Soția lui Cillian Murphy a furat toate privirile la premiile Oscar. Yvonne, scenă pasională cu starul din „Oppenheimer”, după ce a câștigat Oscarul pentru cel mai bun actor

7 minute
Publicat:
Autor: Daria Andries

Cillian Murphy a fost însoțit de soția sa, Yvonne McGuinness, la premiile Oscar din acest an. De profesie artistă, partenera de viață a starului din „Oppenheimer” a reușit să fie în centrul atenției cu ținuta ei, însă cel mai comentat moment a fost când și-a sărutat soțul pasional, după ce Murphy a fost desemnat cel mai bun actor și a plecat cu primul lui Oscar acasă.

  • Cuplul, care s-a străduit să se ferească de lumina reflectoarelor, este împreună de peste 28 de ani și au împreună doi fii.


Yvonne McGuinness, ravisantă la brațul lui Cillian Murphy, la premiile Oscar

Cillian Murphy a fost sărutat tandru de mândra sa soție, Yvonne McGuinness,  căreia i-a mulțumit pentru că este „partenerul său în viață și în artă”. La cea de-a 96-a ediție a premiilor Oscar 20024, care au avut loc la Los Angeles, starul din „Oppenheimer” a devenit primul câștigător de origine irlandeză al premiului Oscar pentru cel mai bun actor.

La premiile Oscar din acest an, Cillian Murphy, în vârstă de 47 de ani, originar din Cork, Irlanda, s-a afișat mândru cu soția sa, Yvonne McGuiness, în vârstă de 51 de ani. O asemenea reușită trebuia marcată alături de cei dragi, căci filmul „Oppenheimer”, un film despre „părintele bombei atomice”, a cucerit premiile Oscar cu un număr senzațional de șapte premii.

Cuplul, care s-a întâlnit pentru prima dată în anii 1990 și s-au căsătorit în 2004, a împărțit un sărut dulce, iar cei doi soți s-au privit în ochi înainte ca Cillian Murphy să urce pe scenă pentru a ridica prestigiosul premiu pentru cel mai bun actor pentru rolul lui J. Robert Oppenheimer în filmul cu același nume, scrie Dailymail.co.uk.

În timp ce aducea un omagiu celor care l-au susținut în călătoria sa, actorul a spus: „Yvonne McGuiness, partenera mea în viață și în artă. Cei doi băieți ai mei, Malachy și Aran, care ne privesc. Vă iubesc atât de mult.”, a menționat Cillian Murphy

Cillian s-a declarat "copleșit" de faptul că a câștigat premiul Oscar, adăugând: „Sunt un irlandez foarte mândru că mă aflu aici în această seară.” El și-a ridicat apoi Oscarul în aer și a fost întâmpinat cu aplauze uriașe din partea mulțimii.

Artista vizuală irlandeză Yvonne McGuinness a fost în centrul atenției cu ținuta ei la premiile Oscar, purtând o rochie neagră fără umeri, al cărei decolteu cobora în mâneci bufante, accesorizată cu un ciocăr la gât, cercei cu pietre albe și pantofi negri.  Yvonne și-a asortat machiajul la estetica gotică cu un ruj roșu și un machiaj fumuriu.

Cine este Yvonne McGuinness, soția lui Cillian Murphy?

Cillian Murphy și Yvonne McGuinness s-au căsătorit în 2004, iar ceremonia a avut loc în podgoria tatălui lui Yvonne din Franța.

În 2005 a venit pe lume Malachy, primul copil al cuplului, iar în 2007 s-a născut Aran, cel de-al doilea copil al cuplului. După ce a devenit părinte, Murphy a anulat orice posibilitate de a se muta în Statele Unite pentru cariera profesională.

„Nu am nevoie să locuiesc în Los Angeles. Aș fi extrem de departe de familia mea - nu i-aș vedea niciodată.”

Deși familia locuia la Londra la acea vreme, Cillian și Yvonne au decis să se întoarcă la Dublin pentru a-și crește tânăra familie.

„Am vrut ca ei să fie irlandezi, presupun. Este uimitor cât de repede s-au adaptat accentele lor.”, declara Cillian Murphy.

În ciuda celebrității sale, actorul din „Oppenheimer” a reușit să mențină o viață de familie discretă, în mare parte datorită sprijinului neclintit al soției sale, Yvonne.

În cadrul emisiunii Desert Island Discs, difuzată în februarie 2024 la BBC Radio 4, actorul a declarat că soția sa a fost un sprijin real în adaptarea lui la viața de star la Hollywood. „Este important să ai o bază cu adevărat sigură și solidă. Trebuie să ai acel loc sigur. Eu cu siguranță am. Este ca o insulă de confort și de ușurință. Nu cred că aș fi putut face niciunul dintre lucrurile despre care am vorbit fără să le am. A fost cel mai important lucru pentru mine, să am acești copii și să-i cresc.”, a mai spus Cillian Murphy.

Cillian și Yvonne s-au cunoscut în anii 1990, când el juca într-o piesă de teatru numită Disco Pigs, care este despre doi adolescenți irlandezi și care a fost ulterior adaptată într-un film.După o reprezentație de succes la Dublin, piesa s-a transferat apoi la Edinburgh, Londra, Australia și SUA, și așa a fost implicată și muziciana irlandeză Yvonne McGuinness.

Vorbind pentru The Guardian în 2016, actorul, ai cărui părinți au fost profesori, a spus că „acea perioadă, în care am făcut Disco Pigs, a fost într-un fel cea mai importantă perioadă din viața mea. Oamenii pe care i-am întâlnit acolo au rămas cei mai apropiați prieteni ai mei. M-au modelat în ceea ce privește gusturile mele, în ceea ce privește ceea ce am vrut să fac cu viața mea. Și a fost cam în aceeași perioadă în care mi-am cunoscut soția. A venit în turneu cu noi. A fost atât de emoționant, acum 20 de ani sau cât a fost - eram cu toții doar niște copii, încercând să ne găsim drumul, dar a fost un moment atât de special, special.”

Yvonne a crescut în Kilkenny, Irlanda, și a studiat la Cork Institute of Technology. Se spune că în 2001, cuplul s-ar fi mutat la Londra pentru ca Yvonne să poată studia pentru masterat la Royal College of Art.

Unchiul lui Yvonne este politicianul irlandez Jim McGuinness, iar bunicul ei, Michael McGuinness, ar fi fost, de asemenea, cel mai longeviv consilier din Kilkenny, în perioada 1959-1999.

În timp ce cariera lui Cillian a urcat vertiginos în ultimele două decenii, Yvonne a creat, de asemenea, scurtmetraje și alte lucrări de artă experimentală.

Potrivit biografiei Yvonne McGuinness prezentată pe site-ul ei web: „Yvonne este interesată de experiența întruchipată a locului și a apartenenței prin punerea în scenă a unor intervenții și spectacole live, publice, care creează momente suprarealiste și dinamice de interacțiune și conexiune cu locul, timpul și comunitățile.”

La începutul acestui an, Yvonne a fost alături de soțul ei când acesta a câștigat premiul pentru cel mai bun actor pentru rolul său din Oppenheimer la Globurile de Aur.

După ce a fost anunțată victoria lui, Yvonne a sărit de pe scaun și i-a dat soțului ei un sărut rapid, ceea ce l-a determinat pe acesta să glumească pe seama rujului roșu de pe gura ei în timpul discursului său.

În timpul discursului său, Cillian s-a autointitulat „cel mai norocos bărbat”, în timp ce se adresa direct soției și copiilor săi. „Pentru familia mea, sunt cel mai norocos om și vă iubesc.”, a spus el.

Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine