Dezvăluiri. Cum sunt selectați, de fapt, concurenții și ispitele de la „Insula Iubirii”. Cum ajung să se înșele cuplurile în show-ul de la Antenă

9 minute
Publicat:
Autor: Daria Andries

Sebastian Dascălu (n.red cunoscut ca Dr. DAS),  fost concurent la Insula Iubirii, a fost prezent în podcastul „Discuții TABU”, realizat de psihologul Dinu Popescu și Mădălina Buhat, specialist în comunicare și terapeut, unde au vorbit despre emisiunea „Insula Iubirii”.

Galerie imagini 1 / 3

Fosta ispită de la „Insula Iubirii” a acceptat să vorbească public despre participarea la emisiune, expunând întâmplări necunoscute fanilor.

Astfel, Dinu Popescu este, de altfel, și el fostă ispită a show-ului de matrimoniale de la Antena 1. Așadar, pentru prima oară în cele 7 sezoane ale emisiunii, doi foști locatari ai Insulei, concurent și ispită, s-au aflat față în față și au discutat fără perdea despre toate experiențele lor în Thailanda, devoalând numeroase secrete pe care producătorii le-au ținut ascunse până acum.

Sebastian Dascălu, despre „Insula Iubirii”: „Inițial am zis că e o măscăreală ieftină”

Probabil cea mai neașteptată dezvăluire făcută de Sebastian Dascălu a fost legată de modul în care unii dintre participanți ajung în show. Deși se crede că toți concurenții se înscriu la casting, fostul concurent de la „Insula Iubirii” a mărturisit că el nu a dorit să participe la emisiune, însă partenera lui de la acea vreme, Cristina, a fost căutată de producători.

„Nu m-am înscris, am fost căutați, ne-au atras. A primit Cristina un mesaj de la producători. (…) Inițial am zis că e o măscăreală ieftină și nu am ce să caut acolo, fără nici un fel de ego, am considerat că nu am de ce să merg. Nu văzusem nici un episod, nu știam ce e un bonfire, știam de la alte prietene că era scandalul, circul, Acasă TV varianta Antena 1.”, a început fostul concurent seria dezvăluirilor.

În cele din urmă, Sebastian Dascălu ales totuși să participe la „Insula Iubirii”, considerând că e o provocare a Universului și că experiența îi va fi de folos. Însă experiența s-a dovedit neplăcută, fostul concurent recunoscând că nu a fost pregătit pentru ce a urmat.

„Eu eram foarte sigur pe relația mea. Am avut încredere că am un partener cu care pot să dovedesc publicului că se poate să nu fii ispitit.”, a declarat Sebastian în podcastul „Discuții TABU”.

Ulterior, pe parcursul zilelor petrecute în compania ispitelor, Sebastian s-a apropiat de Oana Monea, în vreme ce Cristina și-a găsit refugiul în brațele mai multor bărbați, mai întâi ispita Bogdan, la rândul lui fost concurent în sezonul 4, când a venit în cuplu cu Hannelore, apoi modelul Denis. În final, Cristina și Sebastian s-au certat și au plecat separați de pe Insulă.

Dezvăluirile lui Sebastian a fost întărite de Dinu Popescu, realizatorul podcastului „Discuții TABU”, ispită în sezonul 6, care a fost eliminat din show după doar câteva episoade fiindcă nu făcea eforturi de a atrage atenția concurentelor, preferând să analizeze interacțiunea dintre participanți. El a dezvăluit că, inițial, a refuzat în repetate rânduri să ia parte la proiect.

Participarea la „Insula Iubirii” a venit la pachet cu etichete nepotrivite și episoade depresive pentru foștii concurenți

„Eu am avut o relație foarte bună cu producătorii, însă și azi trag din cauză că am mers acolo. Eu sunt implicat în proiecte serioase, talk show-uri politice, scriu analize, poezii, iar când cuiva nu-i convine ceva din ce spun, mă mai trezesc cu un comentariu din ăla: e, vorbește ispita de la Insula Iubirii. Concurentele n-au știut când eu eram acolo că înțelegerea mea cu producătorii a fost să merg în calitate de psiholog, voiam să văd cum se face un show de divertisment.. Ei au insistat să merg în formula asta acolo (N.E. ca ispită) și să-mi fac treaba la testimoniale, să analizez relațiile, dar sigur că s-a pus această etichetă”, a afirmat Dinu Popescu.

