O adolescentă de 17 ani, violată timp de doi ani de un procuror care o amenința cu moartea. Unde o ducea, de fapt, magistratul

5 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Larisa Ciută

O tânără de 17 ani și-a făcut curaj să povestească calvarul prin care a trecut timp de doi ani. Adolescenta a fost violată în mod repetat de un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Răducăneni. Actele sexuale se întâmplau chiar și de două ori pe săptămână, iar magistratul o amenința cu moartea în caz că spune cuiva ceva.


Adolescenta a povestit că a fost violată timp de doi ani. Violurile au început pe când tânăra avea doar 15 ani și au continuat până în prezent, la vârsta de 17 ani.

Procurorul o șantaja pe adolescentă, care era amenințată constant cu moartea în cazul în care va decide să spună cuiva ce i se întâmplă. Procurorul întreținea relații sexuale cu fata de mai multe ori pe săptămână, iar violurile aveau loc fie într-un apartament din Iași, fie pe bancheta din spate a mașinii, în locații retrase din afara orașului.

Deși s-a opus relațiilor sexuale, procurorul nu a încetat și i-a spus tinerei că acesta este secretul lor, iar dacă spune ceva va ajunge în mormânt.

Speriată, timp de doi ani, adolescenta a întreținut relații sexuale cu procurorul din Răducăneni, de frică să nu fie omorâtă.

Procurorul este anchetat în urma acuzațiilor de viol

„Procurorul de caz din cadrul Secţiei de urmărire penală a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a finalizat cercetările şi a dispus trimiterea în judecată a unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Răducăneni pentru infracţiunea de viol.

Inculpatul a constrâns persoana vătămată prin violenţă fizică, constând în ţinerea, imobilizarea şi dezbrăcarea forţată, precum şi prin ameninţarea cu moartea, să întreţină raporturi sexuale într-un apartament din municipiul Iaşi.

De asemenea, prin ameninţare, inculpatul a determinat persoana vătămată să întreţină raporturi sexuale pe bancheta din spate a autoturismului, pe care l-a condus în locuri izolate din oraş. Din probele administrate, a reieşit că raporturile sexuale la care a fost constrânsă persoana vătămată au avut frecvenţa de unul sau două pe săptămână, de regulă în interiorul apartamentului şi, de două ori, pe bancheta din spate a autoturismului, sub ameninţarea permanentă că ceea ce i se întâmpla victimei era: «secretul lor ce trebuie să-l păstreze până în mormânt şi dacă îl va divulga, va ajunge în mormânt în locul secretului».

Inculpatul a acţionat cu intenţie directă, prevăzând şi dorind producerea urmăririlor, constând în lezarea libertăţii şi inviolabilităţii sexuale a victimei  şi cunoştea că, în perioada infracţiunii comise împotriva ei, persoana vătămată a avut vârsta cuprinsă între 15 ani şi 17 ani.

Precizăm că dosarul a fost redeschis prin infirmarea de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la data de 30 august 2023, a soluţiei de clasare dispusă de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi.  Menţionăm că dosarul va fi trimis spre competentă soluţionare la Curtea de Apel Bacău.”, a transmis într-un comunicat de presă Parchetul General, potrivit News.ro.


Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine