Ilie Năstase, dezvăluiri despre fuga Nadiei Comăneci în S.U.A. Ce a îndrăznit să spună marele tenismen și era să-l coste cariera

4 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Redacția Actualitate.net
article img

Ilie Năstase. Sursa foto: captură video Aleph News

  • Ilie Năstase a dezvăluit în emisiunea lui Marius Tucă, de la Aleph News, că el a fost cel care a îndemnat-o primul pe Nadia Comăneci să fugă din țară.
  • Marele tenismen este foarte bun prieten cu fosta glorie a gimnasticii românești și tot el este cel care a îndrăznit să facă afirmații care puteau să-l afecteze în perioada Comunismului pentru a o ajuta pe Nadia.

Ilie Năstase, dezvăluiri despre fuga Nadiei Comăneci în Statele Unite

Fosta glorie a tenisului românesc, dar și numărul 1 în lume a povestit despre cum și-a pus reputația, dar și cariera la bătaie pentru a sări în apărarea Nadiei Comăneci, căreia nu i se dădeau bani după ce câștiga campionatele la gimnastică.

Deși renumită în toată lumea, fosta campioană la gimnastică primea jucării de pluș în loc de bani, lucru pe care Ilie Năstase l-a deranjat și într-o seară, în timp ce se afla acasă cu Nadia și alte persoane importante, acesta a spus niște lucruri care au deranjat un general comunist.

Citește și: Maia Morgenstern, jignită și rănită la un eveniment public „Mi s-au aruncat în față niște ofense îngrozitoare. M-a lovit o scârbă fără margini”

„Nadia a venit la mine și eu i-am spus să fugă în America. Era ea la mine acasă ea, generalul Dragnea și un securist. Și acolo i-am zis. I-am zis, domnul ministru, nu-i mai dați Nadiei ursuleți, are și ea nevoie de bani. Atunci i-am zis Nadiei să fugă.

Și ăla, securistul, mi-a zis, /ha, nemernicule, mă bagi la pușcărie, cum să-i zici așa ceva?/ Dar până la urmă a fugit.”, a declarat Ilie Năstase în emisiunea Marius Tucă Show, de la Aleph News.

Nadia Comăneci, Ilie Năstase sau Gică Hagi sunt emblemele României, sportivii care au făcut performanță la nivel mondial. Nsty a povestit la Tucă Show că deși în țara noastră campionii nu sunt la fel de apreciați ca afară, iar România nu a făcut nimic pentru ei, străinii i-au ridicat în slăvi. „Nu a făcut nimic pentru noi țara noastră, dar au făcut străinii. Francezii mi-au ridicat academie de tenis cu numele, am avut-o mulți ani. Așa este la noi, orice ai face oricum nu ți se ridică statuie. Eu nu vreau statuie, că mi-o ridic singur, dar...

N-am avut antrenor niciodată și eram singur. Aici era singura problemă și din când în când mai venea câte o soție, când nu eram divorțat, și se uita și ea și îmi ținea pumnii. În rest, eram singur. Între toți ăia pe acolo.

Am luat opt turnee la rând, de la Monte Carlo, Roma, Paris, toate alea le-am luat eu, Madrid, tot ce era în Europa pe zgură și Roland Garros l-am luat eu, opt turnee la rând și nu aveam cum să nu fiu numărul 1. (…) Roland Garros în 1973 l-am câștigat fără să pierd nici un set. Au fost numai doi jucători în istoria Roland Garros-ului.”, a menționat Ilie Năstase.

Citește și: Secretele din spatele tehnologiei ARN mesager. Motivul pentru care vaccinul românesc împotriva coronavirus cu imunizare pe 17-20 de ani este nefinanțat de Stat

Ilie Năstase, numărul 1 mondial în tenis

Bucureșten și crescut într-o familie modestă, Ilie Năstase a reușit fără antrenor și condiții speciale să fie numărul 1 în tenis la nivel mondial într-o perioadă dură pentru România. În anii 70 din perioada comunismului, Nasty a devenit numărul 1 la nivel mondial atât în 1972, cât și în 1973. „Nu am pus presiune pe mine. Asta i-am spus și lui Halep. Am fost 42 de săptămâni. Odată ce ai fost numărul 1 odată e de ajuns”- Ilie Năstase.

Ilie Năstase are 58 de titluri la simplu, dintre care US Open în 1972, Roland Garros 1973, la dublu turneele Wimbledon în 1973, Roland Garros în 1970 și US Open în 1975. Nasty a câștigat de patru ori Turneul Campionilor în anii 1971, 1972, 1973 și 1975. Timp de 18 ani, Ilie Năstase a jucat pentru Cupa Davis 146 de meciuri la simplu și dublu, dintre care a câștigat 109. Alături de miliardarul Ion Țiriac, Nasty a fost finalist al Cupei Davis de trei ori, în 1969, 1971 și 1972.

„Publicul mă făcea să devin și mai al dracu. Să câștig. Eu nu aveam pe nimeni în galerie, nu aveam nimic. Mâncam ce mâncau toți, eram la limita foametei. Atunci dai cel mai bine, dacă ești plin te culci.”, a spus Ilie Năstase, la Tucă Show.

În ceea ce privește viața personală, fostul numărul 1 mondial a fost căsătorit de 5 ori. Primul mariaj l-a avut la 26 de ani, în 1972, cu un top model belgian cu care o fiică, pe Nathalie. După 10 ani, Dominique Grazia și Ilie Năstase au divorțat.

Nasty nu a stat pre mult timp singur și s-a recăsătorit cu actrița americană Alexandra King, în 1984. Împreună au doi copii adoptați, pe Nicholas și Charlotte. Au divorțat și ulterior fostul tenismen a cunoscut-o pe viitoarea soție.

În 2004, Ilie Năstase s-a căsătorit cu Amalia Teodorescu, cu care are două fiice, pe Alessia și Emma Alexandra. A divorțat și de această dată, iar la puțin timp, în 2010, fosta glorie a tenisului românesc s-a cuplat cu Briggite Sfăt, care i-a devenit soție în 2013 și de care a divorțat în 2018. În 2019, Ilie Năstase s-a căsătorit cu Ioana Simion, de care a fost la un pas să se despartă după ce ar fi fost violent.

Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine