Ce au făcut socrii lui Mihai Albu, după ce au aflat că designerul are cancer. Reacția neașteptată a Iuliei Albu. Exclusiv

6 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Larisa Ciută

Mihai Albu a trecut printr-o intervenție chirurgicală, săptămânile trecute, de prostatectomie și de extirpare a ganglionilor limfatici din jurul glandei, iar ulterior, la biopsie, medicii au descoperit că suferă de un cancer mai agresiv decât s-a estimat la puncție. Actualitate.net a stat de vorbă cu designerul de pantofi, care ne-a mărturisit cine îi este alături în această perioadă critică. Printre cei care îi sunt aproape se numără și foștii socrii, care nu au rămas indiferenți. Iulia Albu, de altfel, l-a contactat în aceste momente de cumpănă.

Mihai Albu se păstrează optimist, după ce a aflat că are cancer

Mihai Albu a suferit o operație prostatectomie, după ce a aflat că are cancer la prostată în urma unei puncții, ulterior, în timpul intervenției chirurgicale, fiindu-i scoși și ganglionii limfatici din jurul glandei, însă care nu a fost afectați, din fericire, de cancer.

Designerul de pantofi a fost foarte transparent cu oamenii care-l urmăresc în ceea ce privește boala de care suferă și a făcut public anunțul pe 9 mai cu privire la starea lui de sănătate.

Mihai Albu a anunțat că are cancer după ce a trecut prin intervenția chirurgicală și a putut să vorbească despre tragedia prin care nu trece chiar singur.

Mihai Albu, sprijinit de iubita lui, Elena, după ce a aflat că are cancer

Mihai Albu are o relație de aproape un an cu Elena Nechifor, de profesie medic chirurg cardiac, care l-a îndrumat să-și facă analizele anuale. Designerul a descoperit că are cancer întâmplător, după ce partenera lui de viață i-a sugerat să meargă la doctor.

Tot Elena este cea care îl și îngrijește postoperator și are grijă ca sănătatea lui să meargă în direcția cea bună.

Mihai Albu a declarat pentru Actualitate.net că iubita lui îi oferă tot suportul în această perioadă grea.

„Mă ajută și mă sprijină intru totul iubita mea, Elena, ea este cea care a inițiat și care a condus acest parcurs medical. Implicarea ei a fost și este determinantă în evoluția mea.

Toate deciziile importante au fost luate împreună, ea oferindu-mi suport informațional și emoțional, astfel încât să-mi înțeleg boala și să aleg  ceea ce este cel mai bine pentru mine.  Postoperator tot ea s-a îngrijit de mine cu tot ce presupune asta.”, a declarat Mihai Albu pentru Actualitate.net.

Iulia Albu și părinții ei, solidari cu Mihai Albu

Designerul de pantofi a explicat că fiica lui, Mikaela, este la curent cu ce i se întâmplă și suferă foarte mult, însă nu putea să-i țină ascunsă informația cu privire la starea lui de sănătate, pentru că ar fi aflat din ziare, așa că a hotărât să o înștiințeze chiar el.

„Îmi este alături și fetița mea, Mika, care a fost și este foarte afectată de ceea ce mi se întâmplă și care mă sună foarte des.”, a mai spus Mihai Albu.

Chiar dacă nu-și mai vorbesc de ani buni, iar singura lor legătură a rămas Mikaela, Iulia Albu nu a rămas indiferentă la ce i s-a întâmplat creatorului de pantofi, așa că și-a oferit suportul, odată cu părinții ei. Foștii socrii ai lui Mihai Albu sunt alături de el.

„Într-adevăr, am fost sunat de fosta soție, care și-a oferit sprijinul, asta după ce a aflat de condiția mea de la fetița noastră. Totodată, am primit suport moral de la foștii mei socri, care se interesează constant de starea mea și care au fost alături și de Mika în tot acest timp, precum și de la rudele și prietenii apropiați, cărora le mulțumesc pentru gândurile bune.”, a declarat Mihai Albu pentru Actualitate.net.

Mihai Albu, „Arhitectul Pantofilor” din România

Mihai Albu este un nume în industria modei, căci creațiile sale au depășit granițele României. Absolvent al Facultății de Arhitectură din cadrul Universității „Ion Mincu-București”, în vârstă de 61 de ani, creatorul de pantofi a apărut în numeroase reviste prestigioase de peste hotare, printre care Vogue Italia și enciclopedii de modă precum Shoegasm.

Născut într-o familie de intelectuali, Mihai Albu a rămas orfan de tată la 16 ani, mama lui trecând în neființă în urmă cu doar opt luni. Designerul de pantofi a îngrijit-o toată viața.

Mihai Albu a devenit celebru datorită creațiilor sale după Revoluție, realizând, ulterior, expoziții la Londra, Paris, Viena sau Dubai, ca mai apoi să intre de două ori în World Record Academy cu cele mai înalți pantofi, de 31 cm și 37 cm.

Creațile lui Mihai Albu au fost vândute în Hong Kong, Japonia, SUA, Spania, Marea Britanie și Dubai, însă doar în România are magazine fizice.

Inspirat de artiștii Constantin Brncuși și Antoni Gaudi, Mihai Albu a realizat creații în stil Art Nouveau, Deconstructivism, Rococo sau Baroc, prin forme geometrice extravagante, elemente organice și tocuri înalte de 18 cm și 20 cm.

Mihai Albu s-a căsătorit cu Iulia Vochița în 2004, însă au divorțat în 2013. De la despărțire și până în prezent, cei doi foști soți și-au făcut mai multe reproșuri, iar relația lor cu scântei a ținut de nenumărate prima pagină a ziarelor. Disputa lor principală era pe seama fiicei lor, Mikaela, pe care nu reușeau să o împartă cum își doreau, de aici izbucninând și scandalurile între foștii soți.Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine