Regele Charles al III-lea are cancer. Cât de grav bolnav este suveranul Marii Britanii

5 minute
Publicat:
Autor: Daria Andries

Într-un comunicat recent, Palatul Buckingham a confirmat că Regele Charles al III-lea a fost diagnosticat cu cancer. Alteța Sa Regală a început deja tratamentul pentru boala grea. Diagnosticul a venit în urma tratamentului recent al monarhului pentru o prostată mărită, în timpul căruia a fost descoperită această formă de cancer. Tipul exact de cancer nu a fost încă divulgat.

Regele Charles este bolnav de cancer. Sursa foto: Samir Hussein

Regele Charles și-a amânat toate angajamentele pe perioada tratamentului pentru cancer

La vârsta de 75 de ani, Regele Charles al III-lea rămâne optimist cu privire la tratamentul său și așteaptă cu nerăbdare să revină la îndeplinirea îndatoririlor sale publice, scriu cei de la BBC. Cu toate acestea, pentru perioada tratamentului, regele își va amâna angajamentele publice, iar alți membri ai familiei regale vor prelua temporar aceste responsabilități.

Chiar dacă evenimentele publice vor fi suspendate pentru o perioadă, monarhul britanic va continua să își exercite rolul constituțional de șef al statului. Cu toate acestea, detalii suplimentare privind stadiul cancerului sau un anume pronostic nu au fost încă furnizate.

Regele Charles și soția sa, Camilla, au avut recent o apariție publică după intervenția chirurgicală la prostată. Cu zâmbetul pe buze, regele a încercat să își mascheze starea reală, iar sprijinul oferit de soția sa în această perioadă dificilă a fost evident.

Recenta intervenție chirurgicală a avut loc la o clinică privată din Londra, iar duminică, 4 februarie, Regele Charles a participat pentru prima dată în câteva săptămâni la slujba de la biserică. Cu toate că alesese să se relaxeze după externare, regalitatea britanică își exprimă speranța pentru o recuperare rapidă și eficientă a monarhului său.

View this post on Instagram

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

Mesaje de susținere din partea politicienilor și vedetelor din întreaga lume

După ce Palatul Buckingham a făcut cunoscut diagnosticul de cancer al Regelui Charles al III-lea, lideri politici, personalități și cetățeni din întreaga lume au transmis mesaje de susținere pentru monarh.

Președintele american Joe Biden și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu starea regelui și a promis că îl va contacta în curând. Într-o scurtă declarație de presă, Biden a spus că tocmai a aflat despre diagnostic și că speră să vorbească cu suveranul britanic în viitorul apropiat.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Vedant Patel, a calificat vestea drept „incredibil de tristă” și a mai spus că, gândurile administrației Biden sunt alături de rege și familia regală.

Și fostul președinte Donald Trump a transmis gânduri bune regelui Charles, numindu-l "un om minunat" și exprimându-și speranța pentru o recuperare rapidă și completă.

În Marea Britanie, premierul Rishi Sunak a spus că îi dorește monarhului o recuperare completă și rapidă, adăugând faptul că întreaga țară îi dorește binele.

Și prim-ministrul din Țara Galilor, Mark Drakeford, și-a manifestat tristețea și a transmis cele mai bune urări regelui în timpul tratamentului său. De asemenea, prim-ministrul scoțian Humza Yousaf și-a exprimat dorința pentru o recuperare rapidă a regelui și a transmis gânduri și rugăciuni.

În lumea artistică, actorul David Suchet a salutat deschiderea regelui în a face public diagnosticul său de cancer și i-a transmis urări de însănătoșire deplină.

De asemenea, și fostul pugilist Frank Bruno și prezentatoarea TV Carol Vorderman au transmis gânduri bune și rugăciuni pentru suveran

Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine