săptămână, copila a plecat de acasă cu gândul să se sinucidă, după ce s-a certat cu părinții. Bărbatul care a ținut-o acasă a spus că este cel care a salvat-o.

Autoritățile spun că, în acest caz, Rus Laurențiu Laurian ar fi drogat-o pe adolescentă și a ținut-o cu forța în locuința sa. De altfel, reiese că fata de 13 ani a întreținut relații sexuale cu agresorul.

În ce condiții inumane era ținută Sara, fata de 13 ani dată dispărută în Sighetu Marmației

Polițistul Florin Ciobanu este cel care a găsit-o pe Sara, fata de 13 ani din Sighetu Marmației, dată dispărută de șase zile. Acesta a povestit, pas cu pas, ce s-a întâmplat și cum a ajuns la această pistă în care, de fapt, nici nu credea.

Directorul Poliţiei Locale Sighetu Marmaţiei, Florin Ciobanu, este cel care a descoperit fata

„Sursa informaţiilor a fost una atât de bizară încât părea incredibilă. Nu pot să spun prea multe detalii, pentru sunt date care fac parte din anchetă, dar 99% era necredibilă. Şi atunci am zis: Hai să mă duc să verific respectiva locaţie, ce mă costă? Încă una în plus, sau în minus, după atâtea verificări... Hai să o verific! Mi-am lăsat maşina în apropiere, m-am dus la jos, în haine civile, aşa cum eram.

Când am ajuns la locaţia respectivă, este o curte interioară, şi când am intrat în curtea interioară persoana care mi-a furnizat acel capăt de informaţie l-am găsit în curtea respectivă îmbrâncindu-se cu cineva. Atunci m-am gândit că ceva nu e bine. I-am liniştit, pe cel mai calm ton posibil”, spune directorul Poliţiei Locale Sighetu Marmaţiei, Florin Ciobanu, care s-a dus în civil la locația în care i se dăduse pontul că se află fata.

Culmea este că agresorul nu s-a împotrivit și chiar l-a condus pe polițist în camera unde era fata.

„Un mic control, aş vrea să văd unde staţi, pentru că ştiţi, noi căutăm o persoană dispărută. Şi am rămas foarte surprins când a spus: «Da, cum să nu, puteţi să veniţi!». În momentul ăla m-am gândit că nu e nimic, pentru că nimeni nu te cheamă aşa, hai să vezi, să verifici pur şi simplu. Şi m-am dus după el.”, continuă Florin Ciobanu.

Polițistul Florin Ciobanu a descris că fata era ținută într-un loc îngrozitor, demn pentru „filmele horror”, iar Sara arăta îngrozitor.

„Când a deschis uşa, m-am uitat de două ori, arăta groaznic: pereţi scorojiţi, căzuţi, tencuială spartă. În dreapta era o baie dezafectată, fără curent electric, fără uşă, fără nimic şi în stânga era o pătură mizerabilă, agăţată pe post de uşă. M-a chemat: «Haideţi înăuntru!».

Am înregistrat cu telefonul fiindcă aveam nevoie de permisiunea lui verbală ca să intru în locuinţă. Intrând, el trage pătura şi spune: ”Intră”. Acolo am văzut, pe o saltea pe jos, pe fata respectivă. În prima secundă am rămas blocat. Semăna cu ea, dar nu ştiam ce să cred, dacă e ea. Era nespălată, după atâtea zile era vai şi amar de ea.”, mai spune salvatorul.

„Mi-a îngheţat inima, m-am bucurat, erau multe sentimente. Nu îmi venea să cred, adică după atâta căutare... eram deja nedormit cam de o săptămână. Prima reacţie am trimis de pe telefon locaţia mea unui comisar de la IPJ şi i-am scris: «Urgent, vino, am găsit-o!»”, mai povesteşte Florin Ciobanu.

„M-am întors, m-am aşezat pe scaun şi am început să vorbesc cu ei pe cel mai calm ton posibil ca să trag de timp. Era ca şi cum ”am venit la tine la o cafea”. El a devenit agitat. Am vorbit cu Sara, am întrebat-o dacă e bine”,  a mai spus polițistul.

„I-am spus că totul va fi bine, că nu se va întâmpla absolut nimic. Şi după ce am discutat puţin cu ea, pe tonul ăsta calm, la un moment dat s-a ridicat în picioare şi mi-a spus: «Pot să vă iau în braţe?». Şi atunci am luat-o în braţe şi mi-am dat seama că era ceva... se temea, era nevoia de a se apropia mi-am dat seama că e o problemă în interiorul ei şi nu poate spune”.

După ce a fost preluată de autorități, Sara nu a dorit să meargă acasă și a fost dată, temporar, în grija statului.

Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine