Orașul din România cu cel mai urât brad de Crăciun: „E știrb, chel și strâmb”

Publicat:
7 minute
Autor: Redacția

Bradul de Crăciun din centrele orașelor a devenit de mulți ani o tradiție festivă care adaugă frumusețe și atmosferă de sărbătoare în mediul urban în timpul sezonului de Crăciun. În general, bradul de Crăciun este un molid sau un brad artificial, care este amplasat și decorat într-o piață centrală a orașului. În România, primăriile au început să amplaseze brazii în piețele centrale, însă există și plângeri cu privire la aspectul bradului dintr-un oraș de la noi din țară.

Bradul de Crăciun din centrul orașului este de obicei împodobit cu luminile și decorațiunile cele mai elaborate și spectaculoase. Ornamentele pot include beculețe luminoase colorate, globuri mari și sclipitoare, ghirlande, steluțe, și alte elemente decorative care aduc o strălucire festivă în oraș.

Locuitorii din Baia Mare nu s-au arătat atât de dornici să fie prezenți la amplasarea bradului de Crăciun în piața centrală a orașului. După ce au văzut cum arată, băimărenii s-au arătat dezamăgiți și au spus că este „ strâmb, golaș, chel, știrb”.

Bradul de Crăciun din Baia Mare a fost adus în timpul zilei, unde s-au folosit un trailer pentru transport și o macara pentru a fi ridicat şi montat, scrie vasiledale.ro.

Primarul orașului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a anunțat amplasarea bradului de Crăciun în centrul orașului, postând imagini de la eveniment, împreună cu un mesaj politic, care a atras atât comentarii pozitive, cât și negative.

Primarul din Baia Mare, anunț politic în jurul bradului de Crăciun

„Ne-au furat în acest an sărbătoarea orașului, dar nu ne pot fura Crăciunul! Pentru că această sărbătoare sfântă este precum esența comunității noastre: nu e despre a avea, ci despre a fi și de a ne bucura ÎMPREUNĂ!

Dragi băimăreni, cum v-am obișnuit în ultimii ani, și de aceste sărbători de iarnă vom avea un simbol în jurul căruia să ne adunăm și să sărbătorim împreună.

Ne-au furat în acest an sărbătoarea orașului, dar nu ne pot fura Crăciunul!

Oricât de multe personaje similare celebrului Grinch al lui Dr. Seuss ar circula în orașul nostru, ascunse sub imaginea falsă de oameni preocupați de bunăstarea comunității, nu ne vor putea fura bucuria de a fi împreună de sărbători.

Și în această iarnă ne vom aduna în jurul Bradului Băimărenilor. L-am amplasat astăzi în Centrul istoric, unde va fi împodobit și pregătit cum se cuvine.

Ne vom bucura împreună de sărbători, în inima cetății, unii de alții, de comuniunea sufletelor noastre unde nu este loc decât de credință, lumină, iubire, prietenie și pace.

Ne-au furat sărbătoarea orașului, însă nu ne pot fura Crăciunul! Pentru că esența acestei sărbători, dar și a noastră, a comunității băimărene, nu este despre a avea, ci despre a fi și de a ne bucura împreună!

De sărbătoarea sfântă a Crăciunului, de comunitatea noastră unică în lume și de orașul nostru!”, a scris Cătălin Cherecheș pe Facebook.

Primarul din Baia Mare, val de acuzații la anunțul instalării bradului de Crăciun

„Nu ne-au furat, domnule primar, nimic! Dvs. ati furat tot ce ati putut, băgându-ne în niște datorii de mă mir că vă mai stă gândul la brad. Sper să aveți parte de justiția pe care o meritați!”, a comentat un băimărean.

„Cu tot creștinismul și milostenia de care pot da dovada, citind comentariile de aprecieri și recunoștință nu pot decât să mă întreb dacă nu cumva sunt într-un univers paralel.

În acest univers paralel, Baia Mare nu este un oraș „la pământ” din aproape toate punctele de vedere, cu datorii pe care tot noi cetățenii de rand le vom plati.

Nu are un primar corupt, care se încurcă în propriile minciuni și dovada de un caracter cel puțin îndoielnic.

Are o economie înfloritoare și debordează de atâta bine. Să ne entuziasmam în fața acestei „jerpelituri” de brad, să facem hora împrejurul lui în timp „ce ne tragem pe coate” mai ceva ca la Sfintele Moaște și să admiram beculețe, luminițe și alte "drăgălășenii". Pe care, ghiciți, cine le plătește?”, a comentat și o tânără din Baia Mare.

„Nu cred că a furat nimeni nimic. Sărbătoarea castanelor vine cu niște cheltuieli exorbitante pentru Baia Mare, cheltuieli care mai bine sunt canalizate unde este nevoie. Cred că multă lume vede la fel lucrurile. Sărbatori fericite!”

Au fost, însă, și băimăreni care l-au felicitat pe primar și s-au bucurat de prezența bradului, chiar dacă este considerat cel mai urât din țară de către localnici.

Anul acesta, Sărbătoarea Castanelor a fost anulată și este posibil ca și Târgul de Crăciun să nu existe în acest an în Baia Mare.

Bradul de Crăciun a ajuns și în Brașov

Nu doar în Baia Mare a ajuns bradul de Crăciun, și în Brașov a fost instalat cu o zi înainte. În Piața Sfatului a fost montat un brad stufos, pe care brașovenii l-au admirat și lăudat pentru frumusețea lui.

Montarea bradului de Crăciun din Brașov, care măsoară peste 23 de metri, a început dimineața la 8 și a fost finalizată la ora 21:00.

Bradul de Crăciun din Brașov a provine dintr-o pășune din zona Poiana Brașov, are 73 de ani și avea 26 de metri înainte de tăiere.

Târgul de Crăciun din Brașov se va deschide oficial pe 30 noiembrie, iar pentru identificarea, tăierea, transportul, montarea în Piața Sfatului, dar și pentru demontarea lui în luna ianuarie a anului viitor, Primăria Brașov va plăti către Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt suma de 71.147 lei, cu tot cu TVA.

În Piața Sfatului vor fi aduși alți șase brazi de 8-10 metri, care pentru tăierea, transportul, montarea și demontarea lor, Primăria Brașov va plăti suma de 42.726 lei. RPLPK va livra, de altfel, și 3.500 kg de cetină (crenguțe de brad), în valoare de 17.493 lei, cu tot cu TVA.

Iluminatul festiv va fi funcțional până în 7 ianuarie 2023.

„Bradul de Crăciun a ajuns astăzi în Piața Sfatului. Bradul a fost adus de pe o pășune din Poiana Brasov (zona Stâna Turistică), proprietate a municipiului. El are o înălțime de 23,5 metri, din care 20,5 deasupra solului.”, anunța, pe 15 noiembrie, Primăria Brașov, pe pagina de Facebook, despre bradul de Crăciun din oraș, care a fost ales de către studenții și profesorii de la Facultatea de Silvicultură.

Bradul de Crăciun, o tradiție respectată în toate colțurile lumii

În multe orașe din lume există o ceremonie specială de aprindere a bradului de Crăciun, care marchează oficial începutul sezonului de Crăciun. Această ceremonie poate include discursuri, muzică de sezon, spectacole cu artificii și poate aduna comunitatea locală pentru a celebra împreună.

Bradul de Crăciun din centrul orașului devine adesea o atracție turistică importantă. Oamenii vin să-l admire, să se fotografieze cu el și să se bucure de atmosfera festivă pe care o creează în oraș.

De asemenea, în jurul bradului de Crăciun din centrul orașului se organizate, de obicei, târguri de Crăciun și evenimente speciale, unde oamenii pot cumpăra cadouri, alimente tradiționale și produse de sezon.

Unele orașe utilizează bradul de Crăciun din centrul orașului pentru a susține cauze caritabile. Oamenii sunt încurajați să facă donații în apropierea bradului pentru a ajuta comunitatea mai puțin norocoasă în timpul sărbătorilor de iarnă.


Urmărește-ne pe Google News

Ne găsești și aici: Google Play

Mai multe pentru tine