El a continuat afirmând că, la fel ca în cazul lui Sebastian și aL partenerei sale, producătorii au fost cei care au insistat să participe la show, deși acesta nu era încântat de rolul de ispită.

„Ei au insistat foarte mult să merg. Am avut mai multe întâlniri. Eu am spus: mă, eu nu pot să stau de vorbă cu o femeie dacă nu simt o chimie cu ea. Partenera lui (N.E. Sebastian) a fost prima cu care m-am certat”, a mai spus Dinu Popescu în emisiune.

Concurenții de la „Insula Iubirii” sunt buni de plată dacă nu respectă contractele semnate

Un aspect important în ceea ce privește participarea la „Insula Iubirii”, concurenții și ispitele trebuie să fe foarte atenți la contractul pe care îl semnează, căci sunt clauze, care dacă sunt încălcate, concurenții pot scoate sume mari din buzunare.

Sebastian Dascălu a admis că, pe parcursul filmărilor, producătorii l-au avertizat cu privire la clauze și consecințele încălcării lor.

„Acum am scăpat de contract, pot să vorbesc. M-a speriat când mă plimbam pe plajă cu Oana și știam că sunt anumite cadre finite de filmare. Noi am dat ture și la un moment dat am ieșit din cadru cât să mă…distrez așa cum simțeam. Am vrut să nu se vadă. (…) Când m-am întors, producătorii mi-au spus: Ai citit contractul? Dacă se va mai repeta… era o sumă mare pe care trebuia să o plătesc.”
, a declarat Sebastian Dascălu.

De-a lungul timpului, au apărut zvonuri conform cărora toți participanții la show au obligația de a semna un contract care prevede că, dacă încalcă regulile emisiunii, riscă să plătească daune chiar și de 300.000 de euro.

„Ar fi fost cel mai scump sărut din viața ta!”, a glumit Mădălina Buhat cu privire la primul sărut dintre Sebastian și Oana, moment ce nu a fost surprins de camere.

Dinu Popescu a continuat seria dezvăluirilor afirmând că publicul are o părere greșită despre experiența participanților la show:

„Oamenii care se uită la noi, la Insula Iubirii, vin și spun: Oamenii ăștia se duc acolo, stau pe banii Antena 1, beau, mănâncă, se distrează. Eu pot să spun: da, mâncăm, băutura e la discreție, dar vezi că ești filmat 24/7, camerele peste tot, inclusiv deasupra patului, cameră care bătea pe cabina de duș…știai că ești filmat mereu. (…) E un stres emoțional”, a conchis el.În cele 7 sezoane „Insula Iubirii”, nu puțini au fost cei care și-au pus întrebarea dacă nu cumva emisiunea e regizată, ori dacă producătorii intervin pentru a obține anumite imagini sau dezvăluiri, mai ales că puține cupluri au reușit să treacă testul tentației și să plece de pe Insulă împreună. Totuși, atât Dinu Popescu, cât și Sebastian Dascălu, neagă categoric acest lucru. Cum ajung să se înșele cuplurile la „Insula Iubirii”. Strategia producătorilor de la Antenă

Cu privire la motivul pentru care atât de multe cupluri au căzut în ispită, deși ambii parteneri sunt mereu conștienți că sunt filmați permanent, Dinu Popescu a explicat că „tu te duci acolo cu un partener cu care ai o relație de 3-4 ani. Ești obișnuit cu partenerul ăla, vă cunoașteți reacțiile, sunteți voi 2. Ajungi acolo, vă despărțiți, ea se duce între 10 pulărăi, el se duce între 10 femei și acolo sunt joculețe, alcool, distracție. Nu vine niciodată producătorul să-ți spună: acum vreau să faci asta, dar nu poți să fii sălbatic”, a afirmat fosta ispită.

Totuși, deși nu le cer concurenților să facă anumite lucruri clare, Dinu Popescu a menționat că producătorii au metode bune pentru a stârni gelozia participanților și a-i stimula să se dezlănțuie și să ia în calcul posibilitatea de a-și trăda partenerul.

„Ne jucăm Adevăr sau Provocare. În prima seară eu am primit provocare să-i fac un lap dance (N.E: dans în poală) iubitei lui Rareș, Cerasela. Între noi n-a fost nici o chimie acolo. Dar în momentul în care montezi acele imagini, te duci la omul de pe cealaltă Insulă, la iubitul ei, și îi arăți acele imagini: ia uite ce face. În momentul ăla, el neavând posibilitatea să comunice cu tine, tu îți spui: opa, parcă ăsta nu e omul pe care îl cunosc eu.”, a continuat Dinu Popescu seria dezvăluirilor din culisele Insula Iubirii.

„Pentru mine era evident că nu e fake. Dar pentru alții…tocmai că dacă găsești oamenii potriviți să-i pui la un loc, fac explozie. (…) Primești provocarea să pupi pe gât o ispită și spui: nu, nu fac asta. După care vezi în tabletă că partenera ta face asta și apar îndoieli, îți spui: eu sunt prost? Plus un pahar, una alta, toate astea pot să dea o acțiune extra din partea ta”, a completat Sebastian Dascălu.

În cadrul podcastului a fost tratate și acuzațiile de abuz, dar și valul de ură cu care se confruntă unii concurenți.

„Cineva din producție mi-a spus… că aveam și eu întrebări, oare cum sunt, cum apar la televizor, am zis: crezi că o să fie ok? Mi-a spus: o să ai un grup mic de fani, dar în rest așteaptă-te la mult hate. Și acum mă gândesc dacă nu cumva mi s-a spus asta să mă influențeze, să mă facă mai îngândurat.”, a declarat Sebastian Dascălu.

Legat de scandalul semnalat de mai multe organizații feministe care au acuzat producția că permite hărțuirea sexuală a ispitelor, fostul concurent afirmă că cei care merg în acest show știu clar care este rolul lor, deci nu poate fi vorba de abuz sexual, hărțuire sau lucruri din sfera aceasta.

„Nu mi se pare că ar fi trebuit să pună stop producția. Se știe cum se joacă. Dacă omul o ia pe arătură aiurea intervine producția, dar orice persoană de acolo are liberul arbitru.”, a adăugat Sebastian.

Sebastian Dascălu de la „Insula Iubirii” are o nouă relație, după despărțirea de Cristina

După terminarea filmărilor, Sebastian afirmă că a trecut printr-o perioadă dură. Despărțirea de Cristina și teama că se va face de râs la televizor au provocat un episod depresiv.

Însă astăzi fostul concurent a trecut peste momentele grele. Are o nouă relație, a dat curs pasiunii sale de a produce muzică și, pentru a-și câștiga existența, gestionează mai multe apartamente în regim hotelier în localitatea sa de domiciliu, Brașov.

După experiența avuta, Sebastian Dascălu nu s-ar întoarce pe insula thailandeză. „Îmi creionez at drum, am alte planuri, simt că Insula Iubirii și-a făcut treaba. Eu recunoștința acolo am descoperit-o, conexiunea cu Dumnezeu, blândețea față de mine. (…) Am avut un vis că am fost ispită și că mă certa producția: nu e ok ce faci”, a încheiat el.

La rândul său, fosta ispită Dinu Popescu se pregătește să lanseze un nou volum de poezii, după controversatul roman „Playboy: o incursiune într-o lume interzisă”, moderează podcastul Discuții TABU alături de partenera sa de platou, Mădălina Buhat, însă în televiziune a renunțat la divertisment, revenind în zona de știri, fiind invitat permanent la „Statul paralel” de la Realitatea TV.

Noul sezon Insula Iubirii, care se filmează zilele acestea în Thailanda, ar urma să fie difuzat de Antena 1 la sfârșitul acestei veri. Până atunci, producătorii emisiunii țin secret numele noilor participanți care au pornit în aventură pentru a vedea dacă, în cuplul lor, tentația poate distruge relația sau iubirea va rezista tuturor provocărilor. Emisiunea „Insula Iubirii” este prezentată de Radu Vâlcan.Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine