Ce mâncăruri se prepară din carnea de porc de Crăciun?

5 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Redacția Actualitate.net

Crăciunul este o sărbătoare cu tradiții culinare variate în România. Carnea de porc este des utilizată în multe bucătării pentru prepararea mâncărurilor tradiționale de Crăciun. Iată câteva mâncăruri din carne de porc care sunt populare în timpul sărbătorilor de Crăciun la noi în țară. De altfel, puteți afla și ce alte mâncăruri se pot prepara din carnea de porc în România, dar și în alte zone ale lumii.

Șuncă sau slănina de Crăciun

O șuncă de porc fiartă sau coaptă este o alegere tradițională pentru masa de Crăciun în multe culturi. Aceasta poate fi glazurată și decorată cu scorțișoară, cuișoare și alte arome.

Ciolan afumat

Un ciolan afumat sau fiert este un alt preparat din carne de porc popular în unele regiuni. Poate fi servit cu varză murată sau alte garnituri.

Salamuri și cârnați

Diverse tipuri de salamuri și cârnați de porc fac parte din platoul tradițional de aperitive de Crăciun.

Celebra piftie de Crăciun

Piftia, cunoscută și sub numele de ciorbă de porc, este o supă gelatinoasă făcută din carne de porc fiartă și piciorușe de porc. Ea se servește de obicei rece și este o mâncare tradițională de Crăciun în multe părți ale Europei de Est. În zona Olteniei se consumă împreună cu sarmalele. Un deliciu, zic oltenii.

Sarmale de porc de Crăciun

Sarmalele, care sunt frunze de varză sau de viță de vie umplute cu un amestec de carne de porc și orez, sunt un preparat tradițional de Crăciun în multe țări din Europa de Est.

Chiftele de porc

Chiftelele din carne de porc sunt adesea pregătite în timpul sărbătorilor de Crăciun și pot fi servite cu diverse sosuri sau garnituri.

Cozonac cu carne

În unele regiuni, se pregătesc cozonaci cu carne, care sunt cozonaci umpluți cu carne de porc și condimente.

Ruladă de porc

Carnea de porc poate fi folosită pentru a face rulade umplute cu diverse ingrediente, cum ar fi legume, fructe uscate sau nuci. Aceste rulade sunt apoi coapte și servite ca fel principal.

Crispy Pork Belly

În unele bucătării, se prepară bucate de porc prăjite sau coapte cu pielea crocantă, cunoscute sub numele de crispy pork belly.

Ce bunătăți poți prepara din carnea de porc?

Există o varietate largă de preparate delicioase pe care le poți prepara din carne de porc. Iată câteva idei:

Friptură de porc: Poți pregăti o friptură de porc în cuptor sau pe grătar, folosind diverse arome și condimente pentru a-i da gustul dorit.

Șnițele de porc: Carnea de porc poate fi tăiată subțire și bătută pentru a face șnițele crocante. Acestea pot fi prăjite sau coapte în cuptor și servite cu diverse garnituri.

Chiftele de porc: Carnea de porc mărunțită poate fi folosită pentru a face chiftele savuroase. Le poți prăji sau coace și le poți servi cu sosuri sau într-o supă.

Pulled pork: Este o rețetă populară în bucătăria americană, în care carnea de porc se fierbe sau se coace lent și apoi se desface în bucăți mici și se amestecă cu sos barbecue. Poate fi servită în sandwich-uri sau în taco-uri.

Mititei sau mici de porc: Sunt bucățele de carne de porc amestecate cu alte ingrediente și condimente, apoi frământate și formate sub formă de cârnați mici. Se prăjesc sau se pot prepra pe grătar, cea din urmă fiind cea mai utilizată metodă, și sunt o gustare populară în multe bucătării, în special în Europa de Est.

Cârnăciori de porc: Poți prepara cârnăciori din carne de porc, adăugând condimente și arome după preferință. Aceștia pot fi gătiți pe grătar sau în cuptor și pot fi serviți cu diverse garnituri sau în sandvișuri.

Stroganoff de porc: Aceasta este o rețetă în care carnea de porc este tăiată în fâșii subțiri și gătită într-un sos cremos cu ceapă și ciuperci. Poate fi servită peste orez sau paste.

Ciorbă de porc: Carnea de porc poate fi folosită în diverse rețete de ciorbă, cum ar fi ciorba de perișoare sau ciorba de fasole cu carne de porc.

Roast pork: Aceasta este o rețetă în care carnea de porc se coace lent în cuptor, fiind adesea unsă cu arome și condimente pentru a obține o crustă crocantă

Sarmale de porc: Carnea de porc poate fi folosită ca umplutură pentru sarmale, care sunt frunze de varză sau de viță de vie umplute cu amestec de carne și orez și gătite într-un sos de roșii.


Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine