Vânzările Apple Watch 9 și Ultra 2 suspendate în SUA din cauza unui litigiu

4 minute
Publicat:
Autor: Redacția actualitate.net

Apple a anunțat suspendarea temporară a vânzărilor modelelor Apple Watch Seria 9 și Apple Watch Ultra 2 în Statele Unite.

Apple Watch Ultra 2 . Apple.com

Apple a anunțat oprirea temporară a vânzărilor pentru modelele Apple Watch Seria 9 și Apple Watch Ultra 2 în Statele Unite. Această măsură este un răspuns la o decizie a Comisiei de Comerț Internațională a SUA (ITC) legată de un conflict privind brevetele pentru tehnologia de măsurare a oxigenului din sânge utilizată în aceste dispozitive.

Începând cu 21 decembrie, Apple va înceta vânzarea acestor modele pe site-ul său și în magazinele fizice după 24 decembrie. Această acțiune preventivă anticipează termenul limită de 25 decembrie impus de ITC, care interzice importul în SUA al modelelor Apple Watch Seria 9 și Ultra 2 din cauza acuzațiilor de încălcare a brevetelor.

Disputa se concentrează asupra unui proces intentat de Masimo, o companie de tehnologie medicală, care acuză Apple de încălcarea brevetelor sale în dezvoltarea senzorului de oxigen din sânge. În urma deciziei inițiale a ITC, care a constatat că Apple a încălcat aceste brevete, a fost declanșată o revizuire completă de către administrația prezidențială a SUA. În timp ce această revizuire este în desfășurare, Apple a decis să se conformeze în avans deciziei ITC.

Suspendarea nu afectează modelul Apple Watch SE, care rămâne disponibil pentru cumpărare, neavând senzorul de oxigen din sânge disputat. De asemenea, ceasurile Apple vândute înainte de această suspendare, inclusiv cele cu funcția de monitorizare a oxigenului din sânge, nu sunt afectate.

Cu toate aceste dificultăți pe piața din SUA, Apple a subliniat că modelele Apple Watch Seria 9 și Ultra 2 vor continua să fie disponibile în alte țări. Compania explorează diferite opțiuni legale și tehnice pentru a contracara decizia ITC, inclusiv depunerea unui apel, posibile negocieri cu Masimo și luarea în considerare a actualizărilor software care ar putea evita problemele de brevet, posibil prin dezactivarea funcțiilor de monitorizare a oxigenului din sânge.

Reprezentantul Comercial al SUA analizează, de asemenea, ordinul ITC și are puterea de a anula decizia comisiei din motive de politică. Apple și-a exprimat dezacordul cu decizia ITC și este determinată să asigure disponibilitatea celor mai recente modele de Apple Watch pentru clienții săi din SUA cât mai curând posibil.

Într-o evoluție conexă, tensiunile dintre Apple și Masimo s-au intensificat, Apple acuzând Masimo de producerea unui ceas inteligent care imită Apple Watch. Apple a intentat procese de încălcare a brevetelor împotriva Masimo, complicând și mai mult situația legală.


Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine