Carol Ionescu, acuzat că a furat numele și logo-ul festivalului Șerban Ionescu de la personajul interpretat de George Ivașcu în serialul „Clanul” de la ProTV”. Reacția tranșantă a fiului Magdei Catone

6 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Daria Andries

Carol Ionescu (27 de ani) a postat pe social media un mesaj emoționant despre Șerban Ionescu, tatăl lui, cu ocazia Festivalului Ș.I. care urmează să aibă loc în mai. De altfel, tânărul actor le-a răspuns și celor care l-au acuzat că a furat numele și logo-ul folosite pentru „ȘI festival” de la personajul interpretat de George Ivașcu în serialul “Clanul” de la ProTV.

Carol Ionescu a postat și o imagine în care apare cu regretatul său tată. Foto: Carol Ionescu


Carol Ionescu dezvăluie „misterul” din spatele numelui și al logo-ului festivalului Șerban Ionescu

Carol Ionescu a explicat pe larg, după 12 ani de când Șerban Ionescu a murit, de unde a căpătat regretatul actor porecla „Pelicanul”, așa cum mai era numit de apropiați. Toate astea după ce mai multe persoane l-au acuzat că s-a inspirat din Clanul pentru prezentarea festivalului ce are loc an de an la 2 Mai, anul acesta între 20-27 iulie.

„Povestea vine cică de când era el la proba scrisă de la admiterea la facultate și supraveghetorul sau cine o fi fost acolo l-a văzut că nu scrie și l-a întrebat “De ce nu scrii, bă?” sau vreo banalitate din asta. Și tata cică i-a zis ca nu-i mai merge pixul sau ceva și nenea ăla cică i-a oferit un pix. Tata l-a acceptat, dar a completat cu ceva de genu’ “E nu scriu decât cu Pelikan, da’ merge și ăsta”. Pelikan era un brand așa mare că ar fi fost greu să crezi că un vlăjgan din Corabia ar fi obișnuit să scrie cu un stilou de-ale lor. Colegii de admitere au prins ironia. Au râs doi-trei, probabil, iar unul dintre ei, Dinu Manolache cică ar fi fost, și-a propus, așa în glumă, să-i zică lui tata- Pelicanu’. Și porecla a rămas. Mulțumim Dinu! Pentru mulți oameni a fost derutant de ce i se zice așa. Unii i-au justificat porecla prin prisma pasiunii lui pentru vânătoare. Alții probabil au pus-o pe seama faptului că poate să bea mult spriț, la fel cum un pelican, datorită gâtului bea multă apă sau pește sau ce dracu beau pelicanii că nu știu. Eu însumi am găsit porecla ciudată datorită faptului că îl vedeam zilnic și n-avea nici cioc, nici pene. Ok scuze.”, a scris Carol Ionescu pe Facebook.

De altfel, și pe pagina ȘI Festival a apărut un mesaj în care se explică pe înțelesul tuturor că numele și logo-ul festivalului nu au fost alese întâmplător, au o istorie importantă și aparțin cu totul celebrului actor Șerban Ionescu, în numele căruia se realizează an de an festivalul.

„» Scurt moment „Știați că?”

Pelicanul e simbolul festivalului nostru pentru că e inspirat de nimeni altul decât actorul Șerban Ionescu, sau cum îi spuneau prietenii, Pelicanu' (The OG Pelicanu' - sorry not sorry).

Credem sincer că Pelicanu' (De câte ori am scris Pelicanu'?), în zborul lui luminos, veghează ediție de ediție asupra noastră și știe că-l iubim și-i mulțumim.

ȘI festival, înainte de orice, înseamnă Șerban Ionescu Festival - o declarație de iubire. De la Magda Catone și Carol Ionescu. ȘI festival. ȘI teatru. ȘI film. ȘI mare. ȘI mare iubire. #sifestival#didyouknow#serbanionescu.”, se arată scrie pe pagina de Facebook ȘI festival.

Festivalul Șerban Ionescu se află la a patra ediție în 2024, iar organizatori sunt Carol Ionescu și Magda Catone, dar și alți actori, echipa fiind una destul de mare și dedicată. Actrița Magda Catone are și funcția de președinte de onoare. Dacă vreți să cunoașteți staff-ul, link aici.

În 2023, la Festivalul de Teatru și Film Șerban Ionescu au fost prezenți peste 6.000 de participanți, care a avut loc între 22 și 29 iulie, tot în stațiunea 2 Mai de la malul Mării Negre.

„Evenimentele outdoor au fost găzduite de Pelican Garden, un spațiu personalizat integral de echipa de organizare a festivalului, în curtea Centrului de Agrement 2 Mai. Odată cu lăsarea întunericului, au rulat 17 scurtmetraje, succedate de 5 filme de lungmetraj de referință din istoria cinematografiei românești. Peste 20 de dialoguri cu echipele de creație ale spectacolelor și scurtmetrajelor, dar și cu membrii juriului, alcătuit din Mimi Brănescu (actor, dramaturg și scenarist), Maria Popistașu (actriță), Velica Panduru (scenografă) și Vlad Cristache (regizor și directorul Teatrului Excelsior din București), precum și o lectură antiperformativă și interactivă susținută de Peca Ștefan au fost susținute în zona dedicată secțiunii FORUM.”, se arată scris pe pagina oficială a festivalului.



Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine