Volkswagen ar putea renunța la Polo

4 minute
Publicat:
Autor: Redacția Actualitate.net

Volkswagen Polo  s-ar putea confrunta cu sfârșitul producției sale în Europa, în contextul în care industria auto este pusă sub presiune de noile norme privind emisiile și popularitatea în creștere a mașinilor electrice.

wv polo

Surse din cadrul Volkswagen au menționat că se discută viitorul modelului Polo pe piața europeană dar nu s-a luat încă o decizie finală.

Volkswagen produce modelul Polo din 1975, iar în prezent, acesta se vinde cu un preț de pornire de €20,000. Este unul dintre cele mai bine vândute modele ale companiei, având unități de producție în China, Spania, Brazilia și Africa de Sud.


Producția Ford Fiesta a fost oprită recent pentru Europa, Polo ar putea avea un destin similar.


Unul dintre principalele obstacole pentru producătorii auto este creșterea costurilor de producție pentru mașinile mici, cauzată de noile reglementări stricte privind emisiile.

Având în vedere că Uniunea Europeană dorește să oprească vânzările de mașini pe benzină și diesel până în 2035, producătorii se întreabă dacă merită să mai investească în noile modele.

Provocările imediate sunt legate de viitoarele reguli Euro 7 privind motoarele, care vor fi introduse în Europa în curând. Aceste norme ar putea crește costurile pentru mașinile mici pe benzină, datorită tehnologiei necesare pentru a reduce emisiile.


Euro 7

În iulie 2025, standardele de emisii Euro 7 pentru autoturisme ar intra în vigoare în Europa și UK.

Aceste reglementări vor interzice vânzarea de autoturisme noi care depășesc nivelul maxim de poluare stabilit. Obiectivul este de a reduce poluarea aerului și efectele încălzirii globale / schimbărilor climatice.


Volkswagen Polo, scurt istoric

Volkswagen Polo este unul dintre cele mai populare și longevive modele de automobile produse de Volkswagen (VW). Acesta este un automobil de dimensiuni mici, și de-a lungul timpului a suferit numeroase schimbări.

foto: wikipedia.org


Volkswagen Polo este unul dintre cele mai populare și longevive modele de automobile produse de Volkswagen (VW). Acesta este un automobil de dimensiuni mici, și de-a lungul timpului a suferit numeroase schimbări și inovații. Iată o scurtă istorie a modelului VW Polo:

  1. Prima generație  (1975-1981): Primul model VW Polo a fost lansat în 1975. Acesta a fost bazat pe modelul Audi 50 și a fost conceput ca un automobil compact și economic.
  2. A doua generație  (1981-1994): Acest model a fost puțin mai mare decât predecesorul său și a avut un design modernizat. Cu timpul, VW a introdus și variante cu mai multe uși și o versiune sport numită Polo GT.
  3. A treia generație   (1994-2001): Acesta a adus schimbări majore în design și tehnică. A fost disponibil în mai multe variante, inclusiv ca hatchback, sedan și combi.
  4. A patra generație  (2001-2009): A adus un design mult mai contemporan și caracteristici avansate de siguranță.
  5. A cincea generație  (2009-2017): Polo a continuat să evolueze, aducând un design mai agresiv și opțiuni de motorizare mai variate, inclusiv motoare diesel eficiente și o versiune GTI de înaltă performanță.
  6. A șasea generație  (2017-2021): A fost lansată cu un design modern și dotări tehnologice avansate. Siguranța, conectivitatea și confortul au fost priorități majore pentru această generație.
  7. A șaptea generație (2021-prezent): Continuând de la Polo VI, noul facelift include mai multe inovații, digitalizare și elemente de design

Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine