Se poate merge la biserică de Paște, circulația fiind permisă până la 2 noaptea

Publicat:
1 minut

Credincioșii ar putea să meargă la Biserică de Paște iar circulația persoanelor ar putea să fie permisă până la ora 2 noaptea.

article img

În urma discuțiilor ce au avut loc Miercuri, 25 Martie, între Premierul României Florin Câțu, reprezentanții cultelor religioase și Secretariatului de Stat al României s-a stabilit ca în noapte de Înviere (Paște) să fie permisă deplasarea persoanelor în exterior până la ora 2 noaptea.

Această măsură ar urma să fie aplicată pentru Paștele Ortodox (2 Mai 2021) și Paștele Catolic (4 Aprilie 2021).

Patriarhia Ortodoxă Română anunță de altfel că Slujba de Înviere se va desfășura normal cu respectarea recomandărilor de sănatate pentru prevenirea covid-19 precum purtarea măștilor și distanțarea între oameni.

Conform Patriarhiei discuțiile între Stat și Biserică pe tema condițiilor pentru noaptea de Înviere au fost bazate pe un dialog "deschis, onest, animat de cele mai bune intenții comune în identificarea soluțiilor optime pentru respectarea libertății religioase și, simultan, a respectării măsurilor sanitare în vigoare".

Datele concrete legate de desfășurarea evenimentelor și de regulile impuse urmează să fie făcute publice de către autorități.

Anunțul vine într-o perioadă în care numărul de infectări este în creștere iar unele localități au intrat deja in carantină.

Doar în București, astăzi 25 Martie 2021,  sunt peste 2000 de cazuri noi, iar rata de infectare se apropie de 7.

În ultimele 24 de ore în România au fost peste 6.651 de cazuri noi de coronavirus.

Mai multe pentru tine