Telefoanele sunt un pericol pentru copii: New York se pregătește să le interzică în școli

4 minute
Publicat:
Autor: Redacția actualitate.net

Guvernatoarea Kathy Hochul din New York a anunțat intenția de a introduce legislație care va interzice utilizarea smartphone-urilor în școli, permițând doar telefoanele de bază fără acces la internet. Această măsură este planificată să fie dezbătută în sesiunea legislativă a statului care începe în ianuarie 2025.

Noua lege propusă va permite elevilor să utilizeze dispozitive care pot efectua apeluri și trimite mesaje text, dar care nu au capabilități de internet, menținând astfel posibilitatea de a fi contactați în situații de urgență. "Este crucial pentru părinți să poată comunica cu copiii lor în orice moment, mai ales în cazuri de urgență," a declarat Guvernatoarea Hochul. Aceasta a subliniat și nevoia de a limita distracțiile digitale care pot afecta procesul educațional.


Paralel cu această inițiativă, Guvernatoarea susține și actul Stop Exploatării Feed-urilor Adictive (SAFE) pentru Copii.

Acesta propune ca platformele de socializare să fie obligate să afișeze conținuturile în ordine cronologică și doar de la contactele cunoscute ale minorilor, limitând astfel expunerea acestora la materiale inadecvate.

Legea ar oferi de asemenea părinților mai multe instrumente de control, cum ar fi opțiunea de a bloca notificările pe timp de noapte.


Actul pentru Protecția Datelor Copiilor din New York, o altă inițiativă a guvernatoarei, vizează protejarea intimității tinerilor prin restricționarea colectării datelor personale de către site-urile care cunosc vârsta utilizatorilor.


Propunerile de lege au stârnit o opoziție semnificativă din partea companiilor de tehnologie și grupurilor de lobby, care au investit peste 800.000 de dolari în eforturile de a contracara aceste reglementări, cu Meta plătind o sumă considerabilă pentru a lupta împotriva acestor inițiative legislative.


Reacțiile la interdicțiile similare anterioare au fost variate. De exemplu, în urma anunțării unei noi politici de restricție a telefoanelor la un liceu din Houston, au avut loc proteste și tulburări, ceea ce a evidențiat dificultatea implementării unor astfel de măsuri.


Aceste noi reguli propuse de Guvernatoarea Hochul reflectă o tendință globală de a reglementa accesul la tehnologie în rândul tinerilor, având ca scop îmbunătățirea securității și calității educaționale. Aceste inițiative vin într-un context în care și alte țări, cum ar fi Marea Britanie, analizează măsuri similare de restricționare a utilizării dispozitivelor mobile de către minori.


Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine