Apple lansează noile cipuri M3 dar și noile MacBook Pro, iMac la evenimentul "Scary Fast"

3 minute
Publicat:
Autor: Redacția Actualitate.net

La evenimentul "Scary Fast", Apple a lansat noi produse, aducând o atmosferă misterioasă și specială de Halloween. Anunțând neașteptat evenimentul cu doar o săptămână înainte, compania a stârnit numeroase zvonuri legate de introducerea unei serii noi de cipuri pentru Mac-uri. Deși mulți se așteptau la prezentarea unui iMac de 24 de inci și a unui MacBook Pro actualizat, surpriza majoră a fost dezvăluirea noilor cipuri M3, destinate să alimenteze noile dispozitive.

Apple M3 SOC

Noile cipuri M3 de la Apple

Partea "scary fast" a evenimentului Apple a fost, fără îndoială, prezentarea noilor cipuri M3. Apple a introdus trei variante: M3, M3 Pro și M3 Max. Aceste cipuri vor fi integrate în noul iMac de 24 de inci și în MacBook Pro.

m3, m3 pro, m3 max

De această dată, s-a pus accentul pe performanța grafică, introducând facilități precum ray tracing accelerat hardware, mesh shading și Dynamic Caching. Apple susține că M3 are o performanță de 2,5 ori mai bună decât M1 și că unitatea sa centrală de procesare (CPU) este cu 30% mai rapidă decât M1.


Noile modele MacBook Pro

Au fost prezentate și noile modele MacBook Pro de 14 și 16 inci. Un detaliu notabil este introducerea culorii Negru Spațial.

MacBook Pro în negru

Aceste modele sunt echipate cu noua serie de cipuri M3. Modelul de 14 inci poate fi configurat cu oricare dintre cele trei variante de cipuri, în timp ce modelul de 16 inci este disponibil cu cipurile M3 Pro sau M3 Max.

Un alt punct forte subliniat de Apple este durata de viață a bateriei, care poate atinge până la 22 de ore cu o singură încărcare.


iMac

Seria iMac a fost actualizată, beneficiind acum de puterea cipului M3. Apple a păstrat dimensiunea de 24 de inci, dar a îmbunătățit calitatea afișajului cu un ecran retina de 4,5K, o cameră FaceTime 1080p și un sistem audio cu șase difuzoare care suportă Dolby Atmos și Spatial Audio.Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine