TikTok, folosit ca pâlnie către OnlyFans de multe dintre fetele care dansează îmbrăcate sumar

6 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Redacția actualitate.net

TikTok, una dintre cele mai populare platforme de social media din ultimii ani, este cunoscută pentru clipurile sale scurte și creative, atrăgând utilizatori de toate vârstele, inclusiv copii și adolescenți. Cu toate acestea, aceasta a devenit rapid un canal prin care unele persoane își promovează alte afaceri, inclusiv conținut pentru adulți de pe OnlyFans și alte platforme. Dar care sunt implicațiile când aceste două lumi se intersectează?


Platforma TikTok: Un Magnet pentru Tineri

Conform statisticilor disponibile online TikTok este folosit preponderent de către tineri.

TikTok este în top 10 cele mai folosite aplicații din România atât pe Google Play Store cât și pe App Store.

Majoritatea utilizatorilor TikTok sunt tineri, mulți dintre ei fiind sub vârsta de 18 ani. Platforma îi atrage cu videoclipuri amuzante, provocări și oportunități de a se exprima. Cu toate acestea, în acest ocean aparent inofensiv de conținut, există și o latură mai întunecată.


Funnel către OnlyFans

Multe creatoare de conținut care sunt active pe OnlyFans au văzut oportunitatea de a folosi TikTok ca un mijloc de a atrage mai mulți abonați folosind TikTok ca pâlnie pentru noi clienți.

În termeni de marketing, un "funnel" (sau pâlnie, în traducere directă) reprezintă procesul prin care o companie sau un individ atrage și ghidează potențialii clienți de la prima interacțiune cu brandul sau produsul lor până la momentul cumpărării efective și chiar și după aceea. Imaginați-vă o pâlnie reală: partea cea mai largă este punctul de intrare, unde potențialii clienți află prima dată despre un produs, iar partea cea mai îngustă este punctul de ieșire, unde o parte dintre ei "cumpără".

Îmbrăcăminte sumară, dansuri provocatoare și aluzii subtile sunt folosite pentru a atrage atenția și a stimula curiozitatea. Deși acestea ar putea fi văzute ca forme inofensive de exprimare, ele adesea conduc spre trimiterea la profiluri de Instagram sau alte rețele sociale, care, la rândul lor, conțin linkuri directe către OnlyFans.

Galerie imagini 1 / 4

Deși TikTok a implementat limitări de vârstă și filtrarea conținutului pentru a proteja utilizatorii tineri, aceste măsuri sunt departe de a fi perfecte. Cu ușurință, un copil sau un adolescent ar putea ajunge de la un videoclip aparent inofensiv pe TikTok, la conținut explicit pentru adulți pe OnlyFans. Este o alunecare periculoasă, care poate expune copiii la conținut neadecvat pentru vârsta lor, cu potențiale repercusiuni pe termen lung.

În timp ce libertatea de exprimare și creativitatea trebuie să fie celebrate, este esențial să recunoaștem și să abordăm riscurile asociate cu aceste platforme, mai ales când tinerii sunt implicați. Părinții, educatori și chiar platformele în sine trebuie să devină mai conștienți și să acționeze pentru a proteja copiii și adolescenții de potențialele pericole ale conținutul explicit.


Ce este OnlyFans?

OnlyFans este o platformă de conținut bazată pe abonament unde creatorii pot câștiga bani direct de la urmăritorii lor, fără intermediari. Deși a fost inițial creat ca un spațiu pentru o varietate de creatori de conținut, de la artiști și muzicieni până la chef-uri și instructori de fitness, platforma a câștigat popularitate semnificativă în rândul celor care oferă conținut adult. Mulți utilizatori s-au înscris pentru a avea acces la materiale explicite oferite de fete și bărbați pe baza unei taxe lunare. Astfel, OnlyFans a devenit unul dintre cele mai populare site-uri pentru conținut explicit plătit, oferind creatorilor o metodă de a genera venituri semnificative prin vânzarea directă a conținutului lor către abonați.

Câți bani se fac pe OnlyFans?

Belle Grace, cu 2.400 de abonați, a câștigat suficient pentru a cumpăra o casă. Audrey Aura, cu 3.000 de abonați, a detaliat veniturile sale anuale. Amber Sweetheart, având 26.000 de fani, a acumulat peste 2,6 milioane de dolari. Steph Mi, cu 50.000 de abonați, câștigă peste 73.000 de dolari lunar. Bryce Adams, cu 660.000 de abonați, a obținut peste 5 milioane de dolari într-un an, iar în 2022 a realizat 6,4 milioane de dolari. Superstarul Amouranth câștigă 1,5 milioane de dolari lunar.


În februarie, Libertatea.ro scria de o româncă de pe OnlyFans care s-a mutat în Elveția ca să plătească mai puțin impozit. Românca și-a prezentat automobilele sale, printre care un Lamborghini și un Porsche, menționând că încasează peste 100.000 de euro pe lună.


În 2022, Fenix International Limited din Londra, compania-mamă a platformei online OnlyFans, a anunțat venituri brute de 5,55 miliarde dolari SUA, marcând o creștere de 16% față de anul anterior, cu 4,8 miliarde dolari.


Control parental pe TikTok

TikTok oferă anumite instrumente de siguranță pentru părinți:

  1. Mod restricționat: Reduce accesul la conținut nepotrivit. Părinții îl pot activa pentru adolescenții lor.
  2. Filtrare cuvinte-cheie video: Permite utilizatorilor să blocheze anumite cuvinte sau etichete din feed-uri.
  3. Conexiune familială: Părinții pot:
  • Stabili limite de timp pe ecran.
  • Amuțirea notificărilor în anumite ore.
  • Controla funcțiile de căutare și mesagerie.

Aceste instrumente sunt disponibile doar pe aplicația TikTok. Părinții ar putea dori să verifice setările de securitate Google și Apple pentru browsere, etc.


Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine