Blestem sau coincidență macabră? Marioara Murărescu a avut același sfârșit tragic ca și „amazoana” de pe cal care apare în genericul emisiunii „Tezaur folcloric“

5 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Redacția Actualitate.net

Marioara Murărescu s-a stins din viață în 2014, la 66 de ani. A fost o profesionistă în domeniul televiziunii, fiind una dintre cele mai bune crainice TVR din perioada comunistă și de după. Prezentatoarea a fost gazda emisiunii „Tezaur folcloric” o emisiune realizată de moderatoarea TV încă de la început. Culmea este că Marioara Murărescu a avut același sfârșit cu cea care a devenit femeia sau amazoana de pe cal care apare în genericul emisiunii „Tezaur folcloric”.

Blestemul emisiunii „Tezaur folcloric” - Marioara Murărescu și Mariana Drăguț au fost răpuse de aceeași boală

Emisiunea „Tezaur folcloric” a debutat pe micile ecrane pe 1982 și a continuat să existe pe micile ecrane până în 2014, an în care Marioara Murărescu a murit.

Celebra crainică de la TVR a realizat ediții speciale, care au rămas în sufletele românilor, cu interpreți valoroși din muzica românească. Emisiunea „Tezaur folcloric” are amprenta Marioarei Murărescu, care și-a dedicat întreaga viață pentru cariera de prezentatoare. Puțini știu dramele prin care crainica de la TVR a trecut, dar și destinul tras la indigo, în ceea ce privește moartea sa, cu femeia de pe cal, numită și amazoana de pe cal din emisiunea „Tezaur folcloric”.

Marioara Murărescu și amazoana de pe cal din genericul „Tezaur folcloric”, același sfârșit tragic

Marioara Murărescu a murit răpusă de cancer la 66 de ani. Prezentatoarea emisiunii „Tezaur folcloric” a avut cancer la sâni, însă care a migrat la glanda tiroidă și, ulterior, în tot corpul. În 2012, Marioara Murărescu a declarat că „nu mai vreau să aud de tratamente, de citostatice. Sunt sătulă. Vreau să mă bucur de familia mea, de nepot, de toţi cei dragi. Am petrecut prea mult timp prin spitale. Am fost puternică toată viaţa mea, dar la un moment dat te lasă curajul, voinţa, nu mai ai motivaţia necesară pentru a continua.”, spunea crainica TVR, care a mai dus boala pe picioare încă doi ani.

Cu toate astea, vedeta TV a trecut prin mai multe operații și ședințe de chimioterapie, iar cu un an înainte să moară, în 2013, a suferit o intervenție intervenție chirurgicală dificilă, pentru a extirpa o tumoră la coloana vertebrală.

Așadar, crainica de la TVR a suferit mai multe intervenții chirurgicale înainte să moară și s-a chinuit ani la rând cu boala nemiloasă. Până la urmă, pe 30 ianuarie 2015, după șase ani de suferințe, Marioara Murărescu a murit răspusă de cancer.

Prezentatoarea TV a fost îngropată cu onoruri militare în cimitirul Cernica din Ilfov. În 2009, Marioara Murărescu a fost decorată cu Ordinul Steaua României, în grad de cavaler.

Același destin tragic l-a avut și Mariana Drăguț, interpreta de muzică populară din Mehedinți, care apare pe cal în genericul emisiunii „Tezaur folcloric”. Cântăreața din Oltenia a murit la 40 de ani, după o lungă suferință cu cancerul. Mariana Drăguț apare călare pe un cal în genericul emisiunii de la TVR, imaginile fiind acompaniate de muzica lui Dumitru Farcaș.

Într-o intervenție televizată la TVR, Marioara Murărescu a explicat întregul context și cum a ales imaginile cu Mariana Drăguț, dar și muzica lui Dumitru Farcaș pe fundal, pentru emisiunea „Tezaur folcloric”

„Un film care m-a făcut să mă leg spre zona aceea, unde Angelica Stoican a pornit spre lume (n.r. Gornovița, județul Mehedinți). Dar trebuie să vă spun că acest cadru nu a fost făcut special pentru generic.

La un moment dat, am găsit melodia, eu îl iubeam foarte mult pe Dumitru Farcaș și muzica lui. Am găsit melodia aceasta care este celebră și ne-am oprit asupra acestui cadru formidabil, realizat de operatorul George Pascaru atunci, în filmul acela. Și le-am asociat. Bineînțeles, am fost criticată și pentru asta.

Au fost două variante de generic. Pe prima variantă era o femeie superbă, care acum nu mai este, cumnata Angelicăi Stoican.

Iar în a doua variantă, interpreta Mariana Drăguț, din Mehedinți.”, a lămurit Marioara Murărescu dilema persoanelor din genericul folosit în emisiunea „Tezaur folcloric”, într-un interviu pentru TVR.

„Tezaur folcloric” a debutat în 1982, cu Dumitru Farcaș invitat special în prima ediție a emisiunii de folclor. Din 1982 și până în 2014, emisiunea a fost prezentată de Marioara Murărescu, iar în prezent este moderată de artista Gheorghița Nicolae.

Primul concert „Tezaur folcloric” a avut loc în martie 1988, realizat de Marioara Murărescu, unde au cântat cele mai bune voci din muzica populară românească, printre care Maria Ciobanu, Mioara Velicu, Laura Lavric, Rodica Bujor, Maria Apostol, Maria Dragomiroiu, Polina Manoilă, Veta Biriș, Benone Sinulescu, Maria Butaciu, Sava Negrean Brudașcu, Ileana Constantinescu, Titiana Mihali, Nicolae Furdui Iancu, Floarea Calotă, Nicolae Rotaru, Ana Pacatiuș, Mariana Drăghicescu și alții.

Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine