Ce a început Netflix să restricționeze și în România?

3 minute
Publicat:
Autor: Redacția actualitate.net

Netflix a început implementarea restricțiilor pentru crearea și administrarea unui „Netflix Household”, măsură ce vizează limitarea partajării conturilor între mai multe gospodării. Această politică, care a fost introdusă inițial în anumite țări începând cu anul 2023, a ajuns recent și în România.


Ce înseamnă Netflix Household?

Un „Netflix Household” se referă la grupul de dispozitive conectate la internet de la adresa principală unde se urmărește Netflix, destinat exclusiv membrilor care locuiesc împreună. Prin acest nou cadru, Netflix își propune să asigure că serviciile sale sunt utilizate conform termenilor și condițiilor, care stipulează că partajarea conturilor trebuie să se limiteze la gospodăria individuală a abonatului.


În trecut, era comun ca abonații să împartă contul lor cu membri extinși ai familiei, cum ar fi bunicii sau părinții care nu locuiesc în aceeași gospodărie. Această practică a fost posibilă datorită flexibilității permise de politicile anterioare ale Netflix.

Cu noile reguli, acest tip de partajare devine imposibil, restricționând accesul la cont la dispozitivele conectate la aceeași rețea de internet a gospodăriei principale.


Pentru a configura un Netflix Household, trebuie utilizat un dispozitiv TV ca aparat principal. Toate celelalte dispozitive care accesează Netflix de pe aceeași conexiune de internet vor fi automat incluse în Household-ul configurat. Aceasta asigură că serviciul este utilizat doar de către persoanele care locuiesc în aceeași locuință, conform noilor reglementări.Pentru mulți abonați, aceste schimbări pot fi frustrante, mai ales pentru cei care obișnuiau să partajeze serviciul cu familia extinsă. Această restricție poate necesita reevaluarea modului în care familiile accesează și se bucură de Netflix, posibil implicând costuri suplimentare pentru conturi separate pentru membrii familiei care locuiesc în alte gospodării.


Cât costă în Aprilie 2024 un abonament Netflix?

Netflix oferă diverse tipuri de abonamente, fiecare cu caracteristici și costuri diferite:

Netflix plan Standard cu reclame

Acest plan costă $6.99 pe lună și include următoarele facilități:

  • Calitate video Full HD (1080p).
  • Vizionare cu câteva pauze de publicitate pe telefon, tabletă, computer sau TV.
  • Posibilitatea de a descărca conținutul pe 2 dispozitive.

Netflix Standard

Costă $15.49 pe lună și oferă:

  • Calitate video Full HD (1080p), similară cu planul cu publicitate.
  • Vizionare fără publicitate pe orice dispozitiv (telefon, tabletă, computer sau TV).

Netflix Premium

  • Cea mai bună calitate video disponibilă în Ultra HD (4K) și HDR, ceea ce asigură o experiență vizuală superioară.
  • Audio spațial disponibil, îmbunătățind calitatea sunetului.
  • Vizionare fără publicitate pe orice tip de dispozitiv.
  • Posibilitatea de a descărca conținutul pe 6 dispozitive.

Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine