Care este adevărul despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Cum se simte, de fapt, marele actor

3 minute
Publicat:
Autor: Larisa Ciută

Florin Piersic se află în stare gravă la spital, după ce infecția de la genunchi a urcat la stimulatorul cardiac, iar apoi a făcut septicemie. La momentul scrierii acestei știri, marele actor se află internat la Spitalul Foișor din Capitală. Din păcate, medicii nu vin cu vești tocmai bune.

Florin Piersic suferă de septicemie

Florin Piersic se află internat în spital de la mijlocul lunii aprilie, după ce i s-a făcut rău în timpul spectacolului, iar la final a chemat salvarea pentru că se simțea rău. Atunci, marele actor a suferit o intervenție chirurgicală la picior, unde avea o infecție cauzată la proteză.

Florin Piersic a mai suferit o intervenție chirurgicală la picior și în urmă cu mai mulți ani. De altfel, „Mărgelatul” are și probleme cu inima, fiindu-i montate câteva sonde și un stimulator cardiac tot în urmă cu câțiva ani. Toate detaliile despre problemele de sănătate ale lui Florin Piersic le puteți citi într-un articol anterior.

Din păcate, din cauza stării de sănătate fragile, infecția de la genunchi s-a răspândit la inimă, iar medicii au considerat că actorul trebuie operat, fiindu-i scoase și sondele, și stimulatorul cardiac. Despre toate aceste lucruri puteți citi într-un articol despre Florin Piersic aici.

Florin Piersic a făcut septicemie. Ce îl poate salva

Starea de sănătate a lui Florin Piersic nu este deloc una bună în acest moment. Trecut prin două anestezii generale, organismul marelui actor este slăbit, iar septicepia îi pune viața în pericol.

Medicii anunță că Florin Piersic urmează să fie supus unei alte intervenții chirurgicale de scoatere a protezei, după care va fi transferat la „Matei Balș” pentru recuperare. Reamintim că actorul a fost adus la București, de la Cluj, cu un avion SMURD care se afla într-un exercițiu NATO în Ungaria, în momentul în care a fost solicitat pentru a-l transfera pe Florin Piersic la un spital din Capitală. Pentru mai multe detalii puteți accesa informații dintr-un articol anterior.

„În cursul zilei de astăzi, 9 mai 2024, domnul Florin Piersic a fost transferat la Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie și TBC Osteoarticular București. La momentul internării, pacientul, în vârstă de 88 de ani, se prezintă cu o stare generală gravă în urma unui sepsis cu punct de plecare de la nivelul unei proteze totale de genunchi.

Pacientul prezintă multiple patologii asociate, dintre care cea mai gravă este cea cardiacă. Vom efectua investigații de laborator și imagistice în urma cărora vom stabili conduita terapeutică.”, au declarat medicii de la Spitalul Foișor din Capitală.

Adevărul despre starea de sănătate a lui Florin Piersic

Marele actor Florin Piersic și-a petrecut Paștele în spital, zi în care a fost operat la Cluj la inimă. De când a descoperit infecția de la genunchi și până în prezent, Florin Piersic a fost transferat în patru spitale din România, două în Cluj, două în București.

Medeea Marinescu a publicat pe social media un mesaj alarmant despre starea lui Florin Piersic și a îndemnat oamenii să se roage pentru marele actor. Mesajul actriței a fost făcut public chiar în ziua de Paște, însă deloc întâmplător, pentru că a fost ziua în care actorul a fost supus celei de-a doua operație.

Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine