Oana Roman, reacție virulentă pe Instagram, după ce a fost păcălită să promoveze „brânza regelui”

8 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Redacția Actualitate.net

Oana Roman se numără printre influencerii păcăliți de către youtuberul Andrei Petroff, pentru a promova „brânza regelui”. Vedetă pe online, fiica fostului premier al României a publicat mai multe story-uri pe Instagram în care a explicat că „doar s-a prefăcut că o promovează”. Totuși, există niște semne de întrebare în acest proces în care spune că nu s-a lăsat, de fapt, păcălită.

Oana Roman, dar și alți influenceri, a fost păcălită să promoveze „brânza regelui”. Iată cum a reacționat

Andrei Petroff a publicat un video pe Youtube în care explică, pe larg, cum a păcălit influncerii români să proveze un brand care nu există. Întreaga poveste, cap-coadă, o găsiți în link-ul de mai jos. Dacă e de râs sau de plâns puteți decide singuri. Investigația experiement a lui Andrei este, cu siguranță, un semnal de alarmă la modul în care vedetele online aleg să promoveze produsele pe care le primesc gratis sau pe bani. Tot în articolul de mai jos puteți urmări și videoul postat de Andrei, dar și explicația lui pentru această „campanie de marketing”.

Oana Roman, siderată după ce a fost păcălită să promoveze „brânza regelui”

Oana Roman a primit, inițial, un mail prin care este întrebată dacă dorește să promoveze „brânza regelui Carol al III-lea”, iar confirmarea a venit cu onoare, dar și cu adresa de livrare la pachet.

Ulterior, Oana Roman a publicat conținutul pe social media. Impresionată, ea s-a lăudat în mediul online că a primit „brânza regelui” de la Curtea Regală a României, instituție care nu există. Dar cine s-a mai obosit să caute?

Oana Roman nu le-a menționat urmăritorilor ei că produsul nu este real, că este o păcăleală, că nu există această instituție și că i s-a trimis un colet menit să o ducă în eroare atât pe ea, cât și pe urmăritorii ei. Oana Roman a publicat mai multe clipuri pe InstaStory în care își arată entuziasmul cu privire la produsul primit, mai ales că este vorba de Curtea Regală a României.

Ulterior, Oana Roman a contactat reprezentanții Casei Regale din România, care i-au transmis că nu ei sunt cei care au trimis produsul. Astfel, vedeta de pe Instagram a ales să șteargă postările cu „brânza regelui”. Prea târziu, însă!

Oana Roman a avut o serie de postări pe Instagram după ce a fost păcălită să promoveze „brânza regelui”

Ca să se scoată basma curată, acum, Oana Roman dă vina pe jurnaliști, că nu sunt documentați, dar și pe Andrei Petroff, pe care îl critică într-un mod dur, pentru că a păcălit-o.

„Observ cu stupoare lipsa de ignoranță a majorității celor care se pretind a fi ziariști și semnează articole de presă. Și habar nu au ce spun. Lipsa totală de documentare și tendința de a urma turma de oi, preluând informații pe care nimeni nu le verifică. Eu întreb: ce înseamnă să promovezi un produs?

Înseamnă să îți îndemni urmăritorii să cumpere un produs pe care tu l-ai testat, indicându-le un site, un link, o pagină de unde să cumpere acel produs. Corect?”, își începe Oana Roman pledoaria, vorbind despre documentare și cercetare, lucru pe care nici ea nu l-a făcut în momentul în care a postat pe Instagram „brânza regelui”.

„Să explicăm clar cum e cu pachetele de PR și diferența între campaniile plătite, PR pack sau invitație la eveniment cu un cadou atașat. În momentul în care primești acel pachet, tu arăți ce produse ai primit și le spui oamenilor de unde sunt acele produse. Sau promovezi niște produse în mod constant, produse pe care tu le folosești. Și le explici oamenilor la ce sunt bune.

În momentul în care primești, de exemplu, o invitație la un eveniment, care vine însoțită de un cadou sau ți se spune că vei face parte dintr-o campanie și ți se trimite un cadou în legătură cu acea campanie, acolo nu este vorba despre prezentarea sau promovarea unui produs. Ca să fie clar.

Și să mai clarificăm un lucru. Că vă place sau nu, că vă convine sau nu, că vă enervează sau nu, pe mulți dintre cei care se agită, meseria asta de a fi în online, că faci Youtube, că faci TikTok, că faci Instagram, că faci Facebook, sau toate la un loc, este o meserie a epocii moderne și a viitorului. Atât timp cât va exista Instagram-ul, va exista și această meserie.

Faptul că unii nu sunt de acord cu chestia asta și li se pare că, - mamă, ăia câștigă bani, dar, de fapt, nu fac nimic - , numai pentru că nu pot să înțeleagă care este această meserie și ce presupune, asta nu înseamnă că ea va dispărea. Ea există și va exista din ce în ce mai mult.”, a spus Oana Roman pe Instagram.

0:00
/

„Brânza regelui”, o dovadă că orice se poate în România, dar și că mulți influenceri promovează produse neverificate și certificate

Din păcate, ceea ce nu a înțeles Oana Roman din tot ce s-a întâmplat este faptul că a publicat și promovat un produs inexistent, sub marca unui brand inexistent, fără să verifice în prealabil autenticitatea produsului pe care l-a promovat. Acest lucru pune la îndoială, desigur, și modul în care alege să-și promoveze produsele pentru care primește bani, pe care le vinde sau pe care le sugerează ca fiind bune de cumpărare urmăritorilor săi.

Deși este siderată de tot ce s-a întâmplat și amenință cu judecata, dar și critică jurnaliștii pentru că au propagat subiectul, Oana Roman nu a verificat produsul primit, indiferent că acesta a fost doar primit cadou. Vedeta s-a grăbit să publice conținutul, conținut pe care l-a creat singură, fără specificații clare primite, fără ca cineva să-i spună să facă acest lucru.

E-mail-ul pe care l-a primit conține doar detalii despre produs și cerința expeditorului de a-i fi furnizată o adresă de mail unde să ajungă acest cadou. Mai departe, a fost treaba autentică și originală a fiecărui influencer.

Această campanie falsă de marketing nu a avut legătură cu meseria de influencer, cum se realizează ea și de ce, ci cu faptul că, în România, mulți influenceri promovează produse despre care habar nu au, fie pe bani, fie pe gratis.

Și ca să fie treaba - treabă, Oana Roman a încheiat șirul de story cu black friday, cu câteva coduri de reducere, pentru că tot e luna noiembrie și totul este la reducere, iar vedeta promovează intens, în această perioadă, anumite branduri testate și verificate chiar de ea, în mod constant.

0:00
/

Pe Oana Roman o găsiți pe Instagram, locul în care își desfășoară, în mare parte, activitatea de influencer, dar și unde găsiți diferite promoții la produsele pe care le promovează intens. Și pentru că orice publicitate e tot publicitate, fie ea și negativă, Oana Roman a umplut story-urile de coduri promoționale. Așa că, dacă vă numărați printre iubitorii produselor recomandate de Oana Roman, pe contul său de Instagram găsiți toate detaliile.

0:00
/
Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine