Viața lui Robert de Niro, fiu de pictori devenit star la Hallowood. Are 7 copii cu femei diferite

5 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Redacția Actualitate.net

Robert De Niro (80 de ani) este un actor de renume mondial, cunoscut pentru contribuția sa remarcabilă la cinematografie și pentru cariera sa de succes care se întinde pe mai multe decenii. Acest articol va acoperi aspecte cheie ale vieții și carierei sale.

Robert de Niro - biografie

Robert Anthony De Niro s-a născut pe 17 august 1943 în New York City, Statele Unite ale Americii. El este fiul lui Robert De Niro Sr., un pictor abstract renumit, și al lui Virginia Admiral, o poetă și pictoriță. De Niro a crescut în cartierul Greenwich Village din Manhattan și și-a petrecut copilăria într-un mediu artistic și cultural bogat. Acest context i-a influențat pasiunea pentru actorie și artele spectacolului.

De Niro a studiat la liceul "Fiorello H. LaGuardia High School of Music & Art and Performing Arts" din New York, unde și-a dezvoltat abilitățile actoricești. Ulterior, și-a continuat educația la prestigioasa școală de arte interpretative "Stella Adler Conservatory" și la "Lee Strasberg's Actors Studio".

Robert de Niro, cariera în film

Cariera lui Robert De Niro în film a început în anii '60, când a apărut în câteva producții mai mici. Primul său rol important a fost în filmul lui Brian De Palma din 1968, "Greetings". De-a lungul anilor '70, De Niro a devenit cunoscut pentru colaborarea sa strânsă cu regizorul Martin Scorsese, ceea ce i-a adus numeroase roluri memorabile.

Unul dintre cele mai notabile filme ale sale din această perioadă este "Taxi Driver" (1976), în care l-a interpretat pe Travis Bickle, un veteran de război cu probleme mentale. Această interpretare i-a adus prima sa nominalizare la Premiile Oscar pentru cel mai bun actor.

De-a lungul carierei sale, Robert De Niro a jucat într-o gamă variată de filme, trecând cu ușurință de la drame intense la comedii. Alte filme notabile din portofoliul său includ "The Godfather Part II" (1974), "Raging Bull" (1980), pentru care a câștigat primul său Oscar pentru cel mai bun actor, și "Goodfellas" (1990).

Câte premii a luat Robert de Niro

Robert De Niro este considerat unul dintre cei mai buni actori ai generației sale și a fost recompensat cu numeroase premii și nominalizări pe parcursul carierei sale. Printre cele mai importante distincții se numără:

 • Premiul Oscar: De Niro a câștigat două premii Oscar pentru rolurile sale în filmele "Raging Bull" (1980) și "The Godfather Part II" (1974). De asemenea, a primit numeroase nominalizări la aceste premii pentru alte roluri memorabile.
 • Premiul BAFTA: Actorul a primit trei premii BAFTA pentru cel mai bun actor pentru rolurile sale în "Raging Bull", "The Godfather Part II" și "Goodfellas".
 • Premiul Globul de Aur: De Niro a fost recompensat cu trei Globuri de Aur pentru contribuția sa la industria cinematografică.
 • Premiul Screen Actors Guild (SAG): A câștigat de mai multe ori premiul SAG pentru cel mai bun actor în rol principal și a fost distins cu premiul pentru întreaga carieră.

Robert de Niro, viața personală

În ciuda carierei sale strălucitoare în lumea filmului, Robert De Niro și-a păstrat viața personală relativ privată. El a fost căsătorit de două ori și are șapte copii. Prima sa soție a fost actrița Diahnne Abbott, cu care are un fiu pe nume Raphael. A doua sa soție a fost Grace Hightower, cu care are doi copii, Elliott și Helen Grace. Cu toate acestea, cuplul a divorțat în 2018.

Robert de Niro mai are o fiică, pe Drena, fiica lui Abbott, pe care a adoptat-o în timpul relației lor, dar și doi băieți, pe Julian Henry și Aaron Kendrick, din relația cu modelul Toukie Smith.

De Niro are și doi fii gemeni, Julian Henry și Aaron Kendrick, dintr-o relație de durată cu fostul model Toukie Smith.

În prezent, de Niro are o relație cu Tiffany Chen (45 de ani), cu care are o fetiță, pe Gia Virginia Chen-De Niro, născută în mai 2023.

De Niro a fost implicat în numeroase cauze caritabile și este un susținător al drepturilor civile și al luptei împotriva cancerului. El a fondat "Tribeca Film Festival" în 2002, un festival de film care a devenit un eveniment important în industria cinematografică.

Filmele în care a jucat Robert de Niro

Robert De Niro a avut o carieră impresionantă și a apărut într-o serie de filme remarcabile de-a lungul decadelor. Mai jos sunt câteva dintre cele mai semnificative filme în care a jucat:

 • "The Godfather Part II" (1974)
 • "Taxi Driver" (1976)
 • "Raging Bull" (1980)
 • "The Deer Hunter" (1978)
 • "Goodfellas" (1990)
 • "Heat" (1995)
 • "Silver Linings Playbook" (2012)
 • "The Irishman" (2019)

Acestea sunt doar câteva exemple, deoarece filmografia lui Robert De Niro cuprinde peste 100 de filme.

Robert De Niro este un actor legendă în industria cinematografică, cu o carieră strălucitoare care se întinde pe mai multe decenii. Cu două premii Oscar, trei premii BAFTA și trei Globuri de Aur, el este recunoscut pe scară largă pentru talentul său actoricesc și versatilitatea sa. Cu toate că și-a păstrat viața personală privată, contribuția sa la lumea filmului și la societate în ansamblu nu poate fi trecută cu vederea. Robert De Niro rămâne o figură iconică a cinematografiei mondiale.

În ce filme îl puteți vedea pe Robert de Niro pe Netflix

Mai jos găsiți o listă cu cinci cele mai bune filme în care actorul Robert de Niro a jucat și le puteți urmări pe Netflix.

Sleepers (Barry Levinson — 1996)

The Untouchables (Brian De Palma – 1987)

Once Upon A Time In America (Sergio Leone – 1984)

Cape Fear (Martin Scorsese – 1991)

The Irishman (Martin Scorsese – 2019)

Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine