Temu „distruge” retailerii Shein și AliExpress. Cum a ajuns să domine piața de cumpărături din întreaga lume

4 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Redacția Actualitate.net

Retailerul chinez Temu a reușit să depășească Shein la capitolul vânzări și să devină liderul aplicațiilor de cumpărături din Japonia și Coreea de Sud. Această ascensiune a fost susținută de sprijinul financiar al gigantului chinez PDD Holdings și de succesul său rapid pe piețele occidentale. Analizele arată că Temu generează peste 1 miliard de dolari lunar în valoarea tranzacțiilor și se așteaptă la o creștere continuă în următoarele trimestre. Temu câștigă teren și în Europa.

Foto: businessinsider.com

Temu își zdrobește rivalii de pe piață

Temu ajunge lider pe piață cu o campanie de marketing bine gândită: fă cumpărături ca un milionar. Temu a reușit să devină liderul aplicațiilor de cumpărături din Japonia și Coreea de Sud, depășind concurentul său, Shein, după o extindere de succes pe piețele occidentale. Analizele arată că Temu a generat peste 1 miliard de dolari în valoarea tranzacțiilor și se așteaptă la o creștere continuă până la finalul celei de-a doua jumătate a anului 2023.

Lansată în SUA în septembrie 2022, Temu a fost susținută de gigantul chinez de tehnologie PDD Holdings, listat la Nasdaq, care deține și aplicația de comerț electronic Pinduoduo.

Aplicația chineză de comerț electronic s-a concentrat pe vânzarea de bunuri fabricate în China la prețuri accesibile pentru consumatorii din străinătate, cu modele dintre cele mai moderne.

Rapid, Temu a urcat în topul magazinelor de aplicații și s-a extins în țări precum Australia, Noua Zeelandă, Franța, Italia, Germania, Olanda, Spania și Marea Britanie.

În iulie, Temu și-a făcut intrarea în Asia, lansându-se în Japonia și Coreea de Sud. De atunci, aplicația a reușit să rămână în fruntea clasamentului aplicațiilor de cumpărături din aceste două țări pentru o perioadă semnificativă de timp, conform date furnizate de CNBC.

În Japonia, Temu a dominat clasamentul aplicațiilor de cumpărături pentru iOS și Google Play timp de 101 zile din 124 de zile, în perioada de la lansare până pe 2 noiembrie. Shein, rivalul său pe piață, fiind doar 17 zile în fruntea acestui clasament.

Temu, succes răsunător în Japonia și Coreea de Sud, dar și în Europa

Acest succes rapid a făcut ca Temu să ajungă la patru milioane de descărcări în Japonia în aproximativ 121 de zile, în timp ce Shein a avut nevoie de 155 de zile pentru aceeași performanță.

În Coreea de Sud, Temu s-a clasat pe primul loc în clasamentul aplicațiilor de cumpărături pentru iOS și Google Play timp de 65 de zile din 93 de zile, în perioada 1 august - 2 noiembrie. Această ascensiune a fost deosebit de impresionantă, deoarece a depășit AliExpress de la Alibaba, care a stat pe primul loc doar 25 de zile în aceeași perioadă.

Analiștii au subliniat că Temu a reușit să atingă două milioane de descărcări în Coreea de Sud în aproximativ 88 de zile, în timp ce Shein a avut nevoie de 382 de zile pentru a ajunge la aceeași performanță, iar AliExpress de la Alibaba a avut nevoie de 366 de zile.

Această ascensiune a gigantului Temu a fost susținută de investițiile ridicate în marketing ale companiei, de prețurile sale competitive și de promoțiile regulate. De asemenea, campaniile de recomandare au avut un impact pozitiv asupra popularității aplicației.

În ciuda succesului său, rivalitatea dintre Temu și Shein s-a extins și în instanță. Shein a dat în judecată Temu în decembrie pentru încălcarea proprietății intelectuale, în timp ce Temu a acuzat Shein în iulie că a amenințat și a forțat producătorii să încheie acorduri de exclusivitate. Cu toate acestea, documentele recente arată că ambele părți au solicitat să pună capăt proceselor pe care le intentau una împotriva celeilalte.

Temu rămâne în continuare un jucător puternic pe piața de comerț electronic, iar estimările arată că va continua să crească în următoarele trimestre. Cu sprijinul financiar al PDD Holdings și cu o strategie de extindere bine pusă la punct, Temu se află pe drumul cel bun pentru a-și consolida poziția în industria modei accesibile la nivel global.

Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine