Prințul Harry, de urgență în Marea Britanie, după ce a primit un telefon de la Regele Charles. Informația primită l-a dărâmat

5 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Alexandra Marin

Într-un gest de unitate familială, Prințul Harry (39 ani) se întoarce de urgență în Marea Britanie pentru a fi alături de tatăl său, Regele Charles III (75 de ani), după un diagnostic șocant de cancer. În timp ce Meghan Markle (42 de ani) rămâne în California cu copiii lor, comunitatea regală și națiunea se unesc în sprijinul monarhului în această perioadă dificilă.

Familia Regală, înainte să fie dezbinată

Harry a fugit spre Marea Britanie

Marți, 6 februarie, a fost o dimineață tensionată  pentru Harry, care a fost fotografiat la aeroportul LAX din Los Angeles.

Prințul Harry a fost observat grăbindu-se să prindă un zbor către Marea Britanie. Motivul urgent al călătoriei sale este să fie alături de tatăl său, Regele Charles III, care recent a primit un diagnostic de cancer. În ciuda vremii nefavorabile din California, care a întârziat anterior călătoriile ducelui de Sussex, Harry este determinat să ajungă în Regat cât mai curând posibil.

Prințul Harry a plecat spre Marea Britanie

Meghan Markle, soția Prințului Harry, va rămâne la conacul lor din Montecito, împreună cu cei doi copii ai lor, evidențiind decizia dificilă a familiei de a se separa temporar în fața acestei crize.

Momentul arată o întoarcere emoționantă pentru Prințul Harry, care a părăsit oficial îndatoririle regale în 2020, dar alege acum să lase deoparte diferențele trecute pentru a fi alături de familia sa, așa cum a făcut și în cazul Reginei Elisabeta a II-a, înainte și după moartea suveranei.

Regele Charles l-a sunat pe Harry să-i spună că are cancer

Într-un gest rar de deschidere pentru Casa Regală, Regele Charles a ales să împărtășească public că are cancer, o mișcare care încalcă tradiția regală de discreție în privința problemelor de sănătate.

Regele charles l-a sunat pe fiul lui, Harry, și i-a comunicat telefonic că este bolnav de cancer. Potrivit TheSun.co.uk, discuția dintre suveranul Marii Britanii și fiul său cel mic a fost una caldă, moment în care Harry a decis să vină cât mai repede să fie alături de părintele lui, indiferent de intrigi și alte scandaluri.

Prințul Haryy, alătuir de fratele lui, William

Harry a fost anunțat de Charles că are cancer înainte ca Palatul Buckingham să facă anunțul public despre diagnosticul de cancer al lui regelui Marii Britanii.

Suveranul Marii Britanii a fost informat de diagnostic în urma unei spitalizări pentru o prostată mărită, unde medicii au descoperit și o "problemă separată de îngrijorare". Anunțul a fost făcut de Palatul Buckingham, la cerința Regelui Charles, care acum se luptă cu boala și a început să ia tratament specific.

Vestea diagnosticului a stârnit un val de sprijin din partea națiunii și a comunității internaționale. Prim-ministrul Rishi Sunak și-a exprimat șocul și tristețea, reiterând sprijinul neclintit al întregii țări pentru Regele Charles. La fel, membrii familiei regale se pregătesc să preia unele dintre îndatoririle monarhului, semnificând solidaritatea și forța unității în fața adversității.

Pe măsură ce Regele Charles va continua cu tratamentul pentru cancer, agenda sa publică a fost modificată, cu anularea sau amânarea unor angajamente.

Printre acestea se numără vizitele planificate în Commonwealth și posibila necesitate ca Prințul William să preia unele din rolurile tatălui său la evenimente internaționale importante. Între timp, Prințesa de Wales, Kate Middleton, și-a amânat, de asemenea, aparițiile publice, recuperându-se după o intervenție chirurgicală.

Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine