Happiness. Cele mai bune moduri prin care poți să-ți începi dimineața. Trucurile miliardarilor planetei

6 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Redacția actualitate.net

Începerea dimineții cu energie și entuziasm poate să-ți influențeze în mod semnificativ starea de spirit și productivitatea pe tot parcursul zilei. Iată câteva modalități prin care poți să-ți începi dimineața într-un mod pozitiv:

Cum ne organizăm timpul dimineața este important pentru demersul lucrurilor pe parcursul întregii zile. Foto: Unsplash.com

Trezește-te devreme: Încearcă să te trezești la aceeași oră în fiecare zi, pentru a-ți stabiliza ritmul circadian și pentru a-ți crea o rutină matinală consistentă.

Hidratează-te: Bucură-te de un pahar cu apă imediat după ce te trezești pentru a-ți hidrata corpul, deoarece acesta se deshidratează pe timpul nopții.

Fă sport: O sesiune scurtă de exerciții fizice, cum ar fi stretching sau o plimbare rapidă, poate să-ți stimuleze circulația și să-ți ofere o doză de energie pentru începutul zilei.

Practică meditația: O sesiune scurtă de meditație sau câteva minute de respirație profundă pot să te ajute să te calmezi și să-ți focalizezi mintea pentru ziua care urmează.

Mic dejun sănătos: Consumă un mic dejun echilibrat, bogat în proteine, fibre și nutrienți pentru a-ți oferi energie pe termen lung și pentru a evita căderile de energie de-a lungul dimineții.

Organizează-te mai bine: Ia câteva minute pentru a-ți stabili prioritățile pentru ziua respectivă. Poți să folosești o listă de sarcini sau o agendă pentru a-ți organiza activitățile.

Fă baie sau duș la prima oră: Un duș sau o baie revigorantă poate să-ți trezească simțurile și să te pregătească pentru ziua de lucru.

Limitează-ți timpul pe social media: Evită să-ți verifici imediat telefonul sau e-mailurile la trezire, deoarece acest lucru poate să te streseze. Începe dimineața cu activități care te conectează cu tine însuți înainte de a intra în lumea digitală.

Fă ceva ce-ți place: Dacă poți, acordă-ți câteva minute pentru a te bucura de o activitate care îți aduce bucurie, cum ar fi cititul unei cărți, ascultatul muzicii preferate sau savuratul unei cești de ceai sau cafea.

Nu te mai grăbi. Graba strică treaba: Încearcă să eviți stresul și grăbirea dimineața. Planificarea și pregătirea în avans a lucrurilor (într-o seară anterioară) pot să-ți facă dimineața mai puțin agitată.

Poți să te bucuri de zile productive la birou, dacă ai un start bun de dimineață

Fiecare persoană este diferită, așa că este important să găsești rutina matinală care funcționează cel mai bine pentru tine și să o adaptezi în funcție de preferințele și nevoile tale personale.

Secretele succesului. De ce oamenii de afaceri se trezesc devreme

Oamenii de succes au obiceiuri matinale care îi ajută să atingă rezultate remarcabile. De la meditație și stabilirea obiectivelor la citit și timp de calitate cu familia, descoperiți de ce miliardarii se trezesc devreme dimineața.

Când vine vorba de succes, puțini se ridică mai devreme decât miliardarii. De ce? Studiile arată că funcționalitatea creierului este în general la cote ridicate în primele ore ale dimineții. Acest lucru îi ajută pe acești lideri de afaceri să își înceapă ziua cu dreptul și să obțină rezultate remarcabile.

Oamenii de succes știu că timpul este prețios, așa că își folosesc diminețile pentru a-și organiza și stabili obiectivele. Înainte ca majoritatea oamenilor să se trezească, miliardarii deja știu ce au de făcut în acea zi. Planificarea lor precisă le permite să abordeze ziua cu încredere și determinare.

Miliardarii se trezesc devreme dimineața și pentru a se conecta cu partenerii lor într-un mod special. Pentru ei, dimineața este momentul potrivit pentru intimitate, deoarece noaptea adesea sunt obosiți după o zi lungă.

Mulți oameni de succes încep ziua lor verificând corespondența electronică. Un studiu recent a arătat că primul lucru pe care executivii îl fac dimineața este să-și verifice e-mailurile. Acest obicei le permite să se concentreze și să lucreze fără a face greșeli, profitând de liniștea dimineții. Probabil acest lucru se întâmplă după ce își urmează tabieturile.

Miliardarii și oamenii de succes nu dorm mai puțin decât ceilalți oameni, dar își utilizează diminețile pentru a-și stabilii obiective, a se relaxa și a se pregăti pentru o zi productivă. Aceste obiceiuri matinale pot fi cheia succesului lor și pot inspira pe oricine să-și înceapă ziua mai devreme și mai eficient.

Ce obiceiuri au miliardarii de dimineață

Meditația: Un obicei comun printre miliardari este practicarea meditației în primele ore ale dimineții. Richard Branson, faimosul șef al grupului "The Virgin Group," își începe ziua la ora 5.30 cu o sesiune de meditație și yoga. Pentru ei, meditația este un moment de concentrare și relaxare, care îi pregătește pentru provocările zilei.

Cărțile sunt importante: Cititul este o practică obișnuită a celor mai bogați oameni. Acești lideri se trezesc devreme pentru a se bucura de cărți și pentru a se informa asupra subiectelor care îi ajută în afacerile lor. Bob Iger, CEO al Disney, se trezește la ora 4.30 pentru a citi. De asemenea, miliardarii folosesc aceste ore liniștite pentru a se pune la curent cu știrile și evenimentele din lume.

Sport: Mișcarea în primele ore ale dimineții este o altă activitate comună printre oamenii de succes. Ursula Burns, CEO Xerox, lucrează cu un instructor personal care vine la ora 6.00, de două ori pe săptămână. Aceasta susține că un antrenament înainte de micul dejun ajută la reducerea stresului și îmbunătățește somnul.

„Family time”: Pentru miliardari, timpul petrecut cu familia este neprețuit. Dimineața, când toată lumea este trează și alertă, este momentul perfect pentru a crea amintiri de neuitat. Edgar Casal, CEO al Porsche Mexico, și fotbalistul Cristiano Ronaldo sunt doar două exemple de oameni de succes care își petrec diminețile alături de cei dragi.

Consumă multă apă: Un alt obicei surprinzător al oamenilor de succes este hidratarea. Kat Cole, președintele Focus Brands, se trezește la ora 5.00 pentru a bea 700 ml de apă. Arianna Huffington, fondatoarea Huffington Post, și Brad Lande, directorul Birchbox Man, încep ziua cu un pahar de apă fierbinte cu lămâie. Această practică ajută la rehidratare, stimulează metabolismul și îmbunătățește memoria.
Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine