Cillian Murphy a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor în Oppenheimer. Moment emoționant pe scena Academiei

7 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Larisa Ciută

Cillian Murphy a avut un discurs emoționant pe scena Academiei Americană a Artelor și Științelor Filmului, după ce a primit premiul Oscar pentru cel mai bun actor în filmul „Oppenheimer”. Actorul scoțian l-a jucat pe J. Robert Oppenheimer, „părintele bombelor atomice”, rol pentru care a primit mai multe premii în 2023-2024. Filmul a fost cu adevărat o revelație pentru public și încă mai face furori de la apariția în cinematografie din iulie 21 iulie 2023.Premiile Oscar, momente speciale! Cillian Murphy a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor în Oppenheimer

Cillian Murphy a câștigat Oscarul pentru cel mai bun actor în  „Oppenheimer”, ceea ce l-a făcut să spună că „un irlandez foarte mândru se află în această seară aici.”.

Actorul a recunoscut că este „copleșit” și a mulțumit Academiei, lui Nolan, regizorul filmului, și producătorului executiv Emma Thomas. „A fost cea mai sălbatică, cea mai antrenantă, cea mai satisfăcătoare din punct de vedere creativ călătorie în care m-ați dus în ultimii 20 de ani, vă datorez mai mult decât pot spune.”, a declarat Cillian Murphy pe scena Oscarurilor.

„Mulțumesc foarte mult fiecărui membru al echipei, fiecărui membru al distribuției din Oppenheimer, voi m-ați dus până la capăt. Toți colegii mei nominalizați, rămân în admirație față de voi. Cu adevărat.”, a mai spus Cillian Murphy.

Ulterior, actorul a făcut apoi o pauză pentru a le mulțumi celor doi fii ai săi pentru susținere în toată această perioadă, mai ales perioada din timpul filmărilor în care a fost nevoit să plece de acasă. „Cei doi băieți ai mei care se află aici, vă iubesc foarte mult și sunt un irlandez foarte mândru că mă aflu aici în această seară.”.

Alături de Cillian Murphy la Premiile Oscar a fost și soția acestuia, Yvonne McGuinness, care l-a sărutat pasional după ce a fost anunțat că actorul din Oppenheimer a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor. Foto: captură video
1 / 2

Luând o turnură serioasă, Murphy și-a dedicat apoi momentul său pe scenă celor care luptă pentru pace. „Am făcut un film despre omul care a creat bomba atomică și, la bine și la rău, trăim cu toții în lumea lui Oppenheimer, așa că aș vrea să dedic acest moment pacificatorilor de pretutindeni.”

La prima sa nominalizare și victorie la Oscar, Cillian Murphy a luat acasă râvnitul premiu, după ce a câștigat deja un Glob de Aur, Screen Actors Guild Awards și British Academy of Film and Television Arts Awards pentru interpretarea sa în trilerul de război al lui Nolan, scrie Variety.com.

Filmul îl are ca personaj principal pe Oppenheimer, care se confruntă cu nevoia de a crea o armă atomică pentru a contracara amenințarea germană în cel de-al Doilea Război Mondial și cu efectele descoperirii bombei atomice.

Cillian Murphy și Nolan se află la cea de-a șasea colaborare, o relație de profesională de aproape 20 de ani, în care sunt incluse filme precum trilogia Batman a lui Nolan, „Inception”, „Dunkirk” și acum „Oppenheimer”.

Abia în acest din urmă titlu Murphy a avut șansa de a conduce efectiv un lungmetraj regizat de Nolan, lucru pe care actorul că „era disperat” să îl facă, potrivit declarațiilor lui Cillian Murphy pentru Associated Press înaintea lansării filmului „Oppenheimer” în cinematografe.

Cillian Murphy a vorbit pentru Variety despre prețul interpretării unui astfel de personaj omonim, unul tot mai împovărat de conștiința sa morală divizată în construirea unei bombe atomice, spunând că „a trebuit să mă gândesc că acestea au fost cele mai mari dileme morale, cele mai mari paradoxuri morale cu care s-a putut confrunta oricine în istoria omenirii.”, a spus Murphy.

„Și apoi, bineînțeles, mai sunt și dilemele umane cu care a trebuit să se confrunte în ceea ce privește propria sa viață. Acel interogatoriu final de la sfârșitul filmului, cu actorul Jason Clarke în rolul lui [Roger] Robb, este una dintre secvențele mele preferate, pentru că este momentul în care reușim să vedem cu adevărat în interiorul sufletului lui Oppenheimer. A fost o adevărată provocare, dar una pe care am savurat-o cu plăcere.”, a declarat Cillian Murphy.

Cillian Murphy a câștigat Oscarul în fața lui Bradley Cooper în „Maestro”, Colman Domingo în „Rustin”, Paul Giamatti în „The Holdovers” și Jeffrey Wright pentru „American Fiction”.  Lista completă a câștigătorilor premiilor Oscar 2024 aici.Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine