Ce este Rapid Security Response de la iOS 16.4.1 (a). Ce telefoane sunt compatibile cu iOS 16

3 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Redacția actualitate.net

iOS 16.4.1 (a) a fost lansat săptămâna aceasta, iar acest update a venit cu niște schimbări pentru utilizatorii de iPhone. iOS 16.4.1 (a) nu vine la pachet cu setările obișnuite, ci cu un sistem mult mai rapid în ceea ce privește securitatea, prima funcție de acest fel, disponibilă tuturor utilizatorilor iOS 16, scrie Forbes.com.

Foto: Unsplash/Daniel Romer

Citește și: Cine sunt 10 cei mai bogați oameni de pe planetă! Incredibil pe ce loc se situează Elon Musk și Bill Gates

Așadar, ce este Rapid Security Response (n.r. răspunsul rapid de securitate), funcție pe care sistemul de operare iOS 16.4.1 (a) o are, și cum se poate instala pe pe iPhone?

Iată tot ce trebuie să știți: ce este  Rapid Security Response de la iOS 16.4.1 (a)

Rapid Security Response a fost anunțat, inițial, cu lansarea iOS 16, însă, ulterior, Apple a amânat momentul. Au fost niște zvonuri false în perioada în care Apple testa Rapid Security Responses în diferite variante beta ale iOS 16.

Rapid Security Responses - Răspunsurile rapide de securitate sunt actualizări de securitate doar pentru iPhone-uri. Într-o perioadă în care utilizatorii de iPhone sunt vizați din ce în ce mai mult de atacuri cibernetice periculoase, cum ar fi programele spion, Apple vrea să facă totul posibil pentru utilizatorii săi, așa că siguranța datelor este foarte importantă.

Rapid Security Response permite ca procesul să se desfășoare într-un timp mult mai rapid. Apple își dorește să remedieze în timp real problemele de securitate pe care un iPhone le are.

Ce model de iPhone poate instala funcția Rapid Security Response și cum se activează?

Rapid Security Responses poate fi instalat pe telefoanele iPhone care au instalată deja ultima versiune de iOS, același lucru fiind valabilă și pentru iPadOS și macOS, mai exact cu versiunile: iOS 16.4.1, iPadOS 16.4.1 și macOS 13.3.1.

Dacă folosești un iPhone trebuie să ai ultima versiune de iOS 16.4.1. pentru a facilita de această funcție. La fel și cu generațiile mai vechi de telefoane, tablete și laptopuri care pot suporta aceast update.

Cum se activează Rapid Security Response: Settings > General > Software Updates > Automatic Updates > Security Responses & System Files.

Deși procesul este automat din punct de vedere tehnic, actualizările Apple necesită timp pentru a fi implementate în zonele geografice globale. Prin urmare, pentru a fi cât mai sigur posibil, este o idee bună să aplicați manual actualizările — inclusiv iOS 16.4.1 (a) — imediat ce vedeți că sunt disponibile. Acest lucru este deosebit de important atunci când nu cunoaștem detaliile a ceea ce se remediază. În România încă se testează varianta iOS 16.

iOS 16.4.1 (a) Rapid Security Response  nu se află încă pe pagina de suport Apple, însă dacă funcția este valabilă în zona în care trăiți, puteți să o instalați singuri, după indiciile de mai sus.

Ce telefoane sunt compatibile cu sistemul de operare iOS 16.4

Trei modele de iPhone cu Face ID. iPhone X iPhone XR iPhone XS iPhone XS Max iPhone 11 iPhone 11 Pro iPhone 11 Pro Max iPhone 12 mini iPhone 12 iPhone 12 Pro iPhone 12 Pro Max iPhone 13 mini iPhone 13 iPhone 13 Pro iPhone 13 Pro Max iPhone 14 iPhone 14 Plus iPhone 14 Pro iPhone 14 Pro Max

Trei modele de iPhone cu buton principal. iPhone 8 iPhone 8 Plus iPhone SE (generația a 2-a) iPhone SE (generația a 3‑a), scrie Apple.com.

Pe noi poți să ne urmărești pe Facebook și Instagram.

Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine

Cât de mult s-a schimbat viața Gianinei Corondan, prezentatoarea cu ochi de cristal Divertisment
Cât de mult s-a schimbat viața Gianinei Corondan, prezentatoarea cu ochi de cristal
120 de ani s-au scurs în 10 luni. Podul de la Brăila de jumătate de miliard de euro intră iar în reparații Actualitate
120 de ani s-au scurs în 10 luni. Podul de la Brăila de jumătate de miliard de euro intră iar în reparații
România, ca în Vestul Sălbatic. Tânăr din Baia Mare, împușcat în stradă de un adolescent de 16 ani Actualitate
România, ca în Vestul Sălbatic. Tânăr din Baia Mare, împușcat în stradă de un adolescent de 16 ani
Cum reacționează Israelul după atacul Iranului. Liderii lumii condamnă: „Este o escaladare gravă a situației, în niciun caz acceptabilă, de înțeles sau de tolerat” Actualitate
Cum reacționează Israelul după atacul Iranului. Liderii lumii condamnă: „Este o escaladare gravă a situației, în niciun caz acceptabilă, de înțeles sau de tolerat”
15 aprilie, ziua în care s-a născut marele Leonardo da Vinci. A fost acuzat de sadomie, iar Freud l-a făcut homosexual.
Pictorul renascentist a avut o dorință neobișnuită la moartea sa Interesant
15 aprilie, ziua în care s-a născut marele Leonardo da Vinci. A fost acuzat de sadomie, iar Freud l-a făcut homosexual. Pictorul renascentist a avut o dorință neobișnuită la moartea sa
Motivul pentru care emisiunea „În gura presei” a fost scoasă din grila de programe. Reacția lui Mircea Badea: „Atac ilegal și neprovocat” Actualitate
Motivul pentru care emisiunea „În gura presei” a fost scoasă din grila de programe. Reacția lui Mircea Badea: „Atac ilegal și neprovocat”
Kate Middleton, diagnosticată cu o nouă afecțiune, după ce a aflat că suferă de cancer Actualitate
Kate Middleton, diagnosticată cu o nouă afecțiune, după ce a aflat că suferă de cancer
Adevărul despre românul din Tecuci care îi spală mașinile Regelui Charles. Cine este, de fapt, Eugen Tudose: „De la 12 până la 14 ani am trăit fără curent electric” / „În Londra am dormit două săptămâni într-o stație de mijloc de transport”. Exclusiv Actualitate
Adevărul despre românul din Tecuci care îi spală mașinile Regelui Charles. Cine este, de fapt, Eugen Tudose: „De la 12 până la 14 ani am trăit fără curent electric” / „În Londra am dormit două săptămâni într-o stație de mijloc de transport”. Exclusiv
VIDEO Șase morți în urma unor înjunghieri în masă. Un bebeluș de 9 luni și mama lui, tăiați. Liderii din întreaga lume, inclusiv Regele Charles și Papa de la Roma, îngroziți: „A fost un carnagiu” Actualitate
VIDEO Șase morți în urma unor înjunghieri în masă. Un bebeluș de 9 luni și mama lui, tăiați. Liderii din întreaga lume, inclusiv Regele Charles și Papa de la Roma, îngroziți: „A fost un carnagiu”