Cel puțin 7.000 de persoane s-au vaccinat înaintea celor cu grad de risc ridicat / prioritate la vaccinare

1 minut
Publicat:
Actualizat:
Autor: Redacția Actualitate.net

Până pe 5 Martie 2021 peste 7000 de persoane ar fi sărit rândul și s-au vaccinat mai devreme decât ar fi avut dreptul conform programului național de vaccinare împotriva coronavirus, scrie Recoder.ro, care a obținut, din surse oficiale, statisticile complete despre dozele de vaccin folosite în România.

article img

Cel puțin 4000 dintre aceste persoane fac parte din populația generală (etapa III de imunizare) și au fost vaccinate în locul celor cu boli cronice, persoanelor de peste 65 de ani sau cadre medicale.

Inclusiv pe 4 Ianuarie, chiar la începutul programului de vaccinare, când în România erau zeci de mii de cadre medicare ce așteptau la rând, peste 131 de persoane din populația generală (etapa III) au sărit rândul și s-au vaccinat doar la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Matei Balș din București.

Conform acestor statistici peste 0.6% dintre vaccinuri nu au fost distribuite persoanelor în conformitatea cu prioritatea creată de Programul Național de Vaccinare.

Cu toate acestea, este posibil ca numărul celor care au abuzat sistemul să fie în realitate mult mai mare ținând cont de faptul că anumite persoane ar fi putut fi încadrate de exemplu fără drept pe listele de persoane vulnerabile fără a fi vizibil în statisticile oficiale.

Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine