Motivul uimitor din spatele gestului. De ce scriu Milenialii în conversații cuvântul „Lol”. Este un gest tipic acestei generații

5 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Daria Andries

De ce se simt milenialii „obligați” să scrie „Lol” după orice? „Am trecut la «haha» în loc de «lol» pentru că am citit că «lol» este specific milenialilor.” Când a devenit, însă, „lol” echivalentul unui semn de punctuație pentru mileniali?

Milrnialii folosesc des cuvântul „LOL”


Nick Russell, un milenial din Memphis, Tennessee, adaugă „lol” la mesaje pentru a evita o conversație potențial jenantă sau încărcată.

„Este diferența dintre a trimite un mesaj «Cred că te iubesc» unei persoane îndrăgostite și «Cred că te iubesc, lol»”, a spus Russell. „În acest din urmă caz, aș putea să mă bazez întotdeauna pe vechiul «glumesc!».”

„Mă ajută să ușurez tensiunea internă pe care aș putea să o simt în legătură cu ceea ce trimit”, a adăugat el.

Rebecca Reynoso, o milenară din Chicago, folosește un „lol” dezinvolt la finalul mesajelor și al chat-urilor de la serviciu pentru a atenua orice mesaj. Este o modalitate de a stabili rapid tonul; un „lol” le spune colegilor ei că este „abordabilă” și „neamenințătoare”.

„Este un fel de mecanism de eliminare a tensiunii”, a declarat ea pentru HuffPost.

De asemenea, dezamorsează o posibilă stare ostilă în relațiile personale. Acest tip de conversație -  „Ai putea să speli vasele, lol” - către soțul tău sau colegul de cameră sună mult mai bine decât un „Ai putea să speli vasele”, comunicat grosolan și sec. (Dacă nu ați observat, milenialii și generațiile mai tinere au omorât semnul întrebării).

Alex Liggett, un milenial din Pittsburgh, compară folosirea excesivă a lui „lol” de către mileniali cu „un strigăt la starea lumii”.

„Modul meu implicit este să simt că ceea ce am de spus nu este important, așa că este, de asemenea, un fel de mare radieră”, a spus el. „Dar am trecut la «haha» în loc de «lol» pentru că am citit că «lol» este codificat de milenialii”.

Lăsați Gen Z și Gen Alpha să râdă de „lol” cât vor. Cei mai mulți mileniali spun că, dacă vrei să le iei „lol”, va trebui să le-o smulgi din mâinile lor reci și moarte.

„Tonul este atât de greu de transmis prin text în alt mod”, a declarat Kashif Pasta, regizor și scenarist, care este un milenial.

Prea multe emoticoane în mesaje te pot face să pari dezechilibrat. Dar nici nu vreți să păreți o regină de gheață. Chiar și un punct simplu și direct la sfârșitul unei propoziții pare prea sever, a spus Pasta.

„În conversațiile din viața reală, am zâmbi, am chicoti subtil sau am râde în momente care nu sunt deloc amuzante din punct de vedere tehnic”, a spus el. „Cu «lol», spunem doar: «Hei... ești în siguranță».”

După cum vede Pasta, milenialii, cei născuți între 1981 și 1996, sunt ca și generația pilot pentru mesajele text și online, după ce au trecut de la o existență fără internet la una centrată pe internet - iar „lol” i-a însoțit în cea mai mare parte a acestei schimbări.

„Suntem exact la vârsta potrivită pentru a ne gândi la e-mail ca la un proxy pentru poșta fizică și la mesajele text ca la un proxy pentru apeluri telefonice sau conversații în persoană”, a spus el.

„Am învățat să trimitem mesaje text pe telefoane T9, cu texte care costau bani și aveau limite de caractere, așa că spațiul era foarte limitat și trebuia să transmitem contextul cât mai eficient posibil.”

Iată de ce cred lingviștii că milenialii nu se pot opri din „lol'-ing

Daria Bahtina, lector de lingvistică la Universitatea din California, Los Angeles, crede că „lol” este un adevărat cameleon lingvistic - și a folosit o comparație cu adevărat milenară pentru a-și demonstra punctul de vedere.

„Lol” există de atât de mult timp încât sensul său a evoluat, ca un Pokémon. Și totuși, aparține în mod clar tărâmului digital pe care unii oameni încă îl consideră confuz.”

A început ca „laugh out loud” (râdeți cu voce tare), dar de mult timp s-a transmutat într-un semn de umilință și autoironie: „Nu luați asta - sau pe mine - prea în serios. Eu sigur nu o fac.”

„Pentru mileniali, este o modalitate fie de a face un mesaj neutru mai cald și mai dezinvolt, fie o modalitate de a face un mesaj mai negativ mai politicos”, a spus Bahtina. „Este ca și cum ai acoperi sau minimaliza o solicitare cu «nu e mare lucru dacă nu ești de acord».”

Generația Y sau Milenialii este generația născută în perioada 1981 și 1996
Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine