Serialul Netflix care urcă în topuri: Benedict Cumberbatch, într-o poveste captivantă ce te va ține cu sufletul la gură

4 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Redacția actualitate.net

„Eric”, cel mai recent mini-serial de pe Netflix, care deja se află în top 10 cele mai urmărite pelicule de pe rețeaua de streaming, a captivat publicul și criticii deopotrivă cu o poveste captivantă și interpretări excepționale, în frunte cu Benedict Cumberbatch.

Serialul Eric. Captură youtube.com

Lansat pe 30 mai 2024, thriller-ul psihologic britanic prezintă în realitatea dură a New York-ului anilor '80, însă evenimentele sunt realizate din fapte reale. Evenimentele din serial arată o realitate care are loc Chiar și în zilele noaste.

Despre ce este vorba în serialul „Eric” de pe  Netflix?

„Eric” este centrat pe personajul Vincent Anderson, un păpușar prins într-o căsnicie conflictuală, interpretat de mereu versatilul „Cumberbatch”.  Povestea se complică când fiul lui Vincent, Edgar, în vârstă de nouă ani, dispare misterios și îl caută disperați cu toate mijloacele necesare.

Geaca lui Edgar este găsită pe străzile din New York

Pe măsură ce viața lui Vincent se destramă în haos, agravată de temperamentul său volatil și abuzul de substanțe, el se agață de păpușa imaginară de peste doi metri, „Eric”, de care crede că îi va ajuta să-și găsească fiul.

Păpușa, de asemenea interpretată de Cumberbatch, devine un simbol suprarealist și înfricoșător al psihicului în descompunere al lui Vincent. În realitatea, monstrul „Eric” este suma imaginației lui Vincent, care apare peste tot alături de el, cu care poartă conversații, însă nimeni nu-l vede, iar apropiații cred că acesta a înnebunit din cauza șocului dispariției copilului său.

„Eric” este, culmea, monstrul pe care Edgar, fiul lui Vincent, îl desenase pentru tatăl lui și chiar încercase să i-l arate în drum spre casă, însă Vincent era prea ocupa să-și bage fiul în seamă, fiind atent mai degrabă la discuțiile din metrou.

Ulterior, Vincent găsește carnetul cu schițe al băiețelului și decide să realizeze păpușa, asta în timp ce monstrul „Eric”, parte a imaginației lui, devine real pentru el.

În serial joacă Ivan Morris Howe în rolul lui Edgar Anderson, Gaby Hoffmann în rolul soției lui Vincent, Cassie Anderson, și McKinley Belcher III în rolul ofițerului NYPD Michael Ledroit.

Rolurile secundare sunt completate magistral de actori precum Roberta Colindrez, Jeff Hephner și Clarke Peters, fiecare adăugând profunzime și intrigă desfășurării dramei.

Serialul abordează teme legate de sănătatea mintală, dinamica familială și problemele sociale prevalente în anii '80, printre care rasismul și homofobia.

Criticii au lăudat serialul pentru povestirea sa ambițioasă și interpretarea intensă a lui Cumberbatch. Telespectatorii sunt atrași în mintea protagonistului, ghidați de un amestec de umor negru și o atingere psihedelică care îi ține în suspans.

„Eric” este o explorare emoționantă a decăderii unui tată în nebunie și a unei mame în căutarea disperată a fiului și a încercării sale de a-l recupera cu orice preț „Eric” este prezentat în doar șase episoade, însă este perfect pentru a fi vizionat pe nerăsuflate într-un weekend, sau în serile după serviciu, și constituie o adiție ideală la lista de vizionare de vară.

Benedict Cumberbatch oferă una dintre cele mai bântuitoare interpretări ale sale, făcând din „Eric” un serial pe care nu vă puteți permite să-l ratați.


Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine