Injectarea cu botox - reguli după intervenție și de ce pică fața sau cade pleoapa după injectarea cu botox

2 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Redacția actualitate.net

Intervențiile cu botox sunt la mare căutare, însă foarte puțini medici sunt cei care respectă cu sfințenie modul în care sunt realizate procedurile. Doctorul chirurg estetician Amalia Anghel a explicat într-un scurt video de ce pică fața după injectările cu botox și ce reguli trebuie respectate după intervenție.

Mare grijă, mare atenție la medicul care injectează botox. Sunt cazuri în care fruntea este proeminentă pentru că se injectează prea mult botox. De altfel, sunt cazuri în care pacienții nu-și mai pot mișca deloc fruntea sau fața și astfel au expresia unei fețe înghețate.

Citește și: Procedurile Mommy Makeover: operațiile estetice la care apelează femeile după naștere

Cum se face corect injectarea cu botox?

Sunt multe persoane care după ce se injectează cu botox fața lor capătă un aspect nesănătos. Au fost cazuri în care după injectarea cu botox pacienții să se plângă că le pică pleoapele, că simt că le pică fața sau nu îți mai pot mișca sub nicio formă fruntea. Toate astea se întâmplă din cauza unei proaste injectări cu botox.

Într-o conversație cu Octavia Geamănu, medicul estetician Amalia Anghel ne spune ce trebuie să facem după injectarea cu botox, dar și de ce anume trebuie să ținem cont în momentul în care un doctor ne injectează cu toxină botulinică. De altfel, sunt importante și zonele în care se injectează botoxul.

„Mai bine prevenim,  însă pentru a nu avea aceste probleme contează mult tehnica de injectare. Toxina botulinică șterge ridurile din etajul superior pentru că noi relaxăm musculatura. Ele sunt date de contracția mușchilor.

Injectarea cu botox trebuie să fie una extrem de corectă și foarte specifică. Toxina botulinică se injectează direct în mușchiul care ne dă contracția respectivă. Injectarea realizată în alt mod, într-un alt loc, poate să producă aspecte neplăcute, să spunem. Există chiar reacții adverse importante. De la aspectul frunții nemișcate, sprâncenele foarte arcuite sau să-ți cadă pleoapa, asta se întâmpla când frontalul este injectat incorect.

Prin urmare, toxina botulinică ne șterge cu adevărat niște ani de pe față, dar atunci când este injectată corect, iar aspectul post-injectal să nu se vadă, să fie extrem de natural. Să nu ți se spună, ți-ai injectat botox. Ci să fii întrebată: ce ți-ai făcut, arăți foarte bine.

Injectarea corectă îți șterge ridurile din etajul superior cu un efect foarte natural. Injectarea cu botox se face în trei zone: frunte, între sprâncene și în exteriorul ochilor.”, spune medicul Amalia Anghel.

După injectarea cu botox sunt câteva recomandări medicale de care trebuie să ținem cont: să nu facem dușuri fierbinți, să bem alcool, timp de o zi, iar timp de o săptămână să nu luăm antiinflamatoare și antibiotice, de altfel nici masajul facial nu este recomandat aproximativ două săptămâni.

Pe noi poți să ne urmărești pe Facebook și Instagram.

Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine