Un cântăreț de muzică populară din Târgu-Jiu s-a spânzurat în timpul unui apel video cu soția. Motivul care a dus la gestul disperat

5 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Redacția Actualitate.net

Cântărețul de muzică populară Gică Giurcă din Târgu Jiu a murit, duminică, în Secția de Terapie Intensivă, după ce joi, 16 noiembrie, a încercat să se sinucidă. Starea lui era critică, fiind menținut în viață doar de aparate.

Gică Giurcă, un talentat cântăreț de muzică populară din Târgu Jiu, și-a găsit sfârșitul în secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu. La vârsta de 42 de ani, acest artist talentat a ales să-și pună capăt zilelor.

S-a spânzurat în casa tatălui său

Giurcă a fost găsit în grădina casei tatălui său din localitatea Iezureni, parte a municipiului Târgu Jiu, de către vecinii săi, după ce a încercat să se sinucidă prin strangulare.

Cu eforturile disperate ale celor din jur, el a fost resuscitat și transportat de urgență la spital. Cu toate acestea, starea lui s-a menținut gravă, fiind necesară intubarea pentru a-l menține în viață. Cu toate eforturile depuse, Gică Giurcă a trecut în neființă duminică, 19 noiembrie, în Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu.

Pe pagina sa de Facebook, cei care l-au cunoscut și au apreciat talentul său muzical au transmis mesaje emoționante de condoleanțe. „Dumnezeu a vrut să le cânți la îngeri! De azi, ne-ai lăsat doar cu amintiri! Dumnezeu să te ierte, om blând!”, a fost unul dintre mesajele postate.

Și-a pus ștreangul de gât în apel cu soția

Soția lui Gică Giurcă a transmis și ea un mesaj cutremurător: „Dumnezeu să te ierte, iubirea mea! De ce ne-ai lăsat singure? Tu erai un om plin de viață. Nu știu de ce ai făcut chestia asta. Te iubesc și te voi iubi toată viața."

Culmea este că Giurcă era într-o profundă depresie după ce soția sa l-a părăsit și a luat cu ea cele două fiice pe care le aveau împreună. Această despărțire a fost greu de suportat pentru el, mai ales că era extrem de atașat de copiii săi.

Tragedia s-a petrecut chiar în timpul unui apel video cu soția sa, atunci când el și-a pus ștreangul de gât. Vecinii, cu inimile în gură, au reușit să-i salveze viața scoțând funia din jurul gâtului său, însă, până la urmă, a murit.

Într-un ultim mesaj postat pe pagina sa de Facebook, Gică Giurcă și-a cerut iertare celor cărora le-a greșit, lăsând în urmă un testament emoționant care a impresionat pe toți cei care l-au cunoscut.

Cu moartea lui Gică Giurcă, lumea muzicii populare din Târgu Jiu și din întreg județul Gorj suferă o pierdere imensă. Talentul său unic și pasiunea pentru tradițiile locale l-au făcut cunoscut și iubit de către mulți. Fanii și colegii de breaslă îl vor comemora și își vor aminti întotdeauna de contribuția sa semnificativă la promovarea muzicii populare românești.

Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine