Teroare in Israel în urma atacului surpriză Hamas: mii de rachete, bombardamente, civili masacrați

4 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Redacția actualitate.net

Premierul Benjamin Netanyahu a declarat că Israelul "este în război" ca urmare a unui atac brusc și grav al Hamas.

Sâmbătă, au fost lansate mii de rachete asupra Israelului, în timp ce zeci de luptători Hamas au infiltrat granița din Fâșia Gaza, țintind mai multe orașe israeliene, case și baze IDF.


Israel: Suntem în război

Netanyahu, într-o declarație difuzată din sediul Forțelor de Apărare Israeliene din Tel Aviv, a anunțat ferm: „Cetățeni ai Israelului, suntem în război. Azi-dimineață, Hamas a inițiat un atac surpriză și ucigaș împotriva statului Israel și a cetățenilor săi.” Până în primele ore ale după-amiezii, atacul a dus la moartea confirmată a cel puțin 40 de israelieni și sute au fost răniți.

Pe măsură ce conflictul continua să se desfășoare, ciocnirile s-au intensificat în comunitățile de la granița cu Gaza. Au fost raportate lupte între teroriști și IDF, cu unii văzuți deplasându-se liber în diverse zone. Ca răspuns la aceasta, Netanyahu a declarat: „Am dat directive, în primul rând, pentru a curăța zonele urbane de teroriștii care le-au infiltrat.”


Rețelele sociale au fost  invadate cu videoclipuri și mărturii tulburătoare legate de atacul devastator al Hamas asupra Israelului de sâmbătă."Iron Dome" folosit la capacități maxime în încercarea de a distruge rachetele lansate din Fășia Gaza."Iron Dome" ("Cupola de Fier" în traducere liberă) este un sistem de apărare antirachetă dezvoltat de Israel pentru a intercepta și distruge rachetele de scurtă și medie rază care amenință zone populate.


Rachetă Hamas căzută în Israel.


Contact pierdut cu sute de persoane în timp ce teroriștii Hamas atacă un rave în deșert.

captură ecran

Sute de persoane care participau la un rave în deșert în Kibbutz Re'im s-au văzut nevoite să fugă pentru viețile lor în urma unui atac surpriză al Hamas asupra Israelului sâmbătă dimineață.


Israelul a lansat o ofensivă împotriva teroriștilor Hamas din Fâșia Gaza printr-o serie de bombardamente aeriene.


Palestinienii au distrus cu buldozere o parte a zidului de la granița cu Israel.


Rezultatul atacului Hamas asupra unei baze militare din Israel

Atenție, imagini cu un puternic efect emoțional!


Cum a eșuat serviciul de informații israelian în a preveni un atac major din Gaza?

Zeci de luptători palestinieni înarmați au reușit să treacă granița puternic fortificată dintre Israel și Fâșia Gaza, în timp ce mii de rachete erau lansate din Gaza spre Israel.

Având în vedere eforturile combinate ale Shin Bet, serviciul de informații interne israelian, Mossad, agenția lor externă de spionaj, și toate resursele Forțelor de Apărare Israeliene, este sincer uluitor că nimeni nu a anticipat acest lucru.

Israelul are, fără îndoială, cele mai extinse și bine finanțate servicii de informații din Orientul Mijlociu.


Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine