Motivul pentru care Elena Lasconi a votat DA la referendumul pentru familie

4 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Redacția actualitate.net

Elena Lasconi, Primarul USR din Câmpulung Muscenl, a făcut publică decizia sa de a vota "Da" la referendumul pentru familia tradițională organizat în 2018 într-o emisiune de la Prima TV, Insider politic. Această decizie a atras atenția și a generat discuții în rândul colegilor de partid și a alegătorilor. Elena Lasconi, care este ortodoxă, consideră că familia tradițională este formată dintr-o femeie și un bărbat, iar această credință a condus la votul ei afirmativ în cadrul referendumului.

În cadrul unei emisiuni televizate la Prima TV, Elena Lasconi a adus critici la adresa colegei sale de partid, Clotilde Armand, care ocupă funcția de primar al Sectorului 1. Lasconi a afirmat că Armand nu a reușit să construiască o majoritate în Consiliul Local pentru a-și implementa proiectele. Ea a subliniat că un primar este ales pentru a face treabă și nu pentru a fi în permanență în opoziție.

Elena Lasconi a spus: „Nu mă îndoiesc nicio secundă de bunele ei intenții, dar felul ăsta de victimizare și de a fi în opoziție nu mi se pare în regulă.”

Întrebată dacă, în locul lui Clotilde Armand, ar fi încercat să construiască o majoritate fie cu PNL, fie cu PSD, Elena Lasconi a răspuns afirmativ, subliniind că rolul unui primar este să facă treabă pentru comunitate.

Încercările de racolare ale PNL

Elena Lasconi a dezvăluit că reprezentanți ai Partidului Național Liberal (PNL) au încercat să o "racoleze" în partid, promițându-i deblocarea unui proiect important pentru oraș. Ea a caracterizat această încercare drept un sistem mafiot și i-a catalogat pe cei implicați ca "niște interlopi politici".

Lasconi a afirmat că Ben Oni Ardelean și Dan Radu Rușanu, membri PNL, au fost cei care au contactat-o pentru a o convinge să se alăture PNL. Ea a subliniat că nu vrea să discute despre această încercare și că nu vede util să discute cu astfel de persoane. A menționat că nu-i este frică de adversarii săi politici și că este pregătită pentru orice atacuri viitoare.

Elena Lasconi a reiterat că este creștină ortodoxă și că susține familia tradițională. Ea a subliniat că nu are nimic împotriva persoanelor de același sex, dar că nu vede necesitatea să militeze pentru căsătoria acestora. Lasconi a deschis lista de candidați a USR pentru alegerile europarlamentare și se așteaptă la provocări în viitorul politic.

Elena Lasconi, primarul USR din Câmpulung Muscel, a vorbit deschis despre votul său "Da" la referendumul pentru familia tradițională și a adus critici la adresa stilului de conducere al colegilor din partid, precum și la tentativa de racolare a PNL. Aceste declarații au avut deja un impact asupra opiniei publice și alegătorilor din partid, iar viitorul politic al Elenei Lasconi rămâne sub atenta observație a opiniei publice.

Clotilde Armand a răbufnit la adresa Elenei Lasconi

După declarațiile făcute de Elena Lasconi la Insider Politic de la Prima TV, Clotilde Armand a făcut un comentariu acid pe social media.

„Treaba ta ca primar nu este să spui cine cu cine să se căsătorească, cum să intervină statul în familii. Treaba primarului este să aibă grijă de comunitate. De întreaga comunitate. Indiferent de culoare, religie sau sex. Iar această grijă nu se manifestă la televizor.”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine