Regim de urgență în cazul fetei de 13 ani din Sighetu Marmației. Detalii șocante au fost descoperite în jurnalul Sarei

5 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Redacția actualitate.net

Melinda Sara Moiș, în vârstă de 13 ani, din Sighetu Marmației, găsită zilele trecute după șase zile de căutări, se află în grija Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Maramureș. Reprezentații instituției au aplicat un regim de urgență în cazul fetei.

Cazul adolescentei de 13 ani din Sighetu Marmației a pus pe jar o țară întreagă. Familia și apropiații au oferit și recompensă după dispariția tinerei, mai ales că ea amenințase că se sinucide, având încă două tentative în trecut.

Tânăra a plecat de acasă cu gândul să se omoare, după o ceartă cu părinții. Ea a fost găsită de către Rus Laurențiu Laurian (34 de ani), un bărbat pe care ea îl cunoștea și care se afla în zonă, pentru a-și procura apă chiar de lângă râul Iza, locul în care Sara Melinda ar fi încercat să își pună capăt zilelor.

Anchetatorii spun că bărbatul ar fi drogat-o și ulterior agresat sexual, deși bărbatul spune că nu s-a întâmplat nimic fără voia ei.

Agresorul, cunoscut și după pseudonimul „Mânușa albă”, a luat-o pe fată în locuința insalubră în care locuia, unde nu dispunea nici măcar de apă potabilă. Acolo a fost găsită, din pură întâmplare și la ghici, de polițistul Florin Ciobanu, care a povestit cu lux de amănunte starea în care se afla copila.

După ce a fost găsită, Melinda Sara Moiș a refuzat să meargă în casa părintească, astfel, ea a fost plasată într-un centru al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Maramureș.

„Având în vedere evoluția cazului, DGASPC Maramureș a instituit o măsură de protecție specială în regim de urgență. În prezent, minora se află la Centrul de Primire în Regim de Urgență Sighetu Marmației, unde beneficiază de toate serviciile de specialitate oferite într-un astfel de centru.

În cursul zilei de ieri (n.r. 14 noiembrie), specialiștii DGASPC Maramureș au inițiat evaluarea psiho-socială, iar în funcție de concluzii, vor fi dispuse măsurile legale care se impun, desigur cu respectarea principiului interesului superior al copilului”, a declarat, pentru ZiarMM, Adrian Mândru, purtătorul de cuvânt al DGASPC Maramureș.

Bărbatul care a ținut-o timp de șase zile în locuința sa pe Melinda Sara Moiș a fost reținut sub acuzaţia de act sexual cu un minor.

Fata de 13 ani din Sighetu Marmației, jurnal secret cu mărturii șocante

Melinda Sara Moiș ținea un jurnal în care scria ce i se întâmplă, lucrurile pe care le făcea, cu cine se întâlnește și ce face. Acest jurnal a ajuns pe mâna anchetatorilor, care au dezvăluit detalii de necrezut.

Tânăra scria în jurnalul său despre scandalurile din familie, însă și despre cum se întâlnea cu anumiți bărbați cu care care ar fi întreținut relații sexuale, dar și faptul că ar fi consumat droguri.

Fata asta are nevoie de ajutor, fata asta are nevoie de asistenţă, fata asta are nevoie să-şi respună povestea şi apropo fata asta are nevoie de justiţie şi de dreptate.”, a menționat psihiatrul Gabi Diaconu.

Psihologii noştri o consiliază şi o să vadă care sunt motivele la baza hotărârii de a nu se întoace în familie. Probabil pe fondul neînţelegerilor familiale s-a întâmplat acest lucru. I s-a făcut o evaluare psihologică şi acum urmează să cerem o expertiză psihiatrică.”, a declarat Silviu Ungur, director DGASPC Maramureș.

Tot calvarul fetei a început în urmă cu câteva luni, după ce atât agresorul, cât și un alt tânăr amenințau că vor publica imagini pe social media cu Sara Melinda în ipostaze indecente. Ulterior, tinerei i-a fost spart contul de Instagram și au apărut poze cu ea în diferite situații stânjenitoare. Atunci, părinții au făcut plângere la DIICOT, însă nimeni nu a făcut nimic în acest caz.

Anchetatorii încearcă să afle și motivul pentru care fata de 13 ani nu dorește să se întoarcă acasă, dorind să rămână în grija statului.

Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine