Marcel Ciolacu anunță o creștere mare a salariului minim pe economie. Cât vor încasa românii de la 1 iulie

5 minute
Publicat:
Autor: Larisa Ciută

Salariul minim pe economie va crește în următoarele luni, astfel că de 1 iulie, românii vor încasa mai mulți bani lună de lună. Chiar dacă țara noastră este codașă în ceea ce privește salariul minim pe economie, în ultimii 15 ani, veniturile au crescut anual, însă nu cu sume foarte mari. În același timp, prețurile la alimente sau locuințe au crescut foarte mult. Un român se descurcă cu greu cu salariul minim pe economie în țara noastră.

Marcel Ciolacu mărește salariul minim pe economie


Cu cât crește salariul minim pe economie de la 1 iulie?

Marcel Ciolacu vine cu vești bune pentru români, căci îți dorește ca cetățenii țării noastre să beneficieze de un salariu minim pe economie mai mare, iar Guvernul vine cu soluții.

Potrivit premierului României, salariul minim pe economie va crește de la 3.300 le brut la 3.700 de lei brut. Practic, oamenii vor primi în mână 2.300 de lei net.

Tot Marcel Ciolacu a anunțat că 200 de lei din salariul minim pe economie rămân netaxabili până la sfârșitul anului 2024.

România a avut, în ultimii 15 ani, mai multe creșteri ale salariului minim pe economie, în special în 2023, când a existat o majorare în ianuarie și în octombrie.

Potrivit ultimelor statistici, în țara noastră existau, la începutul anului 2024, 1,5 milioane de contracte de muncă plătite cu salariul minim pe economie, majoritatea fiind înregistrate în comerţ şi în industria prelucrătoare.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat această creștere a salariului minim pe economie după reuniunea din 23 mai cu Consiliul Naţional Tripartit pentru Dialog Social, scrie Ziarul Financiar.

„Aşa cum am stabilit împreună cu sindicatele şi patronatele încă de la sfârşitul anului trecut şi am reconfirmat astăzi (n.red. – ieri), în reuniunea Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social, că vom majora la 3.700 salariul minim brut pe ţară garantat în plată, începând cu 1 iulie. Totodată, vom menţine până la sfârşitul anului facilitatea celor 200 de lei netaxabili la salariul minim, ceea ce, împreună cu eforturile de reducere a inflaţiei, protejăm puterea de cumpărare a angajaţilor cu venituri mici”, a transmis prim-ministrul Marcel Ciolacu într-un comunicat de presă.Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine