Cât de mult s-a schimbat fiica adoptivă a lui Victor Ponta și a Dacianei Sârbu. Maria are acum 10 ani
Victor Ponta a avut o carieră profesională controversată, însă nu același lucru îl putem spune și despre viața de familie. Fostul premier al României, deși trecut printr-un divorț, are de 16 ani un mariaj fericit cu Daciana Sârbu, cu care o are pe Irina, dar și pe Maria, fetița adoptată la șase ani de cuplu și care face parte din familie de patru ani. Politicianul mai are un băiat și din relația cu Roxana Ponta, pe Andrei. Iată cât de mult s-a schimbat micuța Maria în familia lui Victor Ponta.
Victor Ponta a fost căsătorit cu Roxana Ponta, iar din rodul iubirii lor a venit pe lume Andrei, acum în vârstă de 21 de ani. Băiatul locuiește atât cu mama sa, cât și politicianul și familia acestuia.
După divorțul de Roxana, Victor Ponta a început o relație cu Daciana Sârbu, fostă membră PSD și fost europarlament român, cu care s-a căsătorit în China, în 2006, cu care o are pe Irina, în vârstă de 16 ani.
Victor Ponta și Daciana Sârbu mai au o fată adoptată, pe Maria, acum în vârstă de 10 ani și care se află în sânul familiei din 2020. Deși procesul de adopție a fost unul greu, cei doi soți nu au renunțat la Maria, care avea șase ani în momentul în care au reușit să o aducă acasă din centrul de plasament.
Fiica lui Victor Ponta și Dacianei Sârbu este de etnie romă și a fost nevoită să înfrunte multe prejudecăți, dar mai ales eticheta de copil înfiat. Cu dragostea primită de la părinții ei adoptivi, Maria a reușit să se integreze în societate și să facă față presiunii sociale, dat fiind faptul că face parte dintr-o familie celebră și foarte bogată.
În prezent, Maria se bucură de o viață fără lipsuri, este plimbată, împreună cu ceilalți doi frați ai ei, în vacanțe și îi este asigurată cea mai bună educație. Deși Daciana Sârbu a trecut printr-o perioadă dificilă la început în ceea ce privește educația micuței Maria, „cu răbdare și iubire, totul a mers pe drumul cel bun”, spunea soția lui Victor Ponta, într-un interviu, în urmă cu ceva timp.
Victor Ponta, unul dintre cei mai controversați politicieni români
Victor Ponta s-a născut pe 20 septembrie 1972, în București, România. A absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității din București în 1995, iar ulterior a urmat cursuri postuniversitare la Colegiul Național de Apărare și Institutul Național al Magistraturii. Ponta a obținut un doctorat în Drept penal internațional la Universitatea din București în 2003, dar titlul său de doctor a fost ulterior retras în 2016, în urma acuzațiilor de plagiat.
După finalizarea studiilor, Victor Ponta a lucrat ca procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 din București și la Parchetul de pe lângă Curtea Supremă de Justiție, în cadrul secției pentru combaterea corupției, fraudelor și criminalității organizate. În această perioadă, a fost implicat în câteva cazuri importante, dar în 2001 a renunțat la cariera de procuror pentru a intra în politică.
Ponta și-a început cariera politică în Partidul Social Democrat (PSD) și a devenit rapid o figură influentă în partid. În 2004, a fost ales deputat în Parlamentul României și a fost numit Ministru Delegat pentru Controlul Implementării Programelor cu Finanțare Internațională în guvernul condus de Adrian Năstase.
În 2010, Victor Ponta a devenit președintele PSD, înlocuindu-l pe Mircea Geoană. În această funcție, Ponta a fost unul dintre cei mai vocali lideri ai opoziției împotriva președintelui de atunci, Traian Băsescu. În 2012, Ponta a devenit prim-ministru al României, după ce o moțiune de cenzură a condus la demiterea guvernului condus de Mihai Răzvan Ungureanu.
Sub conducerea sa, guvernul a implementat o serie de măsuri economice și sociale menite să stabilizeze economia românească, care încă resimțea efectele crizei financiare globale din 2008. Cu toate acestea, Ponta a fost criticat pentru stilul său de guvernare și pentru modul în care a gestionat anumite crize politice și sociale.
Una dintre cele mai mari controverse din mandatul său a fost referendumul pentru suspendarea președintelui Traian Băsescu în 2012. Deși referendumul a fost organizat și majoritatea votanților s-au pronunțat pentru demiterea președintelui, Curtea Constituțională a României a invalidat rezultatul din cauza prezenței insuficiente la vot.
Victor Ponta a fost implicat în mai multe scandaluri, cele mai notabile fiind acuzațiile de plagiat care au dus la retragerea titlului său de doctor în 2016. De asemenea, a fost acuzat de DNA în 2015 pentru fals în înscrisuri, complicitate la evaziune fiscală și spălare de bani în dosarul Turceni-Rovinari. Aceste acuzații au contribuit la deteriorarea imaginii sale publice și au dus, în cele din urmă, la demisia sa din funcția de prim-ministru în noiembrie 2015, după tragedia din clubul Colectiv, care a declanșat proteste masive împotriva corupției și a clasei politice.
După demisia sa din funcția de prim-ministru, Ponta a continuat să fie activ în politică. A părăsit PSD în 2018 și a fondat un nou partid politic, PRO România, cu care a încercat să se distanțeze de vechiul său partid și să ofere o alternativă politică. Cu toate acestea, PRO România nu a reușit să obțină un succes electoral semnificativ.