Înmormântare cu fast. Mioara Roman, condusă pe ultim drum ca o regină. Colivă cu foițe din aur/ catafalcul, plin cu flori albe. Regula impusă de Oana Roman la priveghi

5 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Daria Andries

La data de 26 februarie, ora 14:00, o mulțime întristată, formată din rude, prieteni și apropiați, s-a adunat la Biserica Sfântul Gheorghe cel Nou din Capitală pentru a-i aduce un ultim omagiu Mioarei Roman, fosta soție a lui Petre Roman. Familia și prietenii au pregătit o înmormântare deosebită. Oana Roman a impus o regulă la priveghi, pe care toți cei veniți să-și ia rămas buni au respectat-o. De altfel, Gabriela Lucuțar a respectat totul cu sfințenie.

Mioara Roman a fost condusă pe ultimul drum. Foto: Antena 3.

Ceremonia a debutat cu o slujbă religioasă solemnă, oficiată de patru preoți, care au rostit rugăciuni de suflet și au adus cuvinte de mângâiere pentru cei apropiați ai defunctei. Prezența numeroasă a celor care au dorit să-și ia rămas bun de la Mioara Roman arată respectul și aprecierea pentru viața fostei soții a lui Petre Roman.Ultimul drum al Mioarei Roman: Ceremonie solemnă la Cimitirul Reînvierea

Fiicele Mioarei Roman, Oana Roman și Catinca Zilahi, au dorit ca înmormântarea mamei lor să fie fastuoasă, marcată de o ceremonie deosebită. Unul dintre momentele remarcabile de la înmormântare a fost coliva, simbol al doliului și respectului, de către Gabriela Lucuțar.

„Regina Întunericului” a pregătit coliva cu foiță de aur și o cruce din bomboane acoperite cu aceeași folie aurie, conform dorinței familiei îndurerată. Oana Roman a dat indicații clare despre cum dorește să fie înmormântarea, iar condiția a fost ca toată lumea să aducă flori albe.

Înmormântarea Mioarei Roman a fost una cu fast

În semn de solidaritate și respect, cei prezenți la înmormântare au adus coroane cu flori albe, simbol al purității și iubirii. Printre aceștia s-a numărat și fostul președinte Traian Băsescu, care a trimis o coroană de zambile albe, exprimându-și astfel condoleanțele pentru familia îndurerată și omagiind memoria Mioarei Roman. Acestea au fost, de altfel, și florile preferate ale celei care a fost prima soție a lui Petre Roman.

Fostul președinte al României a cunoscut-o direct pe Mioara Roman, iar cu Petre Roman a fost coleg de partid.

Cu toate că au fost discuții între ei, Traian Băsescu fiind cel care a evacuat-o pe Mioara Roman din vila din Primăverii, unde a stat 22 de ani, iată că în astfel de momente, fostul președinte a uitat de orgolii.

„Cu respect, Traian Băsescu”, scrie pe coroana adusă de fostul președinte al României.
Galerie imagini 1 / 2


Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine