Prețurile echipamentelor electronice ar putea să explodeze în viitorul apropiat datorită cererii mari și problemelor de producție.

2 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Redacția actualitate.net

Consumatorii din întreaga lume sunt afectați direct de prețurile în creștere ale echipamentelor electronice cauzate de lipsuri de stoc și probleme de producție cu toată piața de echipamente electronice , de la TV-uri, telefoane mobile, console de gaming până la mașini electrice.

article img

Lipsurile de elemente vitale producției, precum CPU-uri și alte chip-uri necesare dispozitivelor moderne continuă să crească și să încetinească producția de electronice.

La începutul lui 2020 producția de echipamente electronice a fost încetinită și chiar oprită în diverse locuri datorită diverselor probleme cauzate de răspândirea pandemiei de Coronavirus.

Cu toate că în 2021 producția a revenit la un nivel relativ normal aceasta este acum afectată de o puternică cerere la care nu poate să facă față.

Cererea imensă de echipamente și dispozitive electronice este cauzată și de schimbări la nivel de societate în relația cu dispozitivele electronice cauzate de Pandemie, precum lucratul de acasă.

Printre altele nevoia puternică de echipamente electronice vine și din faptul că producătorii de mașini electrice lansează modele care sunt din ce în ce mai puternic tehnologizate.

Sfărșitul lui 2020 și începutul lui 2020 au adus și diverse lansări de produse și modele noi la diverse echipamente precum TV-uri , console de gaming și telefoane mobile care a ridicat și mai multe cererea.

Citește și: Prețul unui PC de top pentru gaming costă în 2021 cât o mașină second-hand

Foarte multe dintre companiile mari au în acest moment probleme cu liniile de producție.

De exemplu Compania Apple a trebuit în 2020 să amâne cu peste 2 luni lansarea seriei iPhone 12 din cauza problemelor de producție.

Majoritatea echipamentelor de gaming, precum consolele și plăcile video de nouă generație , precum Sony Playstation 5 , Xbox Series X sau Nvidia RTX 3080 nu se găsesc în acest moment în stocurile retailerilor din cauza problemelor de producție.

Citește și: Cauți stoc Nvidia RTX 3080 sau Playstation 5?

Producătorii de mașini sunt la fel de afectați.

Compania Ford a trebuit să încetinească producția din lipsă de diverse componente necesare și se așteaptă la pierderi de profit de peste $2.5 miliarde.

Nissan și General Motors se așteaptă de asemenea la pierderi record în 2021.

Printre companiile afectate de aceste probleme se află inclusiv producătorul direct de semiconductoare (printre altele): Samsung, companie ce declara recent că e posibil să fie nevoită să amâne lansarea unui telefon din lipsuri ce țin de echipamentele necesare producției.

Problemele și lipsurile de semiconductoare, procesoare, etc ar putea să continue și în 2022.

Cererea nu dă semne de încetinire și prețurile continuă să crească iar asta o să rezulte direct în prețuri mai mari pentru consumatorul final.

Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine