Criza bonelor filipineze a luat sfârșit

2 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Redacția actualitate.net

Vești bune pentru familiile de români care au ales să angajeze pentru copiii lor bone din Filipine. Odată cu numirea unui nou Consul la Ambasada României din Manila, criza aducerii de personal domestic a luat sfârșit. Acum este din nou posibilă plasarea personalului recrutat din Filipine în țară, iar așteptarea multor angajatori a luat sfârșit.

,,Numirea unui nou consul înseamnă pentru piața muncii din România un mare pas în deblocarea crizei personalului filipinez, care în ultimele opt luni a fost aproape imposibil de adus în țară. Acum avem posibilitatea de a obține vizele de muncă mai ușor și implicit să putem aduce și mai multă forță de muncă, în domeniile de activitate care au nevoie de forță de muncă. Din luna septembrie 2022 până acum nu am avut un consul permanent, iar obținerea vizelor a fost de-a dreptul dificilă.”, a declarat Yosef Gavriel Peisakh, general manager WORK FROM ASIA, una dintre principalele agenții de recrutare a forței de muncă din Asia.

În momentul de față, cererea de personal din Filipine este în continuă creștere, preponderent pentru segmentul domestic, unde se bucură de foarte mare căutare bonele, menajerele, grădinarii, șoferii de familie și chiar bucătarii personali. Alte domenii de activitate pentru care muncitorii din Filipine sunt apreciați în România sunt: agricultura, construcțiile, HoReCa, industria textilă și transportul.

,,Filipinezele sunt renumite pentru serviciile lor de calitate, devotament și cunoașterea limbii engleze. În general angajatorii români care au optat pentru angajarea personalului filipinez au revenit și au recrutat chiar și mai mulți muncitori. Etica muncii lor este cea care i-a convins pentru că marea lor majoritate sunt oameni serioși, muncitori și cu mult bun simț.”, a completat Yosef Gavriel Peisakh.

Yosef Gavriel Peisakh

Dacă fenomenul forței de muncă din Filipine se bucură de popularitate în întreaga lume pornind de la Statele Unite ale Americii și ajungând la țările vecine precum Ungaria, Austria, Cehia și Slovacia, care se află în topul importatorilor de personal filipinez, acesta se preconizează a fi și trendul în România.

„Statistic vorbind muncitorii din Filipine s-au demonstrat a fi în topul preferințelor angajatorilor români, pentru că vorbim despre un personal extrem de bine pregătit, care și-a dus exemplar la îndeplinire contractul de muncă și atunci este firesc ca angajatorii români să fie mulțumiți.”, a concluzionat Yosef Gavriel Peisakh.

Pe noi poți să ne urmărești pe Facebook și Instagram.

Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine