Soția lui Horia Brenciu, anunț în lacrimi pe social media. Alice Dumitrescu și-a spus durerea pe Facebook

3 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Daria Bogdan

Alice Dumitrescu (56 de ani) a postat pe social media un mesaj plin de durere, în care anunța moartea lui Florin Brătescu, primul crainic bărbat din Televiziunea Română. Soția lui Horia Brenciu a fost foarte apropiată de realizatorul de emisiuni de la TVR.Alice Dumitrescu și-a început cariera în televiziune în 1990, când a început să prezinte emisiuni la TVR. Pasiunea pentru formatele de divertisment, cele pentru copii în mod special, au făcut-o pe soția lui Horia Brenciu să devină o profesionistă în domeniul ei, astfel că și în prezent se ocupă tot de formate media, fiind o voce importantă în producțiile televizate.

Alice Dumitrescu, mesaj dureros după moartea lui Florin Brătescu

Cel de la care Alice Dumitrescu a furat meserie a fost Florin Brătescu, un titan al televiziunii, cu o carieră de peste 50 de ani în TVR.

Primul crainic din TVR a fost Florin Brătescu, un model pentru generații multe de jurnaliști și prezentatori TV din România. Totodată, realizatorul de emisiuni a fost cel care a angajat-o pe Alice Dumitrescu, fiind primul care a crezut în talentul și capacitățile ei.

Florin Brătescu a murit a murit pe 10 aprilie 2024, la vârsta de 90 de ani. Celebrul jurnalist și crainic de la TVR a prezentat una dintre cele mai impact emisiuni din România, „Reflector”, în care erau prezentate anchete jurnalistice despre politicieni, dar și alte personaje publice. „Reflector” s-a numărat printre primele emisiuni de tip anchetă de la noi din țară, iar prima difuzare a fost pe 27 ianuarie 1967.

„Credeam că o să trăiască veșnic... Drum bun, domnule Brătescu! A fost omul care m-a angajat prima dată într-o televiziune. M-a îndrumat, m-a certat si m-a mângâiat pe cap. Mi-a fost foarte aproape și l-am simțit ca pe un tată blând și iubitor. Îmi pare rău…”, a scris Alice Dumitrescu pe social media.

Florin Brătescu a fost, de altfel, și cel care a dat viață grupului Antena, împreună cu milionarul Dan Voiculescu, cu care a înființat postul TV Antena 1, care a fost prima televiziune privată cu capital românesc.

Alice Dumitrescu a moderat și realizat emisiuni la TVR1, TVR2, Antena 1, Antena 2 și Pro TV.

Horia Brenciu a cunoscut-o pe Alice Dumitrescu la TVR

Cântărețul și-a cunoscut soția la TVR, în anii 90, iar din 2014 sunt căsătoriți. Horia Brenciu și Alice Dumitrescu cresc împreună patru copii. Andreea (25) și Maria (33) sunt fetele producătoarei TV din alte relații, iar cu juratul de la „Vocea României” o are pe Mina (12 ani), dar și pe Toma (10 ani), băiețelul pe care l-au înfiat împreună.

Horia Brenciu a avut o relație de iubire și cu Rita Mureșan, despre care fostul model a vorbit într-un interviu pentru Denise Rifai, în emisiunea „40 de întrebări”, de la Kanal D.

Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine