Ai părul răvășit înainte de un eveniment important? Iată produsele ideale pentru un păr perfect

5 minute
Publicat:
Autor: Redacția Actualitate.net

Evenimentele speciale presupun să acordăm o mai mare atenție coafurii. Se întâmplă ca, de multe ori, să nu avem timp să ajungem la salon pentru a ne lăsa pe mâinile unui hairstylist, astfel că tot ce ne rămâne este să ne pregătim coafura acasă.

Chiar și în aceste condiții este indicat să îngrijim părul și să urmăm anumite reguli pentru ca rezultatul să fie unul reușit. Diana Baicu, specialist în industria de frumuseţe profesională, dezvăluie de ce trebuie să ținem cont și ce tipuri de produse e indicat să folosim pentru ca părul nostru să arate bine și să nu fie afectat în niciun fel.

„Coafura destinată evenimentelor speciale presupune o atenție și o pregătire aparte. Părul trebuie să fie în primul rând curat, să folosim produsele potrivite tipului său și să avem în vedere trei etape extrem de importante.”, spune Diana Baicu.

Diana Baicu

Prima etapă este că creăm o bază

„Părul nostru trebuie să arate sănătos și lucios, iar, pentru asta, putem să aplicăm tratament pe bază de ulei de argan. Recomand uleiul tratament Moroccanoil Treatment Original pentru toate tipurile de păr. Acesta conține foarte mulți antioxidanți și nu încarcă deloc părul. Aplicăm o cantitate mică pe lungimi și vârfuri, după ce în prealabil l-am încălzit în palme.

Uleiul tratament Moroccanoil reface și revitalizează părul deteriorat de agresiunile provocate de factorii chimici și de mediu, restabilind strălucirea și luminozitatea părului. Este un produs multifuncțional, de aceea poate fi aplicat înainte de serviciile chimice pentru a îmbunătăți sănătatea părului în timpul procesului, îl descurcă, îl disciplinează, reduce timpul de uscare a părului și controlează încrețirea.

Dacă nu vrem să folosim ulei, deși îl recomand, putem să folosim produse leave-in. Ele ne ajută atât să obținem această bază, dar și să realizăm un styling. Avem, spre exemplu, spray-ul leave-in Kevin.Murphy Blow.Dry EVER.LIFT. Produsul se pulverizează pur și simplu pe păr și rămâne acolo. El face ca părul să aibă textură și ținută, combate frizarea și oferă volum, permițându-ne totodată să realizăm apoi acele coafuri pe care ni le dorim. Coafuri care să și reziste apoi timp de mai multe ore.
Spray-ul leave-in Kevin.Murphy conține COMPLEX ZEN: Un amestec de extract de rădăcină arctică ce are o concentrație foarte mare de antioxidanți puternici care ajută la combaterea factorilor externi cauzatori de stres și deteriorare. De asemenea, EXTRACTUL DE LAVANDĂ ajută la hrănirea părului și la relaxarea simțurilor. Acest extract de lavandă provine din Tasmania și este recoltat folosind extracția celulară pentru a-i păstra calitățile naturale.

Foarte multe persoane fac greșeala de a se îndrepta direct către fixativ. Nici măcar nu își usucă părul, îl lasă foarte dezordonat și iau fixativul. Întotdeauna trebuie să ținem cont că fixativul este un produs de finisare pe care îl folosim la final”, explică Diana Baicu.

Cum realizăm un wet look lejer

În ultime vreme se poartă foarte mult la evenimentele speciale look-ul wet. Putem să realizăm singure, acasă, acest tip de coafură. E foarte simplu. După ce ne-am spălat părul și am pregătit baza, luăm o cremă hidratantă pentru păr.

Crema hidratantă pentru coafat Moroccanoil Hydrating Styling Cream este infuzaă cu ulei de argan, adaugă strălucire și definire cu o fixare delicată. Acest produs este potrivit pentru toate tipurile de păr, e color-safe și nu conține sulfați, fosfați sau parabeni. Conține ulei de Argan: extrem de bogat în tocoferoli (Vitamina E), acizi grași esențiali și antioxidanți care hidratează și hrănesc părul, și clorură de behentrimoniu, un agent antistatic și de tratare.

Dacă vrem să avem un wet look lejer, așa cum este recomandat, putem să venim cu cocktail-uri de produse. Putem să amestecăm crema hidratantă, de exemplu, cu ulei. Astfel capătă o textură mult mai lejeră, foarte potrivită dacă părul nostru este fin. Dacă avem firul de păr gros, punem direct crema hidratantă. Crema se aplică exact ca uleiul, doar pe lungimi și vârfuri, niciodată la rădăcină”, adaugă Diana Baicu.

Ce facem când ne dorim o coafură cu volum?

„Atunci când ne dorim o coafură cu volum, trebuie să lucrăm pe șuvițe. În acest caz avem nevoie de o construcție. Să nu ne închipuim că, dacă aplicăm puțin fixativ, de la o coafură simplă, trecem direct la una cu volum care se menține. Luăm câte o șuviță subțire și aplicăm fixativ cu protecție termică pe fiecare dintre aceste șuvițe.

Spray-ul de Păr Joico Body Shake conferă volum, grosime și densitate firului de păr, fiind ideal pentru persoanele cu părul fin spre normal. Acest produs hibrid combină amidonul din aluminiu cu rășini de cristal și particule uscate, care oferă un finisaj mat de catifea și volum întreaga zi. Oferă un finish lejer, lăsând părul des și voluminos. Produsul se pulverizează pe păr de la distanță de 25 - 30 cm.

În momentul în care părul are textură și ținută putem realiza volumul pe care îl dorim. Astfel, va rezista mai multe ore coafat într-un anumit fel. Spray-ul, în contact cu părul, se transformă în pudră și astfel absoarbe sebumul de la nivelul scalpului. Fixează părul fără să îl încarce fiindcă nu se mai poartă demult acele coafuri înțepenite.”, mai spune Diana Baicu.

Întotdeauna desfacem buclele făcute cu ondulatorul

„După ce facem acele bucle cu ondulatorul, niciodată nu le dăm imediat cu foarte mult fixativ, pentru a rămâne intacte. Aplicăm întâi fixativul sau o spumă cu volum, facem buclele cu ondulatorul și desfacem buclele. Venim cu un gel care sculptează dar care nu lasă acel efect de păr lucios.
Gelul de păr Kevin Murphy Super Goo este solubil în apă, conține extracte de ceai verde, bambus și urzică. Oferă textură și fixare părului și menținere întreaga zi, fără să îl încarce.”,
declară Diana Baicu.

Trebuie să ferim coafura de umiditate

„E foarte important să protejăm părul de umiditate. Dacă am realizat coafura pe care ne-o doream este posibil ca, odată ajunși la eveniment, părul să se frizeze din cauza umidității. Există produse care formează un scut împotriva umidității. Ele nu încarcă deloc și este recomandat să le aplicăm pe fiecare șuviță.

Joico Humidity Blocker Plus este fixativ cu rol de protecție și eliminare a gradului de umiditate care poate fi absorbită de păr și funcționează foarte bine. Joico Humidity Blocker Plus creează un scut invizibil de protecție și strălucire timp de 24 de ore împotriva încrețirii, frizării și oferă protecție statică întreaga zi. Conține ulei din semințe de Moringa - o sursă bogată de antioxidanți, vitaminele A și E, zinc și siliciu (ingrediente cheie pentru a crea un păr sănătos, puternic și rezistent la deteriorare) ajută la sporirea strălucirii și catifelare.”, încheie Diana Baicu.Top Line.

Cine este Diana Baicu, specialistul în frumusețe pe care îl vedem mereu la Neatza, dar și la multe evenimente de beauty importante?

Diana Baicu este antreprenor și femeie de succes. A fondat Top Line, companie care se află în România de 22 de ani și a adus pe piață produse profesionale de top, cu o cifră de afaceri de 10 milioane de euro.

Pe noi poți să ne urmărești pe Facebook și Instagram.

Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine