Covid: Masca și distanțarea socială vor fi necesare în continuare pentru câțiva ani

1 minut
Publicat:
Actualizat:
Autor: Redacția actualitate.net

Oamenii ar putea să fie nevoiți să poarte mască și să respecte regulile de distanțare socială timp de câțiva ani conform epidemiologului Mary Ramsay, director pentru imunizare la Institutul englez de Sănătate Publică, citat de BBC.

Aceste măsuri ar putea rămâne active până când majoritatea populație este vaccinată.

article img

Epidemiologul spune că măsurile de protecție de acest fel sunt mai ușor de acceptate de populație și permit ca viața de zi cu zi să continue fără prea mari perturbări.

"Cred că în câțiva ani, când și alte țări ale lumii vor avea aceleași cifre de vaccinare pe care le avem noi - Marea Britanie - și când numărul infectărilor va scădea peste tot, vom putea reveni treptat la o situație normală", a spus Ramsay.

Ramsey reamintește că e foarte important ca relaxarea măsurilor de protecție să nu se facă abrupt deoarece virusul ar putea să revină și să provoace victime în rândul persoanelor vulnerabile.

Prof. Chris Whitty, consilierul medical principal al guvernului britanic, spunea Parlamentului că speră ca măsurile simple, precum igienca corespunzătoare a mâinilor și purtarea măștilor - când trebuie - și bineînțeles vaccinarea o să țină răspândirea virusului sub control și după vara lui 2021.

Consilierul științific principal al guvernului britanic, Patrick Vallance, spune că purtarea măștilor este necesară și obligatorie în anumite situații dacă numărul de infectări o să crească în iarnă.

Mai mulți consilieri științifici sunt de părere că menținerea unor măsuri de siguranță de bază sunt absolut necesare cel puțin pentru viitorul apropiat.

Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine