Petre Roman, gest neașteptat la priveghiul Mioarei Roman. Ce a făcut când a văzut-o în sicriu: „Nici să nu îndrăzniți să mă întrebați ceva acum!”

6 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Alexandra Marin

Petre Roman a fost la priveghiul Mioarei Roman, unde a venit însoțit de un prieten. Cei prezenți l-au văzut îndurerat pe fostul premier al României, iar gestul de la căpătâiul primei sale soții i-a uimit pe apropiați.Trupul neînsuflețit al Mioarei Roman a fost depus la Sfântul Gheorghe Nou, înmormântarea având loc la Cimitirul Reînvierea din Capitală. Cu o zi înainte, Petre Roman a venit să-și ia rămas bun de la cea care i-a fost soție timp de 33 de ani.

Petre Roman, gest neașteptat la priveghiul Mioarei Roman

Petre Roman a venit îmbrăcat în negru, cu un buchet de lalele albe, pe care l-a depus la căpătâiul Mioarei Roman, cu care a fost căsătorit din 1974 până în 2007, anul în care au divorțat.

„Nici să nu îndrăzniți să mă întrebați ceva acum!”, a spus Petre Roman, când a ajuns la priveghiul Mioarei Roman, vizibil afectat de moartea primei sale soții.

De altfel, Petre Roman nu a putut să-și privească fosta soție, preferând să nu vadă trupul neînsuflețit al Mioarei Roman.Gabriela Lucuțar, cunoscută drept „Regina Întunericului”, s-a ocupat de funerariile Mioarei Roman, despre care a spus că au fost printre cele mai luxoase. Slujba de înmormântare a fost oficiată de patru preoți, iar sicriul cu trupul neînsuflețit a fost transportat cu o limuzină. De altfel, Gabriela Lucuțar s-a ocupat și înfățișarea Mioarei Roman, despre care a spus că a fost condusă pe ultimul drum frumoasă și elegantă, așa cum a fost toată viața ei.

Gabriela Lucuțar a declarat că Petre Roman și-a anulat o întâlnire pentru a fi prezent la priveghiul Mioarei Roman, iar cele cele două fiice ale defunctei s-au bucurat că acesta și-a făcut timp să-și ia rămas bun de la cea care i-a fost soție 33 de ani.

„Nu a reușit să ajungă fix când am venit noi, pentru că am înțeles din interior că așa ar fi vrut, când apare dricul să și vină și el. Au plâns, s-au îmbrățișat, a fost un moment unic. Mioara Roman este foarte frumoasă și Petre Roman nu știa ce să facă, dacă să se uite, să nu se uite, să privească. Și a hotărât ca în momentul acesta să nu se uite, pentru că se vedea că este un moment greu pentru dânsul și așteaptă momentul probabil mâine să o vadă. Nu cred că era pregătit pentru asta.”, a spus Gabriela Lucuţar pentru Antena 3.

Petre Roman a rezistat timp de 10 minute la priveghiul Mioarei Roman, după care a plecat. De la despărțirea din 2007, cei doi nu și-au mai vorbit niciodată. Ca un ultim gest de admirație, fostul premier al României a venit la priveghiul fostei sale soții.

Mioara Roman spunea despre Petre Roman că a fost dragostea vieții ei, chiar dacă pentru fostul premier relația cu aceasta ar fi fost mai mult una de interes, fiind „ca un trofeu pentru el”, după cum a declarat, în urmă cu ceva timp, într-un interviu.

Relația dintre Mioara avea 33 de ani când s-a căsătorit cu Petre Roman, iar relația lor de iubire a durat tot 33 de ani.

Mioara Roman a murit în dimineața zilei de 23 februarie 2024, la două zile după ce nepoata sa, Izabela, a împlinit 10 ani. Oana Roman se afla în vacanță în Egipt cu fiica sa.

La căpătâiul mamei lor, Oana și Catinca Roman s-au reunit și au plâns una pe umărul celeilalte.


Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine