Florin Piersic a fost operat la inimă. Ultimele informații despre starea de sănătatea a actorului: „O intervenție foarte dificilă, cu risc mare ...”

3 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Daria Bogdan

Florin Piersic a fost operat la inimă  duminică, în ziua de Paște, la Institutul Inimii „Niculae Stăncioiu” din Cluj-Napoca, unde se află internat în continuare. Marele actor a fost supus la o intervenție chirurgicală destul de dificilă, mai ales că a fost vorba despre o anestezie generală.

Florin Piersi


Florin Piersic are probleme de sănătate de câțiva ani, char dacă niciodată nu a recunoscut acest lucru și i-a plăcut să țină pentru el ce i se întâmplă pe plan personal.

Marele actor a declarat de nenumărate ori că se simte bine, deși a fost internat de nenumărate ori în spital, fie pentru problemele cu gâtul, fie pentru durerile de la picior, pentru care a fost și operat în 2019.

Florin Piersic a fost operat de Paște

Marele actor Florin Piersic a fost operat chiar în ziua de Paște, după ce medicii au decis că e timpul să-i scoată stimulatorul de la inimă, după ce infecția de la genunchi s-a răspândit stimulatorul cardiac pe care îl avea pus de câțiva ani, dar și anumite sonde pe care le avea la inimă.

„Pot să vă spun că în cursul zilei de duminică a suferit o intervenţie de extragere de sonde şi îndepărtarea de stimulator. E într-o stare bună, sub tratament medicamentos în continuare, intervenţia a decurs fără probleme.”, a declarat managerul Institutului Inimii, Florin Crişan, pentru Agerpres.

Florin Piersic se află în stare stabilă, însă rămâne în continuare internat în spital pentru a se recupera după operația suferită. Vorbim de două operații în care au fost efectuate două anestezii generale. Prima operație a fost cea de la începutul lunii aprilie, la genunchi, iar cea de-a doua pe 5 mai, la o lună distanță, la inimă.

„Este o intervenție foarte dificilă. Cu risc mare, deoarece se fac cu anestezie generală. Florin Piersic are 88 de ani și o stare de sănătate afectată de perioada lungă de internare. Doctorul Roșianu este așteptat să se ocupe de scoaterea acelui stimulator cardiac. Eliminarea dispozitivului medical trebuie făcută, deoarece s-au identificat culturi de bacterii. După această etapă, actorul Florin Piersic va fi supus unei noi ședințe cu antibiotice. După acest moment se așteaptă o revenire a stării de sănătate. Maestrul va avea nevoie și de ajutorul unor specialiști în fizioterapie.”, au declarat surse medicale, înainte de operația la inimă, despre starea de sănătate a lui Florin Piersic, pentru foiatransilvana.ro.

Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